Πάμε στοίχημα: Ποντάρουμε στην αγαπημένη μας ομάδα ή όχι;

Ένα δίλημμα στο οποίο έχει έρθει κάθε παίκτης του στοιχήματος έστω και μια φορά στη ζωή του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι παίκτης του στοιχήματος και να μην έχεις έρθει στον πειρασμό -έστω και μια φορά- να ποντάρεις σε παιχνίδι που η μία από τις ομάδες είναι εκείνη που υποστηρίζεις από μικρό παιδί. 

Κι έρχεται εύλογα το ερώτημα:  Να ποντάρεις ή όχι; Κι αν τα συναισθήματά σου για τον σύλλογο σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και κρίσεις; Πάντως χαλάρωσε. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σε αυτήν την περίπτωση, αφού το όλο θέμα είναι υποκειμενικό. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχει και θετικά, έχει και αρνητικά. Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά για να μας έρθει καλύτερα το τέλος.

Αρνητικά

Το συναίσθημα σε παραπλανεί

Το μόνο σίγουρο αυτό. Δεν είσαι ρομπότ για να αφήσεις εκτός την ψυχολογία σου. Όσο ψύχραιμος κι αν είσαι, κάποια στιγμή τα συναισθήματα που τρέφεις για το σύλλογό σου θα σε οδηγήσουν στο να υπερτιμήσεις τις δυνατότητές του, πιστεύοντας ότι μπορεί να νικήσει κάποιον αγώνα απέναντι σε έναν αντικειμενικά ανώτερο αντίπαλο.

Δύσκολα ποντάρεις στην ήττα

Ίσως είναι ό,τι πιο σκληρό να έχεις στοιχηματίσει κατά της ομάδας που αγαπάς και να πρέπει να τη δεις να χάνει. Για αυτόν το λόγο πολύ δύσκολα συμβαινει αυτό, οπότε αφού δε γίνεται να μη χάνει μια ομάδα (εκτός κι αν είναι η φετινή Λίβερπουλ), οπότε πάλι θα οδηγηθείς σε λάθος αποτελέσματα.

Θετικά

Πολύ καλή γνώση της ομάδας

Αφού είσαι οπαδός μιας ομάδας, τότε είναι και πολύ πιθανό να ξέρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το παιχνίδι της, οι οποίες μπορούν να σε οδηγήσουν σε σωστό ποντάρισμα. Βέβαια, αυτό θα έρθει σε συνάρτηση με καλή μελέτη και του αντιπάλου, καθώς δεν παίζει μόνο η ομάδα σου.

Προβλέπεις πιο εύκολα τη συμπεριφορά της

Τέλος, η συχνή παρακολούθηση της ομάδας σου μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να καταλάβεις από πριν τη συμπεριφορά της και να είσαι σε θέση να προβλέψεις αν θα ηττηθεί στο επόμενο παιχνίδι. Εδώ δύο πράγματα μπορείς να κάνεις. Είτε να παραμερίσεις το συναίσθημα και να ποντάρεις κατά της… αγάπης σου ή να το αφήσεις να περάσει, γνωρίζοντας βέβαια ότι χάνεις μια στοιχηματική ευκαιρία.

Όπως και να ‘χει, είτε είσαι ρομαντικός είτε… ψυχρός εκτελεστής το να στοιχηματίσεις σε ματς που συμμετέχει η αγαπημένη σου ομάδα χρειάζεται γερά νεύρα και υπομονή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Αν παρατηρείς ότι σε κυριεύει το συναίσθημα και ποντάρεις σύμφωνα με αυτό, σίγουρα θα πρέπει να το σταματήσεις.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

SMS μετακίνησης

1. Υγεία
2. Κατάστημα
3. Τράπεζα
4. Παροχή βοήθειας, συνοδεία μαθητών
5. Τελετή, διαζευγμένοι γονείς
6. Άσκηση, κατοικίδια