Οι βασικές αγορές στο μπάσκετ

Μια αναφορά στις βασικές αγορές του μπάσκετ, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πορτοκαλί θεά.
basket agores betmasters

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον των παικτών του στοιχήματος για το μπάσκετ. Λίγο οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων, λίγο ο Αντετοκούνμπο και οι μεταδόσεις του NBA στην τηλεόραση, έχουν βάλει για τα καλά το μπάσκετ μέσα στα σπίτια μας. Για να δούμε ποιες είναι οι βασικότερες στοιχηματικές επιλογές σε έναν αγώνα μπάσκετ.

Στοίχημα στο νικητή του αγώνα

Πρώτη και πιο βασική αγορά είναι ο “νικητής του αγώνα”. Όπως δηλώνει και το όνομά της, ο παίκτης επιλέγει την ομάδα που πιστεύει πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στην αναμέτρηση. Στο μπάσκετ, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει η ισοπαλία ως αποτέλεσμα, επομένως η συγκεκριμένη αγορά περιλαμβάνει και την παράταση. Έτσι τα αποτελέσματα του αγώνα μπορεί να είναι δύο. Είτε θα κερδίσουν οι γηπεδούχοι ή οι φιλοξενούμενοι. Με την απουσία λοιπόν της ισοπαλίας, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επαληθευτεί η επιλογή μας, σε σχέση με έναν αγώνα ποδοσφαίρου για παράδειγμα.

Στοίχημα Χάντικαπ

Δεύτερη αγορά και εξίσου διαδεδομένη είναι το “χάντικαπ”. Στην περίπτωση του χάντικαπ δεν μας νοιάζει τόσο το τελικό αποτέλεσμα αυτό καθ’ εαυτό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζοντας μαζί και το χάντικαπ που έχουμε επιλέξει. Το χάντικαπ μπορεί να έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.Για να γίνει πιο κατανοητή η αγορά του χάντικαπ, θα δώσω ένα παράδειγμα. Στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Περιστέρι, επιλέγουμε τον άσο του Παναθηναϊκού με χάντικαπ -7,5 πόντους. Τι σημαίνει τώρα αυτό; Το Περιστέρι ξεκινάει το παιχνίδι με πλεονέκτημα 7,5 πόντων κι εγώ που έχω ποντάρει στον άσο, για να κερδίσω χρειάζομαι νίκη του Παναθηναϊκού με διαφορά μεγαλύτερη των 7,5 πόντων. Το αποτέλεσμα του στοιχήματος είναι διαφορετικό από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αφού στο πρώτο πρέπει να συνυπολογιστούν και οι πόντοι του χάντικαπ.

Στοίχημα Over/Under

Η αγορά λοιπόνover/under στο μπάσκετ, αφορά το σύνολο των πόντων που θα σημειωθούν σε ένα παιχνίδι και από τις δύο ομάδες μαζί. Αν το line σε ένα παιχνίδι έχει καθοριστεί στους 160,5 πόντους, τότε θα πρέπει να μπουν συνολικά 161 πόντοι και πάνω για να βγει το παιχνίδι over και 160 πόντοι και κάτω για να βγει το παιχνίδι under. Και αυτή η αγορά είναι ιδιαίτερα απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερα παραδείγματα κι επεξηγήσεις για να γίνει κατανοητή. Συνήθως σε όλες τις στοιχηματικές πλατφόρμες θα συναντήσεις μεγάλη ποικιλία στα lines των πόντων για να διαλέξεις ανάλογα τις ανάγκες σου.

Αποτέλεσμα περιόδου

Το στοίχημα αναφέρεται σε οποιαδήποτε από τις 4 περιόδους. Εδώ φυσικά έχουμε 1Χ2, με την τιμή του Χ να ανεβαίνει εκθετικά, όσο προχωράνε οι περίοδοι. Βεβαίως υπάρχουν και οι συνδυασμοί, όπως για παράδειγμα το να νικήσει μία από τις δύο ομάδες και τις τέσσερεις περιόδους, αλλά και οι συγκρίσεις, ΄όπως το σε ποια περίοδο θα μπουν τα περισσότερα καλάθια

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, καθώς  στοιχηματικές συναγωνίζονται στο ποια θα προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες για bet

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com