Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ του Μεξικού

Σταθερή παρουσία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει το Μεξικό. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμη να πετύχει κάτι καλύτερο από την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.
MEXICO team big

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μεξικού, Κάρλος Οσόριο, συμπεριέλαβε τον 39χρονο, Ράφα Μάρκες  στην προεπιλογή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έτσι ώστε λάβει μέρος στο 5ο Μουντιάλ της καριέρας του και να μπει στο «κλειστό κλαμπ» των παικτών που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο (Μπουφόν, Καρμπαχάλ και Ματέους).

Τα αστέρια του Μεξικού

Ο Χαβιέ Ερνάντες της Γουέστ Χαμ είναι ο πλέον πολύπειρος παίκτης της εθνικής Μεξικού και σ’ αυτό το Μουντιάλ θα διαδεχτεί ουσιαστικά τον Ράφα Μάρκεζ στην ρόλο του αρχηγού. Ο «Τσιτσαρίτο» είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Μεξικού με 48 γκολ σε 100 αγώνες. Φέτος, έκανε μέτρια χρονιά με τα «Σφυριά» σκοράροντας 8 τέρματα, ενώ είχε και ορισμένους τραυματισμούς. Στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, ωστόσο, αν δεν έχει καλή ψυχολογία δεν μπορεί να σκοράρει ούτε από το σημείο του πέναλτι.

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Το 1986 το Μεξικό διοργάνωσε για δεύτερη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ και βρέθηκε μια ανάσα από τους «4» της διοργάνωσης. Με την ώθηση του κόσμου και τον εκπληκτικό Ούγκο Σάντσες στην επίθεση έδειχνε ότι είχε τα φόντα ακόμη και να σηκώσει το τρόπαιο. Ωστόσο, στην προημιτελική φάση μετά από ισοπαλία 0-0 με τη Δυτ. Γερμανία αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτή ήταν η καλύτερη πορεία των Μεξικανών στην ιστορία του Μουντιάλ.

Μέχρι που θα φτάσει η ομάδα του Μεξικού στο Μουντιάλ της Ρωσίας;

Πιθανή εντεκάδα

Την εστία του Μεξικού θα υπερασπιστεί πιθανότατα στο Μουντιάλ ο Οτσόα της Σταντάρ Λιέγης, ενώ η άμυνα των «Αζτέκων» θα αποτελείται από τους πολύπειρους Λαγιούν, Σαλσέδο, Μορένο και Αραούχο. Στη μεσαία γραμμή ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος, ο οποίος πάντως παραδοσιακά τα δίνει όλα με το εθνόσημο στο στήθος. Στην επίθεση αιχμή του δόρατος αναμένεται να αποτελέσει ο «Τσιτσαρίτο», ενώ επάξια μπορεί να τον πλαισιώσει κι ένας εκ των Κάρλος Βέλα, Περάλτα ή Λοθάνο.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Χεσούς Κορόνα, Γκιγιέρμο Οτσόα, Αλφρέδο Ταλαβέρα.

Αμυντικοί: Έκτορ Μορένο, Μιγκέλ Λαγιούν, Ντιέγκο Ρέγιες, Ούγκο Αγιάλα, Κάρλος Σαλσέδο, Χεσούς Γκαγιάρδο, Έντσον Άλβαρεζ, Ραφαέλ Μάρκες.

Μέσοι: Χόναταν Ντος Σάντος, Τζιοβάνι Ντος Σάντος, Αντρές Γουαρδάδο, Έκτορ Ερέρα, Γιούργκεν Νταμν, Μάρκο Φαμπιάν. 

Επιθετικοί: Ίρβινχ Λοσάνο, Χεσούς Μανουέλ Κορόνα, Ραούλ Χιμένες, Χαβιέ Ερνάντες, Ορίμπε Περάλτα, Κάρλος Βέλα.

Τα προγνωστικά μου

Το Μεξικό είναι στο 6ο όμιλο μαζί με Γερμανία, Σουηδία και Ν. Κορέα. Η πρώτη θέση είναι ουσιαστικά «καπαρωμένη» από τους Γερμανούς κι έτσι οι Μεξικανοί λογικά θα παλέψουν με τη Σουηδία για τη δεύτερη θέση. Άρα, η πρόκριση είναι πιθανό θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι. Συνεπώς με βάσει το σενάριο ότι το Μεξικό θα κερδίσει τους Σουηδούς – θα επιλέξω την πρόκριση του Μεξικού απ’ το όμιλο που προσφέρει απόδοση 2.10 αυτή τη στιγμή.

Σε ενδιαφέρει