Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ του Βελγίου

Από τις καλύτερες φουρνιές στην ιστορία της χώρας η τωρινή του Βελγίου. Παίκτες που πρωταγωνιστούν στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα στα ψηλά.
BELGIUM team big

Πολύ εύκολα κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλό της με 9 νίκες σε 10 αγώνες αφήνοντας πίσω της κατά κύριο λόγο Ελλάδα και Βοσνία. Είχε την καλύτερη επίθεση των προκριματικών με 43 γκολ σε δέκα αγώνες. Διακαής πόθος η υπέρβαση στη φετινή διοργάνωση και αναμφίβολα βάση ρόστερ έχει την ποιότητα να τα καταφέρει.

Τα αστέρια του Βελγίου

Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω όσον αφορά τους αστέρες αυτής της ομάδας. Πρώτος σκόρερ ο Λουκάκου με 30 γκολ και έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του φουνταριστού. Αξιοι συμπαραστάτες οι Αζάρ και Μέρτενς, από τα πόδια των οποίων περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Ικανό για μεγάλα πράγματα στο φετινό Μουντιάλ δείχνει να είναι το Βέλγιο. Μέχρι που θα φτάσει; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Σταθερή αξία στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Βέλγιο με 13 συμμετοχές σε τελική φάση μαζί με τη φετινή. Στο περασμένο Μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά μένοντας εκτός από την Αργεντινή με 1-0. Αυτή ήταν από τις καλύτερες πορείες της σε τελική φάση καταλήγοντας στην έκτη θέση της διοργάνωσης.

Πιθανή ενδεκάδα

Με 3-4-3 δείχνουν ότι θα παραταχθούν οι Βέλγοι στην τελική φάση. Κάτω από τα γκολπόστ ο Κουρτουά. Τριπλέτα στην άμυνα οι Αντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκχεν. Στο κέντρο οι Μουνιέ, Ντε Μπρόινε, Φελαϊνί και Καράσκο. Τριπλέτα στην επίθεση οι καταπληκτικοί Μέρτενς, Αζάρ και Λουκάκου.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Κουρτουά, Μινολέ, Κάστελς

Αμυντικοί: Βερτόνγκχεν, Κομπανί, Αντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Μουνιέ, Τσίμαν, Μπογιάτα

Μέσοι: Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Ντε Μπρόινε, Τσαντλί, Καράσκο, Τιέλεμανς, Ντεντόνκερ, Θορ. Αζάρ,

Επιθετικοί: Εντ. Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου, Γιανουζάι, Μπατσουαγί

Τα προγνωστικά μου

Ομάδα-μοντέλο το Βέλγιο, με παικταράδες σε όλες τις γραμμές και τρομερό βάθος πάγκου. Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στα δικά μου μάτια για να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Το όμιλο εννοείται πως θα τον περάσει με αντιπάλους Αγγλίας, Παναμά και Τυνησία. Είναι όμιλος δύο ταχυτήτων εξάλλου. Θα στηρίξω την προσπάθεια των ποιοτικών Βέλγων ποντάροντας στο να φτάσουν ακόμα και μέχρι τα ημιτελικά. Επιλογή που κινείται κατά μέσο όρο στο 3.50.

Σε ενδιαφέρει