Αποτελέσματα Μουντιάλ 22/6

Βραζιλία, Νιγηρία και Ελβετία... χαμογέλασαν τη σημερινή ημέρα.
apotelesmata mundial

Mεγάλες κερδισμένες της σημερινής ημέρας ήταν η Ελβετία και η Νιγηρία άμεσα, ενώ έμμεσα επωφελήθηκε η Αργεντινή, η οποία έχει ακόμα μία ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Βραζιλία έκανε το… καθήκον της απέναντι στην Κόστα Ρίκα, έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσει το ματς στις καθυστερήσεις για να ανοίξει το σκορ. Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων αναμένεται συναρπαστική και σίγουρα μπορεί να φέρει τα πάνω… κάτω στη βαθμολογία. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τη σημερινή ημέρα.

Βραζιλία – Κόστα Ρίκα: 2-0

Μίλησε στο τέλος η Βραζιλία! Με γκολ του Κοουτίνιο στο 91′ και του Νεϊμάρ στο 97′, η “σελεσάο” κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρώτη νίκη στον όμιλό της που την έφερε στους 4 βαθμούς. Έτσι, η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει πολλά, με τρεις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Η Κόστα Ρίκα έχει ήδη αποχαιρετήσει.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κόστα Ρίκα να δείχνει από την αρχή τις αμυντικές της διαθέσεις, κάτι που δυσκόλεψε πολύ τη Βραζιλία, η οποία δεν μπορούσε για αρκετή ώρα να διασπάσει το… τείχος των παικτών του Ραμίρες. Τελικά, οι τελευταίοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 13′, όταν το πλασέ του Μπόρχες πέρασε λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα, η Βραζιλία προσπάθησε, αλλά δεν έφτασε με αξιώσες στην εστία του Νάβας, ο οποίος πέρασε ένα μάλλον εύκολο πρώτο μέρος.

Οι αγώνες του Μουντιάλ με ανταγωνιστικές αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Στην επανάληψη, η κίνηση του Τίτο να ρίξει στο ματς τον Ντάγκλας Κόστα έδωσε ώθηση στην ομάδα του, η οποία μπήκε ορεξάτη, χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 50′ με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, η πολιορκία στα καρέ του Νάβας συνεχίστηκε με το Νεϊμάρ να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο 56′ και στο 72′, ενώ στο 76′ έπεσε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, όμως το VAR είχε άλλη άποψη.

Έτσι, ο χρόνος κυλούσε και άλλη μια αποτυχία διαγραφόταν για τη “σελεσάο”, όμως ο Κοουτίνιο ήταν εκεί για να την… ξελασπώσει. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα στο 91’ μετά από κακό κοντρόλ του Ζεσούς ήρθε από πίσω και με προβολή έγραψε το 1-0, δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς. Στο 97′, ο Νεϊμάρ μετά από γύρισμα του Κόστα έστειλε τη μπάλα στο κενό τέρμα, γράφοντας το τελικό 2-0 που δίνει μεγάλες πιθανότητες στη “σελεσάο” να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο άσος δεν έδινε σχεδόν τίποτα στο 1,22, ενώ το Under 2,5 όσοι το επέλεξαν πληρώθηκαν στο τίμιο 1,97.

Οι συνθέσεις

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνιος)

Nιγηρία – Ισλανδία : 2-0

Αυτό που δεν κατάφερε η Αργεντινή το έκανε η Νιγηρία, η οποία επικράτησε με 2-0 επί της Ισλανδίας και έβαλε… φωτιά στον τέταρτο όμιλο, δίνοντας παράλληλα “οξυγόνο” στην “αλμπισελέστε” που τα είχε βάψει… μαύρα! Και τα δύο γκολ των Αφρικανών πέτυχε ο Μούσα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι μπορεί να ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, καθώς ο Σίγκουρτσον απείλησε δύο φορές με μακρινά σουτ μέσα στο πρώτο εξάλεπτο, όμως από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε σε τόσο τραγικό βαθμό, ώστε τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά για όσους παρακολουθούσαμε την αναμέτρηση. Έτσι, λοιπόν, η αναάπαυλα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη, η Νιγηρία μπήκε φορτσάτη, ανοίγοντας το σκορ με τον Μούσα στο 49′, ένα γκολ που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Οι “σούπερ αετοί” έπρεπαν πάση θυσία να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα, την ίδια ώρα που Ισλανδοί είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους για να αντιδράσουν. Όμως δεν έδειξαν τέτοια διάθεση και αυτό το… πλήρωσαν. Στο 75′ μετά από καταπληκτικό σπριντ του Μούσα από αριστερά, ο 25χρονος επιθετικός πέρασε τον Άρνασον και τον αντίπαλο τερματοφύλακα σαν σταματημένους και έγραψε το 2-0, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Βίκινγκς. Στο 84′, ο Φινμπόγκασον κέρδισε πέναλτι, όμως ο Σίγκουρτσον το έστειλε ψηλά άουτ, επιβεβαιώνοντας την άσχημη ψυχολογία στην ομάδα του. Έτσι, το 2-0 για τη Νιγηρία έμεινε μέχρι το τέλος, ένα αποτέλεσμα που εκτός από την ίδια κρατάει στο κόλπο και την… απελπισμένη μέχρι σήμερα το απόγευμα Αργεντινή.

Η… ασάρα της Νιγηρίας πριν το παιχνίδι πλήρωνε στο 3,00, ενώ το Under 2,5 μάλλον ήταν αναμενόμενο και βρισκόταν στο 1,55.

Οι συνθέσεις

Νιγηρία: Ουζόχο, Ομερούο, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν, Εντιντί, Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουεχί), Μόουζες, Όμπι Μίκελ, Μούσα, Ιεανάτσο (85’ Ιγκάλο)

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρτσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρνταρσον)

Σερβία – Ελβετία : 1-2

Τη νίκη και μάλιστα με ανατροπή με 2-1 πήρε η Ελβετία κόντρα στη Σερβία και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει με την ήδη αποκλεισμένη Κόστα Ρίκα, ενώ η Σερβία έχει τον… βραχνά που λέγεται Βραζιλία.

Οι Ελβετοί έμειναν πίσω στο σκορ μόλις από το 5’ με γκολ του Μίτροβιτς, όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να παρακολουθήσαμε άλλον αγώνα, καθώς οι ομάδα του Πέτκοβιτς ανέβασε την απόδοσή της και πραγματοποίησε την ανατροπή.

Αρχικά στο 52’ ο Τσάκα με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Στοΐκοβιτς για να ισοφαρίσει σε 1-1 και στο 90’ μετά από κάθετη πάσα του τελευταίου στον Σακίρι, ο οποίος… έσπασε το οφσάιντ των Σέρβων και φεύγοντας πίσω από το κέντρο πλάσαρε και έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα στους Ελβετούς να έχουν πλέον το… πάνω χέρι, όσον αφορά την πρόκριση.

Κοντά στο 3,10 πλήρωσε η νίκη της Ελβετίας, ενώ το Over 2,5 άγγιξε το 2,50.

Οι συνθέσεις

Σερβία (4-2-3-1): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μιλιβόγεβιτς (81’ Ράντονιτς), Μάτιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64’ Λιάγιτς), Μίτροβιτς

Ελβετία (4-2-3-1): Σόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαΐλι (73’ Εμπολό), Ζούμπερ (90’+ Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς)

Σε ενδιαφέρει