Xάντμπολ: Kανόνες και στοίχημα

Το χάντμπολ δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη στοιχηματική ζωή μας.
handball

Το Χάντμπολ (ή αλλιώς στα ελληνικά “χειροσφαίριση”) μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ή ακόμα και το βόλεϊ, όμως έχει και αυτό τους δικούς του φανατικούς φίλους, οι οποίοι είναι αλήθεια όλο και αυξάνονται. 

Φυσικά είναι ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, στο χώρο των οποίων πλέον μπορείς να βρεις αρκετές αγορές που αφορούν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Πώς παίζεται

Το χάντμπολ είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τα παιχνίδια γίνονται σε κλειστά γήπεδα, στο παρκέ που διεξάγονται αγώνες μπάσκετ, όμως αντί για καλάθια στις τελικές του γραμμές υπάρχουν τέρματα σαν εκείνα του ποδοσφαίρου σάλας. Κάθε αγώνας αποτελείται από δύο ημίχρονα των 30 λεπτών ανάμεσα στα οποία υπάρχει μια δεκαπεντάλεπτη διακοπή. 

Οι ομάδες παίζουν με 7 παίκτες (6 + 1 τερματοφύλακα) η καθεμία, ενώ έχουν δικαίωμα να έχουν άλλους 7 στον πάγκο. Σκοπός του παιχνιδού είναι οι παίκτες χρησιμοποιώντας τα χέρια να πετάξουν τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Κάθε επιτιθέμενος παίκτης δεν επιτρέπεται να κρατήσει τη μπάλα στα χέρια του για πάνω από 3 δευτερόλεπτα χωρίς να σουτάρει, ντριπλάρει ή πασάρει, ενώ μέσα στην περιοχή μπορεί να βρίσκεται μόνο ο τερματοφύλακας. Σε περίπτωση κάποιου σκληρού φάουλ, ο διαιτητής μπορεί να αποβάλλει τον παίκτη που το έκανε για δύο λεπτά. Τέλος, κάθε ομάδα μπορεί να κάνει όσες αλλαγές θέλει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Χάντμπολ και Στοίχημα

Νικητής αγώνα

Όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα, έτσι και το χάντμπολ κρίνεται από το ποια ομάδα θα σκοράρει περισσότερο. Έτσι, δημιουργείται αυτομάτως η βασική αγορά που είναι ο τελικός νικητής. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στο 1 και 2, ενώ υπάρχει και η ισοπαλία αφού εδώ υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς την ύπαρξη παράτασης όπως και στο ποδόσφαιρο. 

Χάντικαπ

Άλλη μια λογική αγορά. Εδώ ανάλογα με τη δυναμικότητα των αντιπάλων καθορίζονται και τα ανάλογα χάντικαπ. Πχ σε μια αδύναμη ομάδα μπορεί να δίνεται αβαντάζ 5,5 τερμάτων (+5,5), οπότε να ανεβάζει την απόδοση του σημείου της. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο ισοπαλίας.

Over / Under

Εδώ οι αγορές μοιάζουν ακολουθούν τη λογική του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Ανάλογα με τις δυνατότητες των δύο ομάδων βγαίνει το αρχικό line των συνολικών γκολ και αναλόγως επιλέγεις αν αυτό ξεπεραστεί ή όχι (πχ. Οver 52,5 ή Under 54,5). Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα (ανάλογα την ιστοσελίδα) για επιλογή κάποιου άλλου line, το οποίο αυξάνει ή μειώνει αντίστοιχα την απόδοση.

Ημίχρονα

Όπως και στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ υπάρχουν οι αγορές ημιχρόνου. Εδώ, μπορείς να μαντέψεις ποιος θα είναι ο νικητής του πρώτου μέρους ή της επανάληψης χωριστά, πόσα θα είναι τα συνολικά γκολ ή ακόμα και αγορά ημίχρονο / τελικό.

Ζωντανό Στοίχημα

Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει και το Live Betting από το χάντμπολ. Ένα παιχνίδι τόσο γρήγορο και συναρπαστικό, είναι εύλογο ότι θα δημιουργεί ανά πάσα στιγμή συνθήκες για κάποια έξυπνη επιλογή.

Στο ζωντανό στοίχημα, μπορείς να επιλέξεις φυσικά ποιος θα είναι ο τελικός νικητής είτε απλά είτε με χάντικαπ, ποια ομάδα θα πετύχει το επόμενο γκολ, Over / Under η ακόμα και ποιος παίκτης θα σκοράρει. 

Το εν εξελίξει στοίχημα -όπως σε όλα τα αθλήματα- έτσι και στο χάντμπολ αφορά παίκτες αρκετά διαβασμένους και έμπειρους που γνωρίζουν καλά από γρήγορες εναλλαγές και δημιουργία ευκαιριών.

Σε ενδιαφέρει