Αποτελέσματα Μουντιάλ 17/6

Το Μουντιάλ των... εκπλήξεων συνεχίζεται, καθώς σήμερα "στραβοπάτησαν" Γερμανία και Βραζιλία.
apotelesmata mundial

Νέα… στραβοπατήματα των φαβορί υπήρξαν και σήμερα στο πρόγραμμα της πρεμιέρας των ομίλων του Μουντιάλ. Η Γερμανία ηττήθηκε από το Μεξικό 0-1, ενώ η Βραζιλία δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ελβετίας, μένοντας στο 1-1. Η Σερβία, από τη μεριά της, έκανε το… καθήκον της και με τη νίκη 1-0 επί της Κόστα Ρίκα πήρε “κεφάλι” στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι συνέβη σήμερα.

Κόστα Ρίκα – Σερβία : 0-1

Mε το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ η Σερβία, η οποία επικράτησε με 1-0 επί της Κόστα Ρίκα και έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ ο Κολάροφ στο 56′. Βασικός αγωνίστηκε με τους νικητές ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ ο Πρίγιοβιτς πέρασε αλλαγή στο 90′.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις να είναι αρκετά ενδιαφέρον, όμως αυτό κράτησε μόνο για το πρώτο τέταρτο, όταν και οι δύο ομάδες είχαν χάσει σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν για να ανοίξουν το σκορ. Από εκεί και πέρα, η Σερβία είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας που δεν οδήγησε πουθενά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Δες το πρόγραμμα του Μουντιάλ εδώ! Το κορυφαιο στοιχηματικό event είναι στη Sportingbet! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Στην επανάληψη, οι Σέρβοι μπήκαν καλύτερα, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία σε τετ-α-τέτ του Μίτροβιτς, ο οποίος γενικά έχασε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Έτσι, φτάσαμε στο 56′ με το Μίτροβιτς να κερδίζει φάουλ από τη δεξιά πλευρά και ο Κολάροφ με υπέροχη εκτέλεση να γράφει το 1-0. Στο 83′ πάλι ο Μίτροβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να… καθαρίσει μια και καλή το ματς για την ομάδα του, όμως τελικά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους Σέρβους να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στα στοιχηματικά, το διπλό πριν τον αγώνα πλήρωνε στο εξαιρετικό 1,90, ενώ το Under 2,5 άγγιζε το 1,55.

Οι συνθέσεις

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόργκες, Ρουίς, Γκουσμάν (73’ Κολίντρες), Βενέγκας (60’ Μπολάνιος), Ουρένια (67’ Κάμπελ)

Σερβία (Μλάντεν Κρσταλιτς): Στοΐκοβιτς, Κολάροφ, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς (82΄ Ρουκάβινα), Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λιάγιτς (70’ Κόστιτς), Μίτροβιτς (90’ Πρίγιοβιτς)

Γερμανία – Μεξικό : 0-1

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής στη φετινή διοργάνωση. Το καταπληκτικό Μεξικό επικράτησε με 1-0 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, η οποία μετρούσε μόνο νίκες στις επτά πρεμιέρες των προηγούμενων ισάριθμων Μουντιάλ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λοσάνο στο 35′, βάζοντας σε μπελάδες τους Γερμανούς.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Οσόριο ήταν πολύ καλύτερη από εκείνη του Λεβ και εκτός από το γκολ του Λοσάνο δέκα λεπτά πριν την ανάπαυλα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα αν οι Μεξικανοί παίκτες ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη, τα “πάντσερ”, όπως ήταν λογικό, άρχισαν να πιέζουν περισσότερο, κλείνοντας τους αντιπάλους στην περιοχή τους και ειδικά μετά το 60′ η πίεση αυξήθηκε κατακόρυφα, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιο αντίκρυσμα μέχρι το τέλος. Με αυτό το τρίποντο, οι Μεξικάνοι αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες που έχουν για πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ, ενώ οι Γερμανοί μπαίνουν αντιθέτως σε… μπελάδες.

Στοιχηματικά, το διπλό πριν το ματς πλήρωνε στο τρομερό 8,00, ενώ το Under 2,5 δινόταν αουτσάιντερ στο 2,35.

Οι συνθέσεις

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ, Κρόος, Κεντίρα (60′ Ρόις), Εζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (86′ Μπραντ).

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσίδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74′ Μάρκες), Βέλα (58′ Άλβαρες), Λαγιούν, Λοσάνο (66′ Χιμένες), Τσιτσαρίτο.

Βραζιλία – Ελβετία : 1-1

Η πρεμιέρα των… εκπλήξεων συνεχίζεται! Ούτε η Βραζιλία κατάφερε να επικρατήσει επί της Ελβετίας, μένοντας στο 1-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Κoουτίνιο για τη “σελεσάο” και ο Ζούμπερ για τους Ελβετούς που είχαν σε καταπληκτική μέρα των γκολκίπερ Ζόμερ.

Η Ελβετία ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 4′ έχασε ευκαιρία με τον Tζεμαΐλι να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ στην κίνηση ύστερα από πάσα του Σακίρι έφυγε άουτ. Στο 12′ η Βραζιλία απάντησε με τον παουλίνιο, όμως η προσπάθεια και αυτού πέρασε έξω από τα δοκάρια του Ζόμερ. Στο 20′, όμως, ήρθε άλλος ένας “μπλαουγκράνα”, ο Κοουτίνιο, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα των Ελβετών για να γράψει το 1-0. Μετά το τέρμα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα, χωρίς να αλλάζει τίποτα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Ελβετία ευτύχησε να πετύχει γκολ με το… καλημέρα, καθώς σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Σακίρι στο 49′, ο Ζούμπερ έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1! Όπως είναι λογικό, οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να εντείνουν την πιέσή τους στα αντίπαλα καρέ, όμως όσο δεν κατάφερναν κάτι το άγχος τους κυρίευε όλο και περισσότερο. Ο Ζόμερ έμοιαζε ανίκητος, με τον Ελβετό κίπερ να μπλοκάρει την κεφαλιά του Φιρμίνο στο 91′, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μιράντα έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς το σκαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Έτσι, με το… καλημέρα η “σελεσάο” μπαίνει σε σκοτούρες, την ίδια στιγμή που οι Ελβετοί αυξάνουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση, καθώς θεωρητικά το συγκεκριμένο ματς το είχαν για… χαμένο.

Από στοιχηματικής απόψεως, η ισοπαλία πλήρωσε με 4,80, ενώ το Under 2,5 διπλασίασε το ποντάρισμα όποιου το επέλεξε.

Οι συνθέσεις

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Κασεμίρο (60’ Φερναντίνιο), Παουλίνιο (67’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φιλίπε Κοουτίνιο, Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς (79’ Φιρμίνο)

Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ (86’ Λανγκ), Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (70’ Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Τζεμάιλι, Τσούμερ, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό)

Σε ενδιαφέρει