Στοίχημα τένις: Παράγοντες που επηρεάζουν τη στρατηγική μας

Το τένις έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων μετά τις πρόσφατες επιτυχίες (κυρίως) του Στέφανου Τσιτσιπά.
tennis

Το τένις μπορεί να μην είναι παραδοσιακά ελληνικό σπορ, όμως οι τελευταίες επιτυχίες των Ελλήνων αντισφαιριστών και κυρίως του Στέφανου Τσιτσιπά έχουν φέρει το άθλημα μέσα στα σπίτια μας για τα καλά. Από τον… χορό δε θα μπορούσε να λείπει και το στοιχηματικό ενδιαφέρον, αφού μέσω της κάλυψης με live streaming όλων των μεγάλων τουρνουά τένις από τις στοιχηματικές πλατφόρμες, δίνεται η ευκαιρία στους παίκτες να έχουν μια πλήρη εικόνα στα δεδομένα που έχουν να διαχειριστούν.

Στο στοίχημα τένις, εκτός από την προφανή επιλογή (νικητής αγώνα) μπορείτε να ποντάρετε σε δεκάδες διαφορετικές αγορές σε κάθε αγώνα, από το ποιoς θα κερδίσει το γκέιμ ή το σετ, μέχρι το νικητή του επόμενου πόντου. Έτσι σε αντίθεση με τα άλλα στοιχήματα στα πιο δημοφιλή σπορ (ποδόσφαιρο ή μπάσκετ), το στοίχημα στο τένις απαιτεί τη γνώση τόσο των κανόνων του αθλήματος, όσο και κάποιων παραγόντων που επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα, όπως η φόρμα του αθλητή και η επιφάνεια που διεξάγεται ο αγώνας. Έτσι, πριν ποντάρετε σε ένα ματς τένις θα πρέπει να σας είναι γνωστά τα παρακάτω.

H φόρμα και η κατάσταση του τενίστα

Eίναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στο τένις. Με μια ματιά στους τελευταίους αγώνες μπορούμε να διακρίνουμε ποιος είναι σε καλή κατάσταση ή όχι και αν εντοπίσουμε αποδόσεις που αντικατοπτρίζουν μόνο την κατάταξη των παικτών, ίσως βρούμε καλή ευκαιρία πονταρίσματος υπέρ κάποιου φορμαρισμένου που είναι χαμηλότερα από έναν ντεφορμέ υψηλότερης κατάταξης. Επίσης, η κούραση παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση στον παίκτη.

H επιφάνεια του γηπέδου

Ο κάθε τενίστας μπορεί να είναι καλός είτε στο χώμα είτε στο χόρτο. Αυτό το γνωρίζουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες και διαμορφώνουν αναλόγως τις αποδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, ευκαιρίες υπάρχουν και είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε.

Ο τύπος του τουρνουά

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στα μεγάλα Grand Slam και στα Masters οι τενίστες τα δίνουν όλα για να επιτύχουν το καλύτερο. Όμως, υπάρχουν και άλλα τουρνουά που διεξάγονται λίγες μέρες πριν από αυτά, τα οποία αρκετοί αθλητές τα βλέπουν ως ευκαιρία για προετοιμασία. Έτσι, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να κυνηγήσουμε εκπλήξεις με μεγάλες αποδόσεις.

Η προϊστορία

Eίναι κυρίως ψυχολογικός παράγοντας, αφού ένας τενίστας που κερδίζει συνεχώς έναν αντίπαλό του στο παρελθόν θα έχει και θεωρητικά το… ψυχολογικό προβάδισμα σε έναν μελλοντικό αγώνα.

Οι αριστερόχειρες παίκτες

Πολλοί τενίστες που χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι μπορούν να δυσκολέψουν δεξιόχειρες ακόμα και τοπ κατάταξης. Ίσως οι κορυφαίοι να μην επηρεάζονται, όμως αθλητές χαμηλότερης δυναμικότητας να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τους αριστερόχειρες.

Ο καιρός

O άνεμος παίζει μεγάλο ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα, καθώς μπορεί να διευκολύνει ή να δυσκολέψει τις προσπάθειες των αθλητών. Αυτό φαίνεται κυρίως στο σερβίς, όπου όταν υπάρχει κόντρα δυνατός άνεμος οι παίκτες χάνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο παιχνίδι τους.

Οι ειδήσεις της τελευταίας στιγμής

Όπως είπαμε και πριν το τένις είναι άθλημα ψυχολογίας και αν για κάποιο λόγο υπάρξουν συμβάντα στην προσωπική ζωή ενός αθλητή πριν από έναν αγώνα, ίσως επηρεάσουν την απόδοσή του σε αυτόν. Αν είμαστε ενήμεροι για αυτά, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εξελίξεις και γιατί όχι να πετύχουμε μια έκπληξη.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com