Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Βραζιλίας

Από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Εξαιρετικό σύνολο, ισορροπία σε όλες τις γραμμές, άμυνα σεμιναριακού επιπέδου και έναν Νεϊμάρ μπροστά να τον πιεις στο ποτήρι.
BRAZIL team big

Η Βραζιλία έκανε πλάκα στα προκριματικά φτάνοντας στην πρώτη θέση του ομίλου με 10 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ουρουγουάη. Σε 18 αγώνες υπέστη μόνο μία ήττα πετυχαίνοντας 41 γκολ.

Τα αστέρια της Βραζιλίας

Με το που σκεφτόμαστε ποιος είναι ο μεγάλος αστέρας της Βραζιλίας το μυαλό πάει αυτομάτως στον φοβερό Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σε 83 συμμετοχές με το εθνόσημο έχει 53 γκολ και είναι μόλις στα 26 του χρόνια. Μπορεί να προέρχεται από τραυματισμό, αλλά δείχνει πανέτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του μέχρι το τέλος της διαδρομής. Αξιοι συμπαραστάτες οι Παουλίνιο, Φερναντίνιο και Κουτίνιο που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά στη μεσαία γραμμή.

Θα αποδείξει και στο χορτάρι η Βραζιλία το ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου;

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Πέντε τρόπαια, δύο δεύτερες θέσεις και δύο τρίτες έχουν οι Βραζιλιάνοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1958, το 1962, το 1970, το 1994 και το 2002. Στο τελευταίο της τρόπαιο επιβλήθηκε των Γερμανών στον μεγάλο τελικό στο Εθνικό Στάδιο της Γιοκοχάμα. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Ρονάλντο στο 67’ και το 79’.

Πιθανή ενδεκάδα

Ένα περίεργο 4-3-3, το οποίο θα μετατρέπεται σε 4-5-1 αναμένεται να επιλέξει ο Τίτε. Κάτω από τα δοκάρια ο Αλισον. Τετράδα στην άμυνα οι Αλβες, Σίλβα, Μιράντα και Μαρσέλο. Οι τρεις του κέντρου θα είναι ο Παουλίνιο, ο Κασεμίρο και ο Φερναντίνιο. Επιθετική τριπλέτα οι Κουτίνιο, Ζεσούς και Νεϊμάρ.

Οι 23 εκλεκτοί

Τερματοφύλακες: Αλισον, Κάσιο, Εντερσον

Αμυντικοί: Ντανίλο, Μιράντα, Σίλβα, Λουίς, Μαρσέλο, Βάγκνερ, Μαρκίνιος, Πέδρο

Μέσοι: Κασεμίρο, Ρενάτο, Παουλίνιο, Φερναντίνιο, Γουίλιαν, Φρεντ, Κουτίνιο

Επιθετικοί: Ζεσούς, Κόστα, Φιρμίνο, Τάισον, Νεϊμάρ

Τα προγνωστικά μου

Παραμένει πρώτο φαβορί σε όλες τις εταιρίες για την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν ξεπερνάει το 5.00 κατά μέσο όρο. Σε αυτές τις τιμές δεν υπάρχει καμία αξία όταν μιλάμε για Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου μετέχουν οι μεγαλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Συνυπολογίζω και το γεγονός ότι ο ηγέτης Νεϊμάρ έρχεται από τραυματισμό για να δέσει το γλυκό. Στα δικά μου μάτια είναι value τα 2.10 με 2.20 που βρίσκω την επιλογή να βρεθεί η Βραζιλία τουλάχιστον στα ημιτελικά και μετά ας… βγάλει τας μάτια της.

Σε ενδιαφέρει