Ευρώπη: Euro 2020

Στις 11 Ιουνίου το μεγάλο Ευρωπαϊκό Ποδοσφαιρικό γεγονός ανοίγει τις πόρτες του στον κόσμο. Με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω της Πανδημίας του Κορονοϊού οι Εθνικές ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου ρίχνονται στη μάχη του Euro 2020. Οι 24 χώρες θα δώσουν τη μάχη τους για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου σε μία διοργάνωση με αρκετές καινοτομίες.


Η διοργάνωση για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε 11 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει στο Ολίμπικο της Ρώμης ενώ οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός του Euro 2020 θα πραγματοποιηθούν στο Γουέμπλεϊ. Από τις 11 Ιουνίου και για ένα μήνα ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα αναπνέει στο όνομα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βαθμολογία Euro 2020

Αν θέλεις να δεις τις προσωρινές αλλαγές με βάση τα αποτελέσματα, καθώς επίσης και περισσότερα στατιστικά στοιχεία για την κάθε ομάδα στο Euro 2020, Κλικ εδώ

Βαθμολογία Euro 2020, κανόνες

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης οι ομάδες είναι χωρισμένες σε 6 ομίλους. Η τοποθέτηση των ομάδων στους 6 αυτούς ομίλους έχει γίνει με βάση την βαθμολογία της κάθε χώρας στην κατάταξη της UEFA και στη συνέχεια με σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την οριστικοποίηση των συμμετεχόντων. 

 

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αυτή των ομίλων, θα πραγματοποιηθούν τρεις αγωνιστικές στις οποίες οι ομάδες θα παίξουν όλες μεταξύ τους. Την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης θα πάρουν οι 2 πρώτες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου καθώς και οι 4 καλύτερες τρίτες. Οι διασταυρώσεις των ομάδων από την φάση των 16 μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης έχουν προκαθοριστεί με βάση την κλήρωση και μπορείτε να τις δείτε στο πεδίο με το πρόγραμμα που δίνουμε παρακάτω. 

 

Για την κατάταξη των ομάδων στους ομίλους και την κατάρτιση της βαθμολογίας ισχύουν τα εξής κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας. 

 

 • Μεταξύ 2 ομάδων τα μεταξύ τους αποτελέσματα
 • Μεταξύ 3 ομάδων τα μεταξύ τους αποτελέσματα προσμετρώντας τους βαθμούς που έχουν πάρει οι ομάδες σε αυτά. 
 • Σε περίπτωση που υπάρχει ακόμα ισοβαθμία ισχύει η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των τριών ομάδων μεταξύ τους.
 • Αν συνεχίζει να υπάρχει ισοβαθμία τότε ισχύει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο. 
 • Σε περίπτωση που υπάρχει εκ νέου ισοβαθμία προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη φάση των ομίλων.
 • Επόμενο κριτήριο οι νίκες που έχουν οι ομάδες στον όμιλο.
 • Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων 2 ομάδες είναι ισόβαθμες, έχουν τον ίδιο αριθμό πόντων και τα ίδια γκολ στην επίθεση, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι για την πρόκριση μίας εξ αυτών. 
 • Αν δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει η ισοβαθμία των ομάδων με βάση τις νίκες, τα τέρματα υπέρ και τις υπόλοιπες κατηγορίες που αναφέραμε παραπάνω, θα ισχύσει η κατάταξη με βάση τις πειθαρχικές ποινές στην φάση των ομίλων. 

 

Euro 2020: Πρόγραμμα

Παρασκευή, 11 Ιουνίου

Α’ όμιλος:Τουρκία – ΙταλίαΡώμη22:00

Σάββατο, 12 Ιουνίου

Α’ όμιλος:Ουαλία – ΕλβετίαΜπακού16:00
Β’ όμιλος:Δανία – ΦινλανδίαΚοπεγχάγη19:00
Β’ όμιλος:Βέλγιο – ΡωσίαΠετρούπολη22:00

Κυριακή, 13 Ιουνίου

Δ’ όμιλος:Αγγλία – ΚροατίαΛονδίνο16:00
Γ’ όμιλος:Αυστρία – Βόρ. ΜακεδονίαBυκουρέστι19:00
Γ’ όμιλος:Ολλανδία – ΟυκρανίαΆμστερνταμ22:00

Δευτέρα, 14 Ιουνίου

Δ’ όμιλος:Σκωτία – Τσεχία Γλασκώβη16:00
Ε’ όμιλος:Πολωνία – Σλοβακία Δουβλίνο19:00
Ε’ όμιλος:Ισπανία – Σουηδία Μπιλμπάο22:00

Τρίτη, 15 Ιουνίου

ΣΤ’ όμιλος:Ουγγαρία– ΠορτογαλίαΒουδαπέστη19:00
ΣΤ’ όμιλος:Γαλλία – ΓερμανίαΜόναχο22:00

Τετάρτη, 16 Ιουνίου

Β’ όμιλος:Φινλανδία – ΡωσίαΠετρούπολη16:00
Α’ όμιλος:Τουρκία – ΟυαλίαΜπακού19:00
Α’ όμιλος:Ιταλία – ΕλβετίαΡώμη22:00

Πέμπτη, 17 Ιουνίου

Γ’ όμιλος:Ουκρανία – Βόρ. ΜακεδονίαΒουκουρέστι16:00
Β’ όμιλος:Δανία – ΒέλγιοΚοπεγχάγη19:00
Γ’ όμιλος:Ολλανδία – ΑυστρίαΆμστερνταμ22:00

Παρασκευή, 18 Ιουνίου

Ε’ όμιλος:Σουηδία – Σλοβακία Δουβλίνο16:00
Δ’ όμιλος:Κροατία – Τσεχία Γλασκώβη19:00
Δ’ όμιλος:Αγγλία – ΣκωτίαΛονδίνο22:00

Σάββατο, 19 Ιουνίου

ΣΤ’ όμιλος:Ουγγαρία – ΓαλλίαΒουδαπέστη16:00
ΣΤ’ όμιλος:Πορτογαλία – ΓερμανίαΜόναχο19:00
Ε’ όμιλος:Ισπανία – Πολωνία Μπιλμπάο22:00

Κυριακή, 20 Ιουνίου

Α’ όμιλος:Ιταλία – ΟυαλίαΡώμη19:00
Α’ όμιλος:Ελβετία – ΤουρκίαΜπακού22:00

Δευτέρα, 21 Ιουνίου

Γ’ όμιλος:Βόρ. Μακεδονία – ΟλλανδίαΆμστερνταμ16:00
Γ’ όμιλος:Ουκρανία – ΑυστρίαΒουκουρέστι19:00
Β’ όμιλος:Ρωσία – ΔανίαΚοπεγχάγη22:00
Β’ όμιλος:Φινλανδία – ΒέλγιοΠετρούπολη22:00

Τρίτη, 22 Ιουνίου

Δ’ όμιλος:Τσεχία – ΑγγλίαΛονδίνο22:00
Δ’ όμιλος:Κροατία – Σκωτία Γλασκώβη22:00

Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Ε’ όμιλος:Σλοβακία – Ισπανία Μπιλμπάο19:00
Ε’ όμιλος:Σουηδία – Πολωνία Δουβλίνο19:00
ΣΤ’ όμιλος:Γερμανία – ΟυγγαρίαΜόναχο22:00
ΣΤ’ όμιλος:Πορτογαλία – ΓαλλίαΒουκουρέστι22:00

Η δομή του EURO 2020

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι αγώνες ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε πόλεις από 11 διαφορετικές χώρες. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές στις ομάδες και οι υπεύθυνοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή τους. Για την ιστορία οι πόλεις που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της φάσης των ομίλων όσο και τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι

 1. Λονδίνο ( Αγγλία ) – Γουέμπλεϊ
 2. Ρώμη ( Ιταλία ) – Ολίμπικο της Ρώμης
 3. Αγία Πετρούπολη ( Ρωσία ) – Στάδιο Κρεστόφσκι
 4. Άμστερνταμ ( Ολλανδία ) – Άμστερνταμ Αρένα
 5. Μπακού ( Αζερμπαϊτζάν ) – Ολιμπίγια Στάδιο Μπακού
 6. Βουκουρέστι ( Ρουμανία ) – Νάσιοναλ Αρένα
 7. Γλασκώβη ( Σκωτία ) – Χάμπντεν Παρκ
 8. Βουδαπέστη ( Ουγγαρία ) – Πούσκας Αρένα
 9. Μόναχο ( Γερμανία ) – Αλιάνζ Αρένα
 10. Σεβίλλη ( Ισπανία ) – Στάδιο Λα Καρτούχα
 11. Κοπεγχάγη ( Δανία ) – Πάρκεν Στάδιο

Οι όμιλοι στους οποίους χωρίστηκαν οι ομάδες είναι 6 και απαρτίζονται από 4 ομάδες έκαστος. Από τα προκριματικά κέρδισαν το εισιτήριο συμμετοχής τους στην τελική φάση του Ευρω 2020 οι 20 ομάδες. Οι υπόλοιπες 4 ομάδες προέκυψαν από τους αγώνες play off.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν από τη διαδικασία των μπαράζ είναι οι Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Σκωτία και Σλοβακία. Οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους και είναι σχεδόν έτοιμες να ριχτούν στην μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Το Euro 2016

Το Euro 2016 ήταν η 15η διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Γηραιά Ήπειρο από την UEFA. Από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια να αναδειχθούν Πρωταθλήτριες Ευρώπης και να διαδεχθούν την Ισπανία που το είχε κατακτήσει τις προηγούμενες δύο φορές ( 2008-2012 ) . Στον τελικό του Stade De France η Πορτογαλία χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης για να κάμψει τις αντιστάσεις της οικοδέσποινας Γαλλίας. Με γκολ του Eder οι Πορτογάλοι κατάφεραν να κάνουν αυτό που τους είχε στερήσει η Εθνική Ελλάδος στο Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αντουάν Γκριζμάν. Ο Γάλλος στράικερ σημείωσε 6 τέρματα συνολικά στη διοργάνωση βοηθώντας στα μέγιστα τους τρικολόρ να φτάσουν στον μεγάλο τελικό. Ο ίδιος παίκτης ψηφίστηκε από την κριτική επιτροπή ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά στο σύνολό του. Στη δεύτερη θέση των ψήφων πίσω του ο φιναλίστ και πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το Euro 2016 ήταν η πρώτη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 24 ομάδες αντί των 16 που λάμβαναν μέρος στα προηγούμενα τουρνουά. Οι αγώνες έγιναν σε 10 διαφορετικές γαλλικές πόλεις ενώ η Γαλλία είχε αναλάβει την διεξαγωγή του Euro για 3η φορά στην ιστορία της.

Η βαθμολογία θα προστεθεί προσεχώς

Ιστορία

Αν και η ιδέα για την συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων είχε πέσει στο τραπέζι ήδη από το 1927 από τον Ανρί Ντελονέ (Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή και διαιτητή που ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της FIFA), μόλις το 1957 πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του.

Το πρώτο Εuro της ιστορίας διεξήχθη το 1960 στα γήπεδα της Γαλλίας και νικήτρια ήταν η Σοβιετική Ένωση, νικώντας 2-1 στον τελικό τη Γιουγκοσλαβία. Σε αυτήν την πρώτη διοργάνωση πήραν μέρος μόνο 17 χώρες. Η επιτυχία της, όμως, είχε ως αποτέλεσμα στη δεύτερη διοργάνωση να δηλώσουν συμμετοχή όλες οι χώρες-μέλη της UEFA.

Aπό το 1960 μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 15 Euro, τα οποία έχουν αναδείξει συνολικά 10 διαφορετικές χώρες-νικήτριες. Tρεις τίτλους έχουν κερδίσει η Γερμανία και η Ισπανία, η Γαλλία δύο και από ένα έχουν κερδίσει Σοβιετική Ένωση, Ιταλία, Τσεχοσλοβακία, Ολλανδία, Δανία, Ελλάδα και Πορτογαλία. Από αυτές, η Ισπανία είναι η μόνη χώρα που έχει κερδίσει δύο σερί φορές τον τίτλο.

Πρόκειται για την δεύτερη πιο δημοφιλή ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο, έχοντας από πάνω μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA (Μουντιάλ).

Euro 2020: Επίσημος ιστότοπος

Οι ομάδες του Euro 2020

Τουρκία

Η Τουρκία προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2020 έχοντας σημειώσει 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στα 10 παιχνίδια των προκριματικών. Ο Τοσούν με 5 τέρματα ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Τουρκία.

Καλύτερη θέση σε Euro η συμμετοχή τους στα ημιτελικά το 2008. To 2016 η Τουρκία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Προπονητής για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τουρκίας ο Σενόλ Γκιουνέζ. Είναι ο προπονητής που οδήγησε τους Τούρκους στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ αναμένεται να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι το αστέρι της ομάδας και έχει τεράστια επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στόχος της ομάδας η πρόκριση από τη φάση των ομίλων κόντρα σε Ελβετία και Ιταλία.

Ιταλία

Η Ιταλία είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα ονόματα του 1ου ομίλου. Προκρίθηκε με μεγάλη άνεση στην τελική φάση του Euro 2020 μετρώντας 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά. Πρώτος σκόρερ για τους Ιταλούς ο Αντρέα Μπελότι με 5 γκολ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1968 η Σκουάτρα Ατζούρα. Στο Euro 2016 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Γερμανία.

Στο τιμόνι της Εθνικής Ιταλίας βρίσκεται ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ικανότατος τεχνικός που ανέλαβε τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του έχοντας περάσει από τον πάγκο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Πολλά τα αστέρια σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Μάρκο Βεράτι της Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να συγκεντρώσει επάνω του τα βλέμματα της δημοσιότητας καθώς η δική του απόδοση θα αποτελέσει βαρόμετρο για την πορεία στο θεσμό.

Στόχος για τους Ιταλούς δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ουαλία

Αδιαμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία για τους Ουαλούς η συμμετοχή τους στο Euro 2020. Η Ουαλία προκρίθηκε στην τελική φάση έχοντας καταφέρει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στα 8 ματς που έδωσε στην προκριματική φάση. Στήριξε πολλά στην παρουσία των Μπέιλ, Ράμσεϊ και Μουρ και θα απειλήσει όλους όσους την αγνοήσουν .

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ βρίσκεται στην άκρη του πάγκου και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Εθνική ομάδα της Ουαλίας. Το 2016 είχαν και πάλι κερδίσει τη συμμετοχή τους στο Euro. Πέρασαν τη φάση των ομίλων ωστόσο αποκλείστηκαν από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία με σκορ 2-0 στη φάση των 16.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποτελεί το αστέρι της ομάδας. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με παραστάσεις από τα κορυφαία κλαμπ της γηραιάς ηπείρου. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει από την πλευρά των Ουαλών κουβαλώντας το μεγαλύτερο βάρος σχετικά με την πρόκριση της ομάδας.

Στόχος για ακόμα μία φορά η πρόκριση από την φάση των ομίλων και ότι καλύτερο στη συνέχεια.

Ελβετία

Μεγάλη επιτυχία από μόνη της η συμμετοχή στην τελική φάση του Euro 2020. Οι Ελβετοί έφτασαν μέχρι εδώ σημειώνοντας στα προκριματικά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Πρώτος σκόρερ για την Ελβετία στα προκριματικά ο Σέντρικ Ίτεν με 3 τέρματα. Το 2016 η Ελβετία πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταφέρνοντας να περάσει στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έχει αναλάβει να οδηγήσει την Ελβετία στο Euro 2020. Κροάτης στην καταγωγή αλλά βρίσκεται στην Ελβετία αρκετά χρόνια. Στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας από το 2014.

Αστέρι της ομάδας ο Γκράνιτ Τσάκα. Παίκτης κλειδί για τους Ελβετούς που στηρίζουν πολλά στις καλές του εμφανίσεις. Στα υπόψιν ο 23χρονος Εμπολό της Ντόρτμουντ.

Στόχος για την Ελβετία θα μπορούσε να είναι η πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης και ότι καλύτερο στη συνέχεια.

Δανία

Παραδοσιακή σκανδιναβική δύναμη με παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις. Στα προκριματικά σημείωσε 4 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 8 αναμετρήσεις παίρνοντας την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2020. Ο Κρίστιαν Έρικσεν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τους Δανούς στην προκριματική φάση με 5 γκολ. Η Δανία έχει καταφέρει να γράψει τη δική της χρυσή σελίδα στην βίβλο των Euro. Το 1992 πήρε τη wild card συμμετοχής ( αποκλεισμός Γιουγκοσλαβίας λόγω του πολέμου ) και κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης πραγματοποιώντας μία τεράστια έκπληξη. Το 2016 δεν συμμετείχε στην τελική φάση του Euro.

Προπονητής για τη Δανία ο Κάσπερ Χάλμαντ. Νεαρός τεχνικός που ανέλαβε φέτος τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Δανών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Δανία ο Κρίστιαν Έρικσεν. Μετράει περισσότερες από 100 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του και θα αποτελέσει βαρόμετρο για την πορεία της Δανίας στο τουρνουά.

Βασικός στόχος των Δανών η πρόκριση στην φάση των 16 του Euro 2020.

Φιλανδία

Ευχάριστη έκπληξη για το Euro 2020 η συμμετοχή της Φιλανδίας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Με τους περισσότερους παίκτες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Premier League, η Φιλανδία καταφέρνει να δηλώνει παρούσα σε μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Για να προκριθούν έπρεπε να κάνουν 6 νίκες, και 4 ήττες σε σύνολο 10 αγώνων στην προκριματική φάση. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Τίμου Πούκι με 10 τέρματα. Απούσα η Φιλανδία από το Euro 2016.

Στον πάγκο της ομάδας ο Μάρκου Κανέρβα. Επί χρόνια ποδοσφαιριστής της Ελσίνκι και 5 φορές πρωταθλητής Φιλανδίας ως παίκτης της βρισκόταν επί 12 χρόνια στο τιμόνι της U21 Εθνικής ομάδας της χώρας του. Το 2016 ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής Αντρών και βρίσκεται στο πόστο του μέχρι και σήμερα.

Ο Τίμου Πούκι είναι το μεγάλο όνομα για τους Φιλανδούς. Ο άσσος της Νόριτς οδήγησε με τα γκολ του τη Φιλανδία στην τελική φάση της διοργάνωσης και αρκετοί σύλλογοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στο πρόσωπό του.

Στόχος για τη Φιλανδία η πρόκριση από τη φάση των ομίλων του Euro 2020.

Βέλγιο

Μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι περισσότεροι παίκτες του Βελγίου αγωνίζονται στις κορυφαίες ομάδες της Premier League και της Serie A δημιουργώντας ένα εξαιρετικά δυνατό σύνολο. Προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2020 σημειώνοντας το απόλυτο των νικών στις 10 αναμετρήσεις που έδωσε. Πρώτος σκόρερ για το Βέλγιο ο Ρομέλου Λουκάκου με 7 τέρματα. Στις διακρίσεις του Βελγίου συγκαταλέγεται η συμμετοχή στον τελικό του Euro το 1980 ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί στην διοργάνωση του 2016.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου. Βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2016 σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια.

Αστέρι της ομάδας ο Κέβιν Ντε Μπρούιν της Μάντσεστερ Σίτι. Αν και τραυματίστηκε στον τελικό του Champions League κάνοντας την παρουσία του εξαιρετικά αμφίβολη, οι Βέλγοι στηρίζουν πολλά επάνω του. Στα προκριματικά ο Ντε Μπρούιν μοίρασε 7 ασίστ και σκόραρε 4 γκολ οδηγώντας το Βέλγιο εκ του ασφαλούς στην τελική φάση.

Στόχος για τους Βέλγους ο τελικός του Γουέμπλεϊ στις 11 Ιουλίου.

Ρωσία

Με αυξημένες προσδοκίες η Ρωσία παρουσιάζεται στο Euro 2020. Παίζοντας αρκετά από τα παιχνίδια της στην Αγία Πετρούπολη φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα προχωρώντας στην διοργάνωση. Έχει στις τάξεις της έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Στα προκριματικά σημείωσε 8 νίκες και 2 ήττες σε 10 αγώνες. Ο Αρτέμ Τζούμπα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στα παιχνίδια αυτά με 9 τέρματα. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1960 ως Σοβιετική Ένωση ενώ το 2008 κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το 2016 συμμετείχε στην φάση των ομίλων του Euro.

Στο τιμόνι της Εθνικής Ρωσίας βρίσκεται ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ από το 2016. Με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία η Ρωσία προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Το βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας, ο Αρτέμ Τζούμπα αναμένεται να συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο άσσος της Ζενίτ είναι ο κορυφαίος ενεργεία σκόρερ των Ρώσων και θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση.

Στόχος για τους Ρώσους η πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ολλανδία

Η Ολλανδία για μία ακόμα διοργάνωση παρατάσσεται με αρκετές φιλοδοξίες. Διαθέτει ένα ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ όπως και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάποια μεγάλη επιτυχία. Πήρε την πρόκριση στην τελική φάση σημειώνοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε 8 αναμετρήσεις. Ο Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των προκριματικών με 8 τέρματα για τους Ουράνιε. Κορυφαία στιγμή η κατάκτηση του Euro το 1988 ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί στο Euro του 2016.

Ο Φρανκ Ντεμπούρ βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας από τον Σεπτέμβριο του 2020 αντικαθιστώντας τον Ρόναλντ Κούμαν. Μετά από μία μεγάλη καριέρα ως παίκτης ήρθε η ώρα να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε κάποια σπουδαία επιτυχία.

Οι Μέμφις Ντεπέι και Φρανκ Ντε Γιόνγκ αναμένεται να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της Εθνικής Ολλανδίας. Υπάρχει βάθος στο ρόστερ και άπαντες περιμένουν μία καλή παρουσία στο Euro 2020.

Ουκρανία

Η Ουκρανία φιλοδοξεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του Euro 2020. Αποτελεί μία από τις πλέον βελτιωμένες ομάδες της διοργάνωσης αν και καταφέρνουν συνήθως να παίρνουν την πρόκριση μέσω αγώνων μπαράζ. Και σε αυτή τη διοργάνωση χρειάστηκαν αγώνες play offs και 2 ισοπαλίες για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Πρώτος σκόρερ των προκριματικών για την Ουκρανία ο Ρομάν Γέρεμτσουκ με 4 γκολ. Τόσο το 2012 όσο και το 2016 η Ουκρανία δήλωσε παρόν στο Euro όμως δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

Ο Αντρέι Σεβτσένκο βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Είναι μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στην πατρίδα του και έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει τους Ουκρανούς στον δρόμο των επιτυχιών.

Οι Ουκρανοί στηρίζουν πολλά στον Αντρέι Γιαρμολένκο. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του καθώς έχει παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στόχος για τους Ουκρανούς η πρόκριση στην φάση των 16 του Euro 2020.

Αυστρία

Η Αυστρία καταφέρνει με έναν αξιοσημείωτο τρόπο να δηλώνει παρούσα σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή τη φορά πήρε την πρόκριση σημειώνοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες σε 10 παιχνίδια. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς σκόραρε 6 τέρματα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για την ομάδα του στα προκριματικά. Συνεχείς παρουσίες για την Αυστρία στα Euro 2012 και 2016.

Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο Φράνκο Φόντα. Μετά από μία μακρά θητεία ως τεχνικός της Στούρμγκρατς όπου και καθιερώθηκε, ήρθε η στιγμή να κάτσει στο πάγκο της Εθνικής Αυστρίας. Βρίσκεται εκεί από το 2018.

Μεγάλο αστέρι για τους Αυστριακούς ο Μάρκο Αρναούτοβιτς. Σπουδαίος επιθετικός και ικανότατος σκόρερ. Με την εμπειρία του μπορεί να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της Αυστρίας.

Στόχος η πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Βόρεια Μακεδονία

Η Βόρεια Μακεδονία πέρασε στην τελική φάση μέσα από τη διαδικασία των Play offs. Ξεπέρασε τα εμπόδια των Γεωργίας και Κοσόβου δίνοντας το παρόν στο Euro 2020. Στα προκριματικά κατάφερε να σημειώσει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες κατακτώντας την 3η θέση στον όμιλό της. Ο Ελίφ Ελμάς με τα 4 τέρματα που σημείωσε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για την ομάδα του σε αυτά τα προκριματικά. Αυτή είναι η παρθενική εμφάνιση της Βορείου Μακεδονίας σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ιγκόρ Αγγελόφσκι οδήγησε τη Βόρεια Μακεδονία στην πρόκριση για πρώτη φορά σε τελικά Euro. Βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2015 ενώ προτίτερα είχε καταφέρει να οδηγήσει την Ραμποτνίσκι στην κατάκτηση δύο κυπέλλων.

Μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Γκόραν Πάντεφ. Αν και έχει πατήσει τα 37 χρόνια ο άσσος της Τζένοα οδηγεί με ασφάλεια την Εθνική ομάδα της χώρας του στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι αρχηγός, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Στόχος μία αξιοπρεπής πορεία στη φάση των ομίλων και γιατί όχι πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αγγλία

Πολλοί λένε πως ήρθε πλέον ο καιρός για έναν τίτλο. Η Αγγλία κατεβαίνει στη διοργάνωση ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου τα τελευταία χρόνια. Πήρε την πρόκριση με σχετική ευκολία σημειώνοντας 7 νίκες και 1 ήττα σε 8 αναμετρήσεις. Ο Χάρι Κέιν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των προκριματικών με 12 τέρματα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι η 3η θέση στο Euro του 1968 ενώ το 2016 αποκλείστηκε στη φάση των 16 από τους Ισλανδούς.

Στο τιμόνι των Άγγλων βρίσκεται ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Είναι ο άνθρωπος που έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της ομάδας και πλεόν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις από τον κόσμο.

Από την απόδοση του Χάρι Κέιν και τα γκολ που θα σημειώσει στο Euro εξαρτώνται πολλά πράγματα. Ο άσσος τη Τότεναμ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξε με τα 12 γκολ στη φάση των προκριματικών. Είναι το αστέρι της ομάδας και σίγουρα ένα από τα φαβορί για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.

Μεγάλος στόχος των Άγγλων η κατάκτηση του Euro 2020.

Κροατία

Μία από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Η Κροατία είναι παρούσα στα τελευταία μεγάλα ραντεβού και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο. Για να προκριθεί στη τελική φάση του Euro 2020 έπρεπε να σημειώσει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Πρώτος σκόρερ για τους Κροάτες σε αυτή την προκριματική σειρά ο Μπρούνο Πέτκοβιτς. με 4 τέρματα. Η Κροατία συμμετείχε στις διοργανώσεις του 1996 και 2008 ενώ το 2016 αποκλείστηκε στη φάση των 16 από την Πορτογαλία με 1-0.

Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο Ζλάτκο Ντάλιτς. Βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2017 αναλαμβάνοντας να φέρει την Κροατία στα ψηλότερα σκαλοπάτια της Ευρώπης. Επιτυχία του η συμμετοχή της Κροατίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου το 2018.

Οι Κροάτες στηρίζουν πολλά στην παρουσία του Λούκα Μόντριτς. Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης αναλαμβάνει να οδηγήσει για ακόμα μία φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στον δρόμο των επιτυχιών.

Στόχος η συμμετοχή τουλάχιστον στην φάση των προημιτελικών και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο.

Σκωτία

Η Σκωτία πήρε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 μέσα από τη διαδικασία των Play offs. Επικράτησε του Ισραήλ στη διαδικασία των πέναλτι έχοντας προηγουμένως έρθει δύο φορές ισόπαλοι στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στα προκριματικά σημείωσαν 5 νίκες και 5 ήττες . Πρώτος σκόρερ των Σκωτσέζων στην προκριματική φάση αναδείχθηκε ο Τζον Μακ Γκιν με 7 τέρματα. Το 2016 η Σκωτία δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση.

Ο Στηβ Κλαρκ είναι ο τεχνικός των Σκωτσέζων σε αυτό το Euro. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας της Σκωτίας από το 2019.

Αστέρι της ομάδας ο Τζον Μακ Γκιν. Ο επιθετικός της Άστον Βίλα αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας και πρώτο σκόρερ της στα προκριματικά.

Στόχος των Σκωτσέζων η πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

Τσεχία

Παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Τσεχία σημείωσε στα προκριματικά 5 νίκες και 3 ήττες παίρνοντας το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020. Ο Πάτρικ Σικ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για την ομάδα του στα προκριματικά σημειώνοντας 4 γκολ. Το 1976 ως Τσεχοσλοβακία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όμως έκτοτε δεν έχει καταφέρει να σημειώσει μία μεγάλη διάκριση. Το 2016 ήταν και πάλι παρούσα στο Euro όμως αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων.

Ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι έχει αναλάβει τις τύχες της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας. Στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή βρίσκεται από το 2018. Ως παίκτης ήταν ο ρέκορντμαν συμμετοχών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας.

Ο Βλάντιμιρ Ντάριντα είναι ο παίκτης που θα τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Από την απόδοση του άσσου της Χέρτα Βερολίνου εξαρτώνται πολλά για την παρουσία των Τσέχων στο Euro 2020.

Ισπανία

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές δυνάμεις στο πέρασμα των χρόνων. Για μία ακόμα φορά είναι παρούσα στην τελική φάση ενός Euro και βάζει υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου. Πήρε την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης έχοντας 8 νίκες και 2 ισοπαλίες στις 10 αναμετρήσεις που έδωσε. Υπάρχει επιθετικός πλουραλισμός με τους Μοράτα, Ράμος και Ροντρίγκο να μοιράζονται την 1η θέση των σκόρερ στα προκριματικά. Έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1968, το 2008 και το 2012 ενώ στο Euro toy 2016 έφτασε μέχρι τη φάση των 16 όπου αποκλείστηκε από την Ιταλία με σκορ 2-0.

Στον πάγκο των Ισπανών βρίσκεται ο Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός αναγκάστηκε να εγκαταλήψει το πόστο του για προσωπικούς λόγους τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως επέστρεψε μετά από απαίτηση των παικτών. Είναι αυτός που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Champions League το 2015.

Ποιον ποδοσφαιριστή θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς από μία πλειάδα αστεριών που βρίσκεται στο ρόστερ της Εθνικής Ισπανίας. Ενδεχομένως ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος με την έντονη προσωπικότητά του να μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας των Φούριας Ρόχας. Ο Ισπανός αμυντικός συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σκόρερ της ομάδας.

Στόχος των Ισπανών δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση της κορυφής στο Euro 2020.

Σουηδία

Παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησε στα προκριματικά η Σουηδία κατάφερε να δώσει τελικά το παρόν στο Euro 2020. Πρώτος σκόρερ των Σκανδιναβών ο Ρόμπιν Κουίσον της Μάιντζ με τα 5 γκολ που πέτυχε. Στα προκριματικά σημείωσαν 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία τους η 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992 όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Το 2016 συμμετείχαν και πάλι στο Euro όμως αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων.

Προπονητής των Σουηδών είναι ο Γιάν Άντερσον, στον οποίον πιστώνεται η ανοδική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είναι στο πόστο του από το 2016 και κατάφερε να οδηγήσει τη Σουηδία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Ο τεράστιος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Η μάλλον ήταν καθώς η εμπλκή του με στοιχηματικές εταιρίες οδήγησαν στον αποκλεισμό του από το Euro. Ο τερματοφύλακας των Σουηδών, Ρόμπιν Όλσεν αναλαμβάνει να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια. Πηγή ασφάλειας για τους συμπαίκτες του μπορεί να αναλάβει αυτό το έργο.

Στόχος φυσικά η πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Πολωνία

Η Πολωνία είναι σταθερά παρούσα στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις εδραιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στην προκριματική φάση σημείωσε 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα παίρνοντας με σχετική άνεση το εισιτήριο της πρόκρισης. Π΄ρωτος σκόρερ για την Πολωνία σε αυτή την προκριματική φάση ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο άσσος της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί φόβο και τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες. Στο Euro 2016 ήταν παρούσα και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτι.

Στον πάγκο των Πολωνών βρίσκεται ο Πάολο Σόουζα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την τύχη της ομάδας τον Ιανουάριο του 2021 και θα προσπαθήσει να αφήσει το δικό του στίγμα το επόμενο διάστημα.

Αστέρι της ομάδας δεν μπορούσε να είναι άλλο από τον τεράστιο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αφήνει το αποτύπωμά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Καλείται να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή. Στις πλάτες του φορτώνεται το σκοράρισμα της ομάδας σε ένα μάλλον απαιτητικό όμιλο.

Στόχος για την Πολωνία η είσοδος στην φάση των 16 καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης.

Σλοβακία

Για να βρεθεί η Σλοβακία στην τελική φάση του 2020 χρειάστηκε να αποκλείσει στη διαδικασία των Play offs την Ιρλανδία. Οι Σλοβάκοι στην προκριματική φάση σημείωσαν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Πρώτοι σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα οι Χάμσικ, Κούτσκα και Μπόζενικ με 3 τέρματα έκαστος. Το 2016 η Σλοβακία ήταν και πάλι παρούσα στα τελικά του Euro. Κατάφερε να προκριθεί στη φάση των 16 όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια χάνοντας από τη Γερμανία με 3-0.

Τεχνικός των Σλοβάκων ο Στέφαν Τάρκοβιτς. Ο ίδιος αναβαθμίστηκε από βοηθός σε πρώτο προπονητή γνωρίζοντας καλά εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις.

Αστέρι της ομάδας ο Μάρεκ Χάμσικ. Ο έμπειρος επιθετικός της Dalian Shide και μέχρι πρότινος της Νάπολι έχει έφεση στο σκοράρισμα και την εμπειρία να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε μία ακόμα διάκριση.

Στόχος των Σλοβάκων η πρόκριση για δεύτερη φορά στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ουγγαρία

Δύσκολο έργο είχε η Ουγγαρία στον δρόμο της για τα τελικά του Euro 2020. Οι Ούγγροι χρειάστηκε να αποκλείσουν στη διαδικασία των Play offs τις Βουλγαρία και Ισλανδία για να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στα προκριματικά σημείωσαν 4 νίκες και 4 ήττες σε σύνολο 8 αναμετρήσεων. Π΄ρωτος σκόρερ για την Ουγγαρία στα προκριματικά ο Γουίλι Όρμπαν με 3 τέρματα. Σημαντικότερη διάκριση σε Euro για την Ουγγαρία η 3η θέση το 1964. Το 2016 ήταν παρούσα στο Euro και αποκλείστηκε στους 16 της διοργάνωσης από το Βέλγιο.

Προπονητής των Ούγγρων ο Μάρκο Ρόσι. Ο Ιταλός ανέλαβε το πόστο του τον Ιούνιο του 2018 και συνεχίζει να οδηγεί την ομάδα στις επιτυχίες.

Ο Γουίλι Όρμπαν μπορεί να θεωρηθεί το αστέρι της ομάδας. Πρώτος σκόρερ στα προκριματικά αν και αμυντικός. Ο ποδοσφαιριστής της Λειψίας αποτελεί βαρόμετρο για την παρουσία των Μαγιάρων στη διοργάνωση. Στόχος η καλή παρουσία σε έναν όμιλο φωτιά με αντιπάλους τις Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Πορτογαλία

Μία από τις μεγάλες πλέον δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Σταθερά παρούσα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, δεν μπορούσε να λείπει από το Euro 2020. Πρώτος σκόρερ των Ίβηρων ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 11 τέρματα. Στο Euro 2016 χρίστηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και πλέον καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Στο τιμόνι της Πορτογαλίας ο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε το δύσκολο έργο να φέρει την εθνική ομάδα της χώρας του στην κορυφή και τα κατάφερε μία χαρά. Πετυχημένο και το πέρασμά του από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.

Αστέρι της ομάδας χωρίς καμία αμφισβήτηση ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ψάχνει ένα γκολ για να περάσει πρώτος στη λίστα των σκόρερ των Euro. Ο 36χρονος σούπερ σταρ της Γιουβέντους καλείται για ακόμη μία φορά να δείξει στους συμπαίκτες του τον δρόμο των επιτυχιών.

Στόχος της Πορτογαλίας η κατάκτηση του τίτλου στο Euro 2020.

Γαλλία

Ενδεχομένως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου σε αυτή τη διοργάνωση. Η Γαλλία είναι παρούσα στο Euro 2020 και οι bookmakers την ανεβάζουν στο ψηλότερο σκαλί των φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς. Κατάφερε να προκριθεί έχοντας στα προκριματικά 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Πρώτος σκόρερ για τους Γάλλους στα προκριματικά ο Ολιβιέ Ζιρού με 6 τέρματα. Πρωταθλητές Ευρώπης το 1984 και το 2000 ενώ το 2016 ήταν φιναλίστ κόντρα στους πρωταθλητές Πορτογάλους.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι ο εκλέκτορας της Εθνικής Γαλλίας. Ο πρώην άσσος των τρικολόρ κατάφερε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του και να τους επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Βρίσκεται στην άκρη του πάγκου από το 2021 ενώ το 2018 ήταν αυτός που οδήγησε τη Γαλλία στα τελικά του Μουντιάλ.

Αστέρια της ομάδας οι Εμπαπέ, Γκριζμάν, Μπενζεμά και φυσικά ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, Καντέ. Ποιοτικό ρόστερ με επιλογές σε πολλές θέσεις.

Στόχος για τους Γάλλους η κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Γερμανία

Μία από τις κορυφαίες ομάδες στη διοργάνωση και αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά δυνάμεις στον κόσμο. Έφτασε στα τελικά του Euro 2020 κάνοντας μόλις 1 ήττα σε 8 αγώνες με τον Γκνάμπρι να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ στα προκριματικά. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1972. 1980 και 1996 ενώ το 2016 αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Γαλλία με 2-0.

Ο Γιοακίμ Λεβ θα κάτσει στον πάγκο των Πάντσερ για τελευταία διοργάνωση. Είναι αυτός που έχει οδηγήσει από το 2006 την Γερμανία στις διακρίσεις και την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Ο Τόνι Κρος είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μυαλό των Γερμανών στον αγωνιστικό χώρο και ο παίκτης που καλείται να χαράξει τον δρόμο της επιτυχίας.

Στόχος για τη Γερμανία τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του τίτλου.