Προγνωστικά επί πληρωμή: Γιατί να τα αποφύγουμε

Μην αφήσεις τους επιτήδειους του διαδικτύου να σε εκμεταλλευτούν.
Προγνωστικά επί πληρωμή: Γιατί να τα αποφύγουμε

Καλώς ή κακώς (μάλλον το δεύτερο) η εποχή που ζούμε μπορεί να χαρακτηριστεί ως “η εποχή της εικόνας”. Με λίγα λόγια τα social media έχουν κατακλύσει κάθε στιγμή της ζωής μας, έχοντας μετατρέψει τις επαφές μας από διαπροσωπικές σε… ηλεκτρονικές. 

Κι επειδή σε αυτήν τη ζωή τίποτα δεν είναι αγνό και αθώο έτσι και το διαδίκτυο έχει γεμίσει επιτήδειους που με την πρώτη ευκαιρία ψάχνουν τρόπους να επωφεληθούν κάποιας κατάστασης. Και φυσικά το ηλεκτρονικό στοίχημα δε θα μπορούσε να λείψει από τις εν λόγω “δραστηριότητές τους”.

Πώς να τους διακρίνεις

Συνήθως σε ιστοσελίδες όπως πχ. το Facebook τα άτομα αυτά έχουν δημιουργήσει σελίδες με τίτλο “Fixed Games (Στημένα παιχνίδια)” και προσεγγίζουν τα ανυποψίαστα “θύματά” τους με σκοπό να τους πουλήσουν προγνωστικά για δήθεν προαποφασισμένα ματς. Ζητούν αμοιβή  για να αποκαλύψουν το αποτέλεσμα του δήθεν στημένου, ισχυριζόμενοι πως διαθέτουν πληροφόρηση εκ των έσω και αν επιβεβαιωθεί θέλουν ένα ποσό. 

Αν κάποιος “τσιμπήσει” του δίνουν την “πληροφορία” και προχωρούν σε άλλο άτομο, δίνοντας του διαφορετικό προγνωστικό για το ίδιο παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα άτομα, ώστε κάποιο από τα προγνωστικά να επαληθευθεί. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος είναι “τυχερός” και πέσει στο σωστό προγνωστικό θα συνεχίσει να αγοράζει, ώσπου να καταλάβει την επόμενη φορά ότι έπεσε θύμα απάτης. Αυτό λίγο ενδιαφέρει, όμως, τον “φίλο” μας, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει στην εξεύρεση νέων θυμάτων και με τη μορφή αλυσίδας ψευδών προτάσεων βγάζει χρήματα χωρίς κανένα ρίσκο.

Ιστοσελίδες με συνδρομή

Φυσικά υπάρχουν και οι ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι σε βάθος χρόνου θα σε οδηγήσουν σε σίγουρο κέρδος. Καλά μέχρι εδώ, όμως, υπάρχει η λεπτομέρεια ότι πρέπει να πληρώσεις συνδρομή για να σου αποκαλύψουν τα… καλούδια τους. 

Θεωρούν ότι έχουν βρει την πατέντα για να γίνεις πλούσιος, όμως πρέπει να πληρώσεις για αυτό. Φυσικά και δεν την έχουν βρει. Και γιατί να τους πληρώνεις, ενώ μπορείς να μπαίνεις σε αποδεδειγμένα έγκυρες ιστοσελίδες όπως το BetMasters.gr που σου προσφέρουν αφιλοκερδώς τις προβλέψεις τους;

Λόγοι για να μην πληρώνεις

Πρώτον και κύριον, δεν υπάρχουν σίγουρα και άχαστα. Όλα αλλάζουν στο στοίχημα και για να πει κάποιος ότι έχει αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης ενός προγνωστικού χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση, πολλές ώρες παρακολούθησης των αγώνων και γενικά πολύ καλή ενημέρωση γύρω από το αντικείμενο.

Τέλος, στημένα παιχνίδια λογικά υπάρχουν, όμως κανείς αν δεν είναι είτε αθλητής, είτε άμεσα εμπλεκόμενος με κάποιο γεγονός δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει για κάποιο προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Και στην τελική μπορείς να σκεφτείς έξυπνα. Για ποιο λόγο ένα άτομο που γνωρίζει για στημένα ματς θα έμπαινε στη διαδικασία να εκτεθεί άμεσα μέσω μιας ιστοσελίδας που μπορεί εύκολα να εντοπιστεί από τις Αρχές;

Σε ενδιαφέρει