Αποτελέσματα Μουντιάλ 16/6

Ξεχώρισε το... πατατράκ της Αργεντινής κόντρα στην Ισλανδία.
apotelesmata mundial

Τέσσερα ματς διεξήχθησαν σήμερα για τη συνέχεια της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ. Αίσθηση προκάλεσε το… στραβοπάτημα της Αργεντινής απέναντι στην Ισλανδία, ενώ… καθάρισαν Γαλλία, Δανία και Κροατία και απέκτησαν προβάδισμα στους ομίλους τους. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Γαλλία – Αυστραλία : 2-1

Mπορεί να… ίδρωσε, όμως τελικά η Γαλλία κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη 2-1 επί της Αυστραλίας, στο πρώτο χρονικά ματς της σημερινή ημέρας του Μουντιάλ. Τα γκολ των “τρικολόρ” πέτυχαν οι Γκριεζμάν (με πέναλτι) και Πογκμπά, ενώ στο ενδιάμεσο είχε ισοφαρίσει ο Γέντινακ με -επίσης- εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γαλλία να προσπαθεί να ανοίξει το σκορ από νωρίς, όμως τα σουτ των Εμπαπέ, Πογκμπά και Γκριεζμάν πριν το δεκάλεπτο δεν βρήκαν στόχο. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, η ομάδα του Ντεσάμπ έμοιαζε τελείως ανέπνευστη και έτσι το έργο των Αυστραλών να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν μέχρι το ημίχρονο έγινε πολύ εύκολο.

Στην αρχή της επανάληψης η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε πολύ, όμως στο 58′ ο Γκριεζμάν ύστερα από κάθετη μπαλιά του Πογκμπά ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι, από το οποίο ο ίδιος ο Γκριζμάν ευστόχησε. Η χαρά των Γάλλων δεν κράτησε παραπάνω από τέσσερα λεπτά, αφού η… γκάφα του Ουμτιτί να απλώσει το χέρι μέσα στην περιοχή έδωσε το δικαίωμα στα “καγκουρώ” με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσουν με το Γέντινακ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έμεναν με το βαθμό, ήρθε ο… εξαφανισμένος Πογκμπά στο 81′ να δώσει στη Γαλλία το τρίποντο. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μπέχιτς, πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και αφού πρώτα χτυπησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά πέρασε την τελική γραμμή του τέρματος του Ράιαν για το τελικό 2-1!

Στη Sportingbet στοίχημα για το Μουντιάλ με υψηλες αποδόσεις & προσφορές*

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Στα στοιχηματικά, ο άσος της Γαλλίας πλήρωσε στη… λογική απόδοση του 1,26 και το Over 2,5 στα φυσιολογικά επίπεδα του 1,70.

Οι συνθέσεις

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Τολισό (78’ Ματουιντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (70’ Φεκίρ).

Αυστραλία: Ράιαν, Ρισντόν, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Μόουι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (71’ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (84’ Αρζάνι), Ναμπούτ (64’ Γιούριτς).

Αργεντινή – Ισλανδία : 1-1

Και τώρα… ζόρια για την Αργεντινή! Η “Αλμπισελέστε” έπεσε πάνω σε μια απίστευτα συμπαγή Ισλανδία, μένοντας στο ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα που την αγχώνει για τη συνέχεια των ομίλων. Τα γκολ πέτυχαν οι Αγουέρο (19′) και Φινμπόγκασον (23′). Στο 64′, ο Λιονέλ Μέσι έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του από το σημείο του πέναλτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς θα το περίμενε κανείς. Η Αργεντινή πίεσε από την αρχή για να πετύχει το γκολ που θα της έδιωχνε μακριά το άγχος της πρεμιέρας. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σαμπαόλι έχασαν δύο ευκαιρίες με Οταμέντι και Ταλιαφίκο, ενώ στα καπάκια ο Μπιάρνασον έχασε μοναδικό τετ-α-τέτ για το 0-1. Η “αλμπισελέστε” δεν άργησε, όμως, να ανοίξει το σκορ, ύστερα από καταπληκτικό γκολ του Αγουέρο στο 19′. Η χαρά τους, βέβαια, δεν κράτησε πολύ, αφού στο 23′ ο Φινμπόγκασον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καμπαγέρο και έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα, στο 44′ οι Σκανδιναβοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σίγκουρντσον για να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ, με το 1-1 να παραμένει.

Στην επανάληψη, η Αργεντινή έκλεισε την Ισλανδία στα καρέ της, όμως δεν κατάφερε τίποτα σημαντικό. Στο 63′ φάνηκε πως κάτι θα γινόταν, αφού σε ελαφρύ σπρώξιμο του Αγουέρο από τον Μάγκνουσον μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως ο Χάλντορσον απέκρουσε το άσχημο σουτ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Μέχρι το τέλος, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τις παιχνίδι της Αργεντινής να είναι αρκετά προβλέψιμο από τους πολύ καλά στημένους αμυντικά Ισλανδούς με το τελικό 1-1 δίνει ελπίδες στους Σκανδιναβούς, αφήνοντας την ομάδα του Σαμπαόλι στην εσωστρέφεια.

Στοιχηματικά, το Χ πλήρωσε στο 5,20, ενώ το Under 2,5 διπλασίασε… αγχωμένα το ποντάρισμα όποιου τόλμησε να το επιλέξει.

Οι συνθέσεις

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπίλια (54’ Μπανέγα), Μέσα (83’ Ιγκουαΐν), Μέσι, Ντι Μαρία (75’ Παβόν), Αγουέρο

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον, Γκούναρσον (76’ Σκούλασον), Γκίλφι Σίγκουρτσον, Χάλφρεντσον, Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον (87′ Σίγκουρντσον)

Περού – Δανία : 0-1

Mε αρκετή δόση τύχης, η Δανία κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του μαχητικού Περού με σκορ 1-0. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γιουσούφ Πόουλσεν στο 59′, ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια των Δανών. Oι “Ίνκας” είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες -ακόμα και για να πάρουν το ματς- με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Κουέβα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρώτο μέρος ήταν γενικά αρκετά ισορροπημένο, με το Περού να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς, χάνοντας την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Καρίγιο στο 13′. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι Δανοί ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, όμως ο Έρικσεν έδειχνε αρκετά μόνος μπροστά. Μάλιστα, στην εκπνοή του ημιχρόνου ήρθε και η μεγάλη φάση για το Περού, όταν ο Κουέβα κέρδισε πέναλτι από τον Πόουλσεν, το εκτέλεσε ο ίδιος, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σμάιχελ.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, η Δανία να έχει μια ανούσια κατοχή, όμως το Περού να χάνει αρκετές ευκαιρίες. Τότε μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου και σε μια αντεπίθεσή τους οι Δανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 59′ με ωραίο πλασέ του Πόουλσεν που πρόλαβε την έξοδο του Γκαλέσε. Στο 62′ πέρασε στο ματς ο Γκερέρο, κάνοντας άμεσα αισθητή την παρουσία του με μια κεφαλιά στο 64′, ενώ λίγο αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει ένα υπέροχο γκολ με τακουνάκι, όμως η μπάλα πέρασε λίγο εκτός από το δεξί κάθετο δοκάρι των Δανών. Μέχρι το τέλος οι Περουβιανοί σφυροκόπησαν αρκετές φορές την αντίπαλη εστία, όμως λίγο η ικανότητα του Σμάιχελ, λίγο η επιπολαιότητά τους, τους στέρησε τουλάχιστον το βαθμό, αφού το 1-0 υπέρ της Δανίας παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Στο στοιχηματικό μέρος, το διπλό πριν το ματς πλήρωνε σε απόδοση 2,40, ενώ το Under 2,5 ήταν αναμενόμενο για να δίνεται κοντά στο 1,50.

Οι συνθέσεις

Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ροντρίγκες, Ράμος, Τράουκο, Τάπια (87΄Ακίνο), Γιοτούν Φλόρες (63’ Γκερέρο), Κουέβα, Καρίγιο, Φαρφάν (84’ Ρουιντίαζ)

Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Στρίγκερ Λάρσεν, Κβίστ (36’ λ.τ Σένε), Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο (67’ Μπρέιθγουεϊτ), Ν. Γιόργκεσεν, Γιουράρι Πόουλσεν

Κροατία – Νιγηρία : 2-0

Mε σχετική ευκολία η Κροατία πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Νιγηρίας, εκμεταλλευόμενη ισάριθμα λάθη των αντιπάλων της και τέθηκε με το… καλημέρα επικεφαλής στον τέταρτο όμιλο. Τα γκολ για τους Κροάτες πέτυχαν οι Ετόμπο (αυτογκόλ) και Μόντριτς με πέναλτι.

Γενικά, το ματς δε μπορούμε να πούμε ότι είχε να επιδείξει κάποια ποιότητα, ούτε και η Κροατία έπαιξε… μπαλάρα, όμως ήταν σοβαρή εκεί που έπρεπε και χτύπησε σε καίρια σημεία του παιχνιδιού, τιμωρώντας τα λάθη της αντιπάλου της.

Πιο συγκεκριμένα, στο 32′ ο Ετόμπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ για τους Κροάτες και στο 71’ ο Μόντριτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 2-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για τη «χρβάτσκα» που πλέον βρίσκεται στην κορυφή του τέταρτου ομίλου.

Στοιχηματικά, ο άσος πλήρωνε πριν την έναρξη του ματς με το λογικό 1,70, ενώ το Under 2,5 ήταν το φαβορί με 1,75.

Οι συνθέσεις

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Λόβρεν, Βίντα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς (79’ Κόβατσιτς), Κράμαριτς (60’ Μπρόζοβιτς), Περίσιτς, Μάντζουκιτς (85’ Πιάτσα)

Νιγηρία: Ουζόχο, Σέχου, Τρουστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν, Ιντόβου, Εντιντί, Ετέμπο, Όμπι Μίκελ (88’ Νουάνκο), Ιβόμπι (62’ Μούσα), Μόουζες, Ιγκάλο (73’ Ιεανάτσο)

Σε ενδιαφέρει