Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ του Περού

Με ένα όνειρο τρελό μπαίνει στη φετινή διοργάνωση το Περού, αφού μόνο ως όνειρο μπορεί να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη πρόκριση από όμιλο με Γαλλία, Δανία και Αυστραλία.
PERU team big

Στα προκριματικά οι Περουβιανοί πήραν με το σπαθί τους την πέμπτη θέση στη Ζώνη της Ν. Αμερικής και οδηγήθηκαν στα μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία. Στον πρώτο αγώνα έμειναν στο 0-0 εκτός, αλλά στη ρεβάνς επέβαλαν την τάξη φτάνοντας στο 2-0 με σκόρερς του Ράμος και Φαρφάν.

Τα αστέρια του Περού

Τα κουκιά είναι μετρημένα. Όταν μιλάμε για Περού και καλύτερο παίκτη, το μυαλό μας πάει αυτομάτως στον Τζέφερσον Φαρφάν. Ο 33χρονος επιθετικός στα 33 του χρόνια έχει 81 συμμετοχές και 24 γκολ με το εθνόσημο. Είναι ο παίκτης που με δικό του γκολ σφράγισε ουσιαστικά την πρόκριση της χώρας του στην τελική φάση γράφοντας το 2-0 στα μπαράζ κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να ποντάρεις στην πορεία του Περού στη διοργάνωση

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Αυτή είναι η τέταρτη παρουσία του Περού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι άλλες τρεις σημειώθηκαν το 1970, το 1978 και το 1982. Πιο επιτυχημένη πορεία, αυτή του 1970, όπου κατάφερε κερδίζοντας Βουλγαρία με 3-2 και Μαρόκο με 3-0 να βρεθεί στην επόμενη φάση. Εκεί αντιμετώπισε την Βραζιλία γνωρίζοντας δικαίως την ήττα με 4-2. Σημαντικό εκείνο το τουρνουά για ακόμα έναν λόγο. Την απονεμήθηκε το βραβείο fair play γιατί δεν πήρε καμία απολύτως κάρτα.

Πιθανή εντεκάδα

Δεν αλλάζει το 4-1-4-1 με έμφαση στην άμυνα. Κάτω από τα γκολπόστ ο Γκαλέσε, στην άμυνα οι Τράουκο, Ροντρίγκεζ, Ράμος και Αντβίνκουλα. Μπροστά από την τετράδα της άμυνα ο Τάπια για να κρατάει τα μπόσικα. Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής οι Πόλο και Φαρφάν, με τον δεύτερο να μετατρέπεται σε δεύτερος φορ. Στον άξονα θα παίξουν οι Κουέβα και Φλόρες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ρουιντίαζ.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Γκαλέσε, Κασέντα, Καρβάλιο

Αμυντικοί: Ροντρίγκες, Ράμος, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Κόρζο, Αραούχο, Σανταμαρία, Λογιόλα

Μέσοι: Γιοτούν, Κουέβα, Ουρτάδο, Φλόρες, Τάπια, Πόλο, Ακίνο, Καρταχένα

Επιθετικοί: Γκερέρο, Φαρφάν, Καρίγιο, Ρουιντίαζ

Τα προγνωστικά μου

Συμπαθητική ομαδούλα το Περού. Χωρίς εχθρούς θα παίξει την μπαλίτσα του και όπου το βγάλει. Μέσα από το γεμάτο κέντρο και την σφικτή άμυνα θα προσπαθήσει να κλέψει ότι μπορεί. Σε όμιλο με Γαλλία, Δανία και Αυστραλία δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα. Μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης το βλέπω, η οποία θα κριθεί στο ματς με τους Αυστραλούς. Θα ρισκάρω επιλέγοντας να σκοράρει στη φάση των ομίλων συνολικά under 2,5 τέρματα που προσφέρεται κατά μέσο όρο στο 1.90.

Σε ενδιαφέρει