Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Αργεντινής

Mε δυσκολία κατάφερε να περάσει σε αυτό το Μουντιάλ η Αργεντινή, όμως από τη στιγμή που θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
ARGENTINA team big

Όταν σκεφτόμαστε Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε το όνομα Αργεντινή έχει γίνει συνώνυμο σχεδόν με αυτήν τη διοργάνωση. Και μπορεί, η “αλμπισελέστε” να κατάφερε να προκριθεί στα γήπεδα της Ρωσίας ουσιαστικά την τελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της Λατινικής Αμερικής (με νίκη 3-1 εκτός έδρας το Εκουαδόρ), όμως από τη στιγμή που θα βρεθεί εκεί, αυτομάτως είναι ένα από τα φαβορί και για την κατάκτηση του τροπαίου. Και αν όχι τώρα πότε, κ. Μέσι;

Η ομάδα του Σαμπαόλι, μετά το τέλος των προκριματικών έδωσε 4 φιλικούς αγώνες προετοιμασίας με 50% επιτυχία. Κατάφερε να κερδίσει τη διοργανώτρια Ρωσία με 1-0 και την Ιταλία με 2-0, ενώ είχε προηγηθεί η ήττα με 2-4 από τη Νιγηρία. Στο τελευταίο φιλικό, χωρίς τον Μέσι στη σύνθεσή της, γνώρισε τη συντριβή με 6-1 από την Ισπανία, ένα αποτέλεσμα που δεν πέρασε απαρατήρητο φυσικά στη Χώρα του Τάνγκο. Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του σούπερ φορμαρισμένου Ικάρντι από την τελική αποστολή.

Θα καταφέρει ο Μέσι και η παρέα του να φτάσουν στην… πηγή, αλλά να πιούνε και νερό; Βρες αποδόσεις που αξίζουν! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Τα Αστέρια της Αργεντινής

Ποιος άλλος από τον Λιονέλ Μέσι; Στα 30 του χρόνια, ο αρχηγός της “αλμπισελέστε” θεωρείται ήδη ο καλύτερος όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει πέντε φορές τη “Χρυσή Μπάλα” και όλα σχεδόν τα τρόπαια που υπάρχουν σε συλλογικό επίπεδο. Η εθνική αποτελεί… αγκάθι για τον ίδιο, καθώς το μόνο που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα είναι το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο το 2008 και όπως γίνεται κατανοητό ένας παγκόσμιος τίτλος αποτελεί διακαή πόθο τόσο για το Μέσι, όσο και για όλους τους συμπατριώτες του. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση η ομάδα πετάει φωτιές. Τα ονόματα των Ντιμπάλα, Αγουέρο, Ιγουαΐν και Ντι Μαρία είναι αρκετά για να προκαλέσουν πανικό σε οποιαδήποτε άμυνα, όμως είναι στο χέρι του Σαμπαόλι αν θα μπορέσει να διαχειριστεί σωστά αυτές τις εξαιρετικές μονάδες. Τέλος, στα μετόπισθεν δεσπόζει η ηγετική μορφή του Χαβιέρ Μαστσεράνο, ο οποίος στα 33 του -και λογικά στο τελευταίο του Μουντιάλ- σίγουρα θέλει να κλείσει την διεθνή καριέρα του με το απόλυτο τρόπαιο.

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Η Αργεντινή μετράει μέχρι τώρα δύο κατακτήσεις Μουντιάλ στην ιστορία της. Η αρχή έγινε το 1978, όταν ως οικοδέσποινα κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος και να επικρατήσει με 3-1 επί της Ολλανδίας. Ο δεύτερος και τελευταίος τίτλος της “Αλμπισελέστε” ήρθε οκτώ χρόνια αργότερα, όταν το 1986 στα γήπεδα του Μεξικό η παρέα του Ντιέγκο Μαραντόνα πήρε το κύπελλο, νικώντας με 3-2 την Δυτική Γερμανία στο μεγάλο τελικό. Η διοργάνωση γενικά σημαδεύτηκε από το “Χέρι του Θεού”, δηλ. το γκολ που πέτυχε με το χέρι ο Ντιεγκίτο στον προημιτελικό με την Αγγλία , όπως επίσης και το άλλο υπέροχο γκολ του στον ίδιο αγώνα, το οποίο ψηφίστηκε ως “γκολ του αιώνα”.

Πιθανή ενδεκάδα

Θέμα προέκυψε στη θέση του γκολκίπερ για τον Σαμπαόλι, ο οποίος προόριζε για βασικό τον Σέρχιο Ρομέρο της Μάν. Γιουνάιτεντ, όμως λόγω του τραυματισμού του, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Ναχουέλ Γκουζμάν (Τίγκρες). Στα στόπερ θα βρίσκονται οι Φεντερίκο Φάτσιο με τον Νικολάς Οταμεντί, ενώ ο Γκαμπριέλ Μερκάδο είναι το πιο πιθανό να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στη θέση του δεξιού μπακ. Στα αριστερά, η θέση παίζεται ανάμεσα στους Ρόχο, Μας και Ταλιάφικο. “Ασφάλεια” στα στόπερ θα παρέχει ο Χαβιέρ Ματσεράνο σε ρόλο αμυντικού χαφ, ενώ στο πλάι του θα έχει δύο από τους Λούκας Μπίλια, Λεάνδρο Παρέδες ή Έβερ Μπανέγα ανάλογα με το σύστημα του Σαμπαόλι. Στο 4-4-2 σίγουρα θα παίζει μπροστά ο Ντι Μαρία, ενώ ο κάπτεν Μέσι θα βρίσκεται στα δεξιά της επιθετικής τριπλέτας, η οποία μπροστά θα αποτελείται από τους Αγουέρο ή Ιγουαΐν και στα αριστερά θα κινείται ένας από τους Ντιμπάλα/ Ντι Μαρία ή ακόμα και Άνχελ Κορέα.

Η αποστολή της Αργεντινής

Τερματοφύλακες: Nαχουέλ Γκουζμάν (Τίγκρες), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ), Ουιλφρέντο Καμπαγιέρο (Τσέλσι)

Αμυντικοί: Γκαμπριέλ Μερκάδο (Σεβίλλη), Φεντερίκο Φάσιο (Ρόμα). Νικολάς Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Κριστιάν Ανσάλντι (Τορίνο), Νικολάς Ταγλιαφίκο (Άγιαξ), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκος Ακούνια (Σπόρτινγκ)

Μέσοι: Εβέρ Μπανέγα (Σεβίλλη), Χαβιέρ Μαστσεράνο (Hebei Fortune), Εδουάρδο Σάλβιο (Μπενφίκα), Λούκας Μπίγλια (Μίλαν), Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν), Χιοβάνι Λο Τσέλσο (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μανουέλ Λανσίνι (Γουέστ Χαμ), Μάξι Μέσα (Ιντεπεντιέντε), Κριστιάν Παβόν (Μπόκα Τζούνιορς)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Tα προγνωστικά μου

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την Αργεντινή του Μέσι πέρα από τη νίκη. Βέβαια, με Βραζιλία στα… ντουζένια της και τις πάντα υπολογίσιμες Γερμανία και Ισπανία στο παιχνίδι, η “αλμπισελέστε” θα έχει δύσκολη αποστολή. Η κατάκτησή του τροπαίου πληρώνει με 9,00, όμως δεν ξέρω αν αξίζει. Θα πάω με την επιλογή του Λιονέλ Μέσι για πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, η οποία πληρώνει σε απόδοση 10,00.

Σε ενδιαφέρει