Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Αυστραλίας

Με πολύ ζόρι βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην τελική φάση η Αυστραλία και πλέον δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα σε έναν άκρως απαιτητικό όμιλο με Γαλλία, Δανία και Περού.
AUSTRALIA team big

Μπορεί να έφτασε μια ανάσα από τον αποκλεισμό η Αυστραλία, αλλά στο τέλος μέτρησε η φανέλα και η εμπειρία της, με αποτέλεσμα να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Στον όμιλό της έμεινε πίσω από Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία. Ετσι βρέθηκε στα μπαράζ με την τρίτη του άλλου ομίλου που ήταν η Συρία. Ξεπέρασε το εμπόδιο στην παράταση χάρη στο 2-1 της ρεβάνς και εν συνεχεία αντιμετώπισε σε διπλά ματς την Ονδούρα παίρνοντας εκτός έδρας 0-0 και κερδίζοντας στο σπίτι της με 3-1.

Τα αστέρια της Αυστραλίας

Πρώτος και καλύτερος στη λίστα ο πολύπειρος επιθετικός Τιμ Κάχιλ, ο οποίος είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 105 και αριθμεί 50 γκολ. Βέβαια στα 38του χρόνου πλέον περισσότερο έμπνευση για τους υπόλοιποςν μπορεί να αποτελέσει παρά να κλανει τη διαφορά αγωνιστικά. Από πίσω του βρίσκεται ο πολύτιμος μέσος Γέντινακ, ο οποίος είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι και από αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα. Είναι ο παίκτης που εκτελεί τα πέναλτι και αυτός που ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα στα τελικά πετυχαίνοντας τρία γκολ στη μεγάλη ρεβάνς με την Ονδούρα.

Θα μπορέσει ο Κάχιλ και η παρέα του να οδηγήσουν την Αυστραλία στη μεγάλη υπέρβαση στο Μουντιάλ; ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που καταφέρνει να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 1974. Οι επόμενες τρεις ήρθαν κολλητά το 2006, το 2010 και το 2014. Καλύτερη πορεία αυτή του 06’ στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου ήταν και η μοναδική που μπόρεσε να προκριθεί στους «16». Βρέθηκε σε πολύ δύσκολο όμιλο με Βραζιλία, Κροατία και Ιαπωνία αφήνοντας πίσω τις δύο τελευταίες. Στα νοκ άουτ έβγαλε το λάδι των Ιταλών, αλλά στο τέλος λύγισε με 1-0.

Πιθανή εντεκάδα

Με ένα ιδιαίτερο 3-5-1-1 και αποκλειστικό στόχο να κοντρολάρει τον ρυθμό και να πάρει το κέντρο σε κάθε αναμέτρηση. Στα δοκάρια ο Ράιαν. Τριάδα στην άμυνα οι Γιούρμαν, Σάινσμπερι και Ράιτ. Στη μεσαία γραμμή οι Μόι, Γέντινακ, Μίλιγκαν στον άξονα, ενώ στις πτέρυγες θα βρίσκονται οι Μπέχικ και Λέκι. Κρυφός επιθετικός ο Ρόκιτς και στην κορυφή ο Κάχιλ.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Ράιαν, Τζόουνς, Βούκοβιτς

Αμυντικοί: Ντέγκενεκ, Μέρεντιθ, Γιούρμαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σάινσμπερι

Μέσοι:  Μίλιγκαν, Μόι, Λουόνγκο, Γέντινακ, Ιρβάιν, Ρόγκιτς, Πετράτος, Αρζάνι

Επιθετικοί: Κέιχιλ, Λέκι, Τζούριτς, Κρούσε, Νάμπουτ, Μακλάρεν

Τα προγνωστικά μου

Εντόπισα ένα ειδικό στοίχημα που μου έκλεισε το μάτι και αφορά αρχικά τον τρίτο όμιλο και εν συνεχεία την Αυστραλία. Θεωρώντας δεδομένο ότι οι Γάλλοι θα πάρουν την πρωτιά του ομίλου, αφού είναι ξεκάθαρα ανώτερη ομάδα από τους υπόλοιπους θα στηρίξω με θέρμη το συνδυαστικό στοίχημα «Νικητής & 4η θέση ομίλου» ποντάροντας στο δίδυμο Γαλλία – Αυστραλία στα επίπεδα του 2.70. Με λίγα λόγια θέλω οι Γάλλοι να βγουν πρώτοι στον τρίτο όμιλο και οι Αυστραλοί τελευταίοι. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Σε ενδιαφέρει