Διεθνή φιλικά: Ανεβάζουν ρυθμούς λίγο πριν από το Μουντιάλ

Βέλγιο και Αίγυπτος μετρούν σήμερα τις δυνάμεις του εν όψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
belgium egypt

Στα υπόλοιπα διεθνή φιλικά της ημέρα Νιγηρία και Παναμάς κοντράρονται με Τσεχία και Νορβηγία αντίστοιχα.

Ανάλυση

Βέλγιο – Αίγυπτος

Το Βέλγιο συνεχίζει το αήττητο σερί του, ενώ στα τελευταία δέκα παιχνίδια του μετρά επτά OVER 2.5 γκολ. Πάντως στο πιο πρόσφατο φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία οι «κόκκινοι διάβολοι» παραχώρησαν ισοπαλία 0-0. Στο εν λόγω ματς άλλωστε τραυματίστηκε και ο αμυντικός Κομπανί, ο οποίος κατά συνέπεια σήμερα δεν θα αγωνιστεί. Η Αίγυπτος από την άλλη δοκιμάζει σήμερα τις δυνάμεις της εν όψει του δύσκολου πρώτου αγώνα του Μουντιάλ με αντίπαλο την Ουρουγουάη. Άπαντες στην ομάδα των «Φαραώ» αγωνιούν για την κατάσταση του Σαλάχ, ο οποίος αν και σήμερα δεν θα αγωνιστεί, εντούτοις όλοι περιμένουν να δώσει κανονικά το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αίγυπτος έχει υποστεί τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία εκτός έδρας ματς και σήμερα λογικά θα υποστεί άλλη μία. Κι αυτό γιατί το Βέλγιο στην έδρας του παίζει όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Έτσι, θα επιλέξω τον «άσο» και το OVER 2.5 γκολ σε αυτή την αναμέτρηση.

Πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες στα τελευταία τους φιλικά πριν από το Μουντιάλ;

Τσεχία – Νιγηρία

Φιλικός αγώνας που θα διεξαχθεί σε γήπεδο της Αυστρίας. Η Τσεχία προέρχεται από «βαριά» φιλική ήττα από την Αυστραλία (4-0) σε μία αναμέτρηση στην οποία έδειξε χτυπητές αμυντικές αδυναμίες. Άπαντες στην ομάδα του Γιάρολιμ θέλουν να επανορθώσουν απόψε με αντίπαλο τη Νιγηρία. Η Τσεχία πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της επιβεβαίωσε το OVER 2.5. Η Νιγηρία από την άλλη δίνει σήμερα το τελευταίο της φιλικό πριν από τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ, ενώ απέναντι στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ παρά την ήττα με 2-1 έδειξε καλά στοιχεία. Δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για τους Τσέχους κι έτσι θα επιλέξω το OVER 2.5 γκολ.

Νορβηγία – Παναμάς

Η Νορβηγία προέρχεται από φιλική νίκη κόντρα στην Ισλανδία, όμως, σήμερα δεν θα έχει τους Ελιονούσι, Ελαμπντελαουί, Μπέργκετ και Αλεσάμι. Οι Σκανδιναβοί προέρχονται από τρεις σερί νίκες και παρότι θα έχουν αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα μπορούν να φτάσουν στη νίκη. Ο Παναμάς από την άλλη στα τελευταία επτά φιλικά πριν από το Μουντιάλ μετρά 3 νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η απόδοση του «άσου», έτσι θα επιλέξω το G/G σε αυτή την αναμέτρηση.  

Σε ενδιαφέρει