Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Ισλανδίας

Το "παραμύθι" για τους συμπαθείς Ισλανδούς θα συνεχιστεί και στα γήπεδα της Ρωσίας, με την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία τους στην τελική φάση ενός Μουντιάλ.
ICELAND Team big

Μόνο… πυροτέχνημα απέδειξε πως δεν ήταν η συμμετοχή της στο περασμένο Euro της Γαλλίας η Ισλανδία. Η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον κατάφερε να προκριθεί και στο Μουντιάλ της Ρωσίας μέσα από έναν όμιλο – φωτιά με αντιπάλους τις Κροατία, Ουκρανία και Τουρκία και μάλιστα τερματίζοντας στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τους δεύτερους Κροάτες. Έτσι, με αυτό το επίτευγμα έγινε η μικρότερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη (340.000 κάτοικοι και μόλις 100 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές) που καταφέρνει να προκριθεί στα τελικά ενός Μουντιάλ.

Τα Αστέρια της Ισλανδίας

Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά δεν είναι άλλος από τον Γκίλφι Σίγκουρτσον, ο επιθετικός μέσος της Έβερτον, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο που τον κράτησε εκτός τις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν στην Premier League θα βρεθεί τελικά στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο διεθνής Ισλανδός που αποτέλεσε ρεκόρ μεταγραφής για τα “ζαχαρωτά” μετά την αποχώρησή του από την Σουόνσι τον περασμένο χρόνο, έχει να αγωνιστεί από τις 10 Μαρτίου, όταν και τραυματίστηκε στο παιχνίδι  πρωταθλήματος με την Μπράιτον. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν, επίσης, ο Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον, ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την Μπέρνλι και ο άσος της Κάρντιφ Άρον Γκούναρσον.

Θα επαναλάβει το κατόρθωμα της Γαλλίας η μαχητική Ισλανδία; Η πρόκρισή της προσφέρεται με ανταγωνιστικές αποδόσεις! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Αυτή θα είναι η παρθενική της εμφάνιση στα τελικά ενός Μουντιάλ.

Πιθανή ενδεκάδα

Ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει τη… συνταγή που χρησιμοποίησε και στα προκριματικά της διοργάνωσης. Εκεί κατά κύριο λόγο επέλεξε διάταξη 4-2-3-1, χωρίς πολλές εκπλήξεις στη βασική ενδεκάδα. Το ίδιο περιμένουμε και στα ματς της φάσης των ομίλων, αναλόγως βέβαια και την ετοιμότητα κάποιων παικτών που ήταν τραυματίες, όπως ο Σίγκουρντσον. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να δούμε τον Χάλντορσον, ενώ στο κέντρο της άμυνας το προβάδισμα έχουν οι Άρνασον και Ρ. Σίγκουρντσον. Στο δεξί άκρο της άμυνας επικρατέστερος είναι ο Σέβαρσον, ενώ στο αντίστοιχο αριστερό ο Μάγκνουσον. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ θα παίζει κυρίως ανάμεσα στους Γκούναρσον, Χάλφρεντσον και Σκούλασον. Αν είναι απολύτως έτοιμος, ο Γκίλφι Σίγκουρντσον στο κέντρο του γηπέδου έχει πάρει τη… φανέλα σπίτι του και δίπλα του θα έχει τους Μπγιάναρσον και Γκούντμουνσον. Τέλος, η αιχμή του δόρατος θα μοιραστεί ανάμεσα στους Μπόντβαρσον και Φινμπόγκασον.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Χάνες Θορ Χάλντορσον (Ρέιντζερς), Ρούναρ Άλεξ Ρούναρσον (Νόρτζελαντ), Φρέντερικ Σραμ (Ροκσάιντλ).

Αμυντικοί: Κάρι Άρνασον (Αμπερντίν), Άρι Φρέιρ Σκούλασον (Λόκερεν), Μπίρκιρ Μαρ Σέβαρσον (Βαλουρ), Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον (Ροστόφ), Χόρντουρ Μάγκνουσον (Μπρίστολ Σίτι), Χόλμαρ Ορν Εϊγιόλφσον (Λέφσκι Σόφιας), Ράγκναρ Σίγκουρτσον (Ροστόφ)

Μέσοι: Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Μπίρκιρ Μπγιάρνασον (Άστον Βίλα), Άρνορ Ίνγκβι Τραούστασον (Μάλμοε), Εμίλ Χάλφρεντσον (Ουντινέζε), Γκίλφι Σίγκουρτσον (Έβερτον), Όλαφουρ Ίνγκι Σκούλασον (Καρντεμίρ Καραμπουκσπορ), Ρούκιρ Γκίσλασον (Σαντχάουσεν), Σάμουελ Φρίντγιονσον (Βαρελένγκα), Άρον Γκούναρσον (Κάρντιφ).

Επιθετικοί: Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ), Μπγιορν Μπέργκμαν Σίγκουρτσον (Ροστόφ), Γιον Ντάντι Μπόντβαρσον (Ρέντινγκ), Άλμπερτ Γκούντμουντσον (Αϊντχόφεν).

Τα προγνωστικά μου

Και μόνο που πέρασαν πρώτοι από έναν όμιλο με Κροατία, Ουκρανία και Τουρκία οι Ισλανδοί έχουν κάνει ήδη μεγάλη υπέρβαση. Στα γήπεδα της Ρωσίας έρχονται χωρίς άγχος και στόχος τους αρχικά αποτελεί και η πρώτη νίκη στη διοργάνωση, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και το… θαύμα της πρόκρισης. Στον όμιλο συναντούν ξανά τους Κροάτες, τους οποίους νίκησαν μια φορά στα προκριματικά. Γιατί όχι και τώρα; Απέναντι στην Αργεντινή ίσως να μην έχουν πολλές ελπίδες, όμως στο ματς με τη Νιγηρία θα παλέψουν για το καλύτερο. Είναι το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση στην φάση των “16”, όμως θα τους εμπιστευτώ στο 3,50.

Σε ενδιαφέρει