Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Σερβίας

Να αφήσει μια και καλή στο παρελθόν την γκρίνια και τον εσωτερικό αναβρασμό θέλει η Σερβία ώστε να επιστρέψει στην ελίτ του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
SERBIA team big

Οι Σέρβοι συμμετείχαν σε έναν άκρως απαιτητικό όμιλο στα προκριματικά αφήνοντας πίσω τους κατά κύριο λόγο Ιρλανδία, Ουαλία και Αυστρία. Οι Γεωργία και η Μολδαβία είχαν απλώς συμπληρωματικό ρόλο. Αποτελεί κατόρθωμα το γεγονός ότι σε έναν τόσο ισορροπημένο όμιλο στα 4/6 του πήραν την πρωτιά έχοντας μόνο μία ήττα σε δέκα αγώνες και 20 γκολ ενεργητικό.

Τα αστέρια της Σερβίας

Αγγλικό χρώμα έχουν οι top class  παίκτες του ρόστερ της Σερβίας, αφού η μαγική μεσοεπιθετική της τριπλέτα αγωνίζεται στο νησί. Ο μέσος Ντούσαν Τάντιτς της Σαουθάμπτον με 51 συμμετοχές και 13 γκολ, ο Αλεξάντρ Μίτροβιτς της Φούλαμ με 13 γκολ σε 35 μόλις συμμετοχές (από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας) και φυσικά ο υπαρχηγός της ομάδας, Νεμάνια Μάτιτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από του οποίου τα πόδια περνάει όλο το παιχνίδι. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους πολύπειρους αμυντικούς Κολάροφ και Ιβάνοβιτς καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί η συγκεκριμένη φουρνιά έφτασε σχετικά εύκολα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Σε μια κλωστή αναμένεται να κριθεί η πρόκριση στον πέμπτο όμιλο, αφού πίσω από την Βραζιλία τα πάντα δείχνουν ρευστά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Αυτή είναι η δωδέκατη φορά που μετέχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, είτε σαν ενωμένη Γιουγκοσλαβία είτε σαν Σερβία. Εχει δύο τέταρτες θέσεις τα μακρινά 1930 και 1962, αλλά και τρεις πέμπτες. Τελευταία της συμμετοχή ήταν στη Ν. Αφρική το 2010 όπου αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων μένοντας τέταρτη σε όμιλο με Γερμανία, Γκάνα και Αυστραλία.

Πιθανή ενδεκάδα

Δεν αλλάζει ούτε με… σφαίρες το 3-4-2-1. Τερματοφύλακας ο Στοϊκοβιτς. Τριάδα στην άμυνα οι Ιβάνοβιτς, Νάστασιτς και Βούκοβιτς. Κόφτες στη μεσαία γραμμή οι Μάτιτς και Μιλιβόγεβιτς, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Κολάροφ και Ρουκάβινα. Φουνταριστός ο Αλεξάντρ Μίτροβιτς και πίσω του θα κινούνται Τάντιτς και Λιάλιτς.

Η αποστολή του Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Στοϊκοβιτς, Ράικοβιτς, Ντιμίτροβιτς

Αμυντικοί: Ιβάνοβιτς, Ρουκάβινα, Κολάροφ, Τόσιτς, Σπάχιτς, Βελίκοβιτς, Ρόντιτς, Μιλένκοβιτς

Μέσοι: Μάτιτς, Τάντιτς, Λιάλιτς, Μιλιβόγεβιτς, Κόστιτς, Ζίβκοβιτς, Γκρούγιτς, Μιλίνκοβιτς, Ράντονιτς

Επιθετικοί: Μίτροβιτς, Πρίγιοβιτς, Γιόβιτς

Τα προγνωστικά μου

Αν ξεπεράσει την εσωστρέφεια και μπουν σε ένα καλούπι οι παίκτες της βάζοντας κάτω τον εγωισμό τους για το καλό της ομάδας μπορεί να φτάσει στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την μπαρουτοκαπνισμένη Βραζιλία. Η λογική λέει πως στο ματς με την Ελβετία θα κριθεί και η πρόκριση. Στα επίπεδα του 2.20-2.30 η πρόκρισή της από τον όμιλο ή οποία θα κριθεί στο νήμα. Θα ρισκάρω στο να βγει τρίτη στον όμιλο που αγγίζει τον τριπλασιασμό χρημάτων.

Σε ενδιαφέρει