Σύλληψη επ' αυτοφόρω

'Οτι κινείται γύρω από το στοίχημα συλλαμβάνεται επ' αυτοφόρω από τους δημοσιογράφους του bet-masters. Ειδήσεις, αναλύσεις και αφιερώματα θα σας ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη στον χώρο των προγνωστικών στοιχήματος.

Νόμιμες εταιρίες στοιχήματος

10:30Νόμιμο στοίχημα

Nomimes-etairies-stoiximatos

Tρισήμιση χρόνια πέρασαν από τότε που άλλαξαν άρδην τα πράγματα σε σχέση με το στοίχημα online. Τότε που κάποιοι bookmakers έλαβαν προσωρινές αδειοδοτήσεις από το ελληνικό κράτος για να προσφέρουν νόμιμο στοίχημα. Εκατοντάδες εταιρείες στοιχήματος που δεν έχουν άδεια από το ελληνικό κράτος, έχουν μπλοκαριστεί στα Ελληνικά ISP, ώστε να μην επιτρέπεται στους κατοίκους της Ελλάδας να τις επιλέξουν.

Η Interwetten ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία που επέστρεψε, παρά το μεγάλο διάστημα διακοπής των υπηρεσιών της στην Ελλάδα. Αναμένονται κι άλλες να γυρίσουν, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρξει μια αίσθηση κυβερνητικής και επενδυτικής σταθερότητας. Πολλά ακούγονται για τη Bwin, η οποία είναι όπως και να το κάνουμε, μια εταιρία που ξέρουν και εμπιστεύονται οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για τη William Hill. 

Πλέον, παρά την αρχική δυσκολία με τα Capital Contols, η κατάθεση στις στοιχηματικές εταιρίες είναι πολύ εύκολη. Οι περισσότερες εταιρίες δέχονται κατάθεση απευθείας από την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μέσω των υπηρεσιών της Viva. Viva Payments και Viva Wallet δέχονται αυτή τη στιγμή οι Stoiximan, Goalbet, InterwettenNovibet και ChampionsBet.

Η επιστροφή της Paysafe είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού οι παίκτες που προτιμούν τον συγκεκριμένο τρόπο κατάθεσης είναι πάρα πολλοί. Οι Novibet, Stoiximan, MybetBetShop και NetBet την δέχονται προς στιγμήν, αλλά θεωρείται σίγουρο πως και οι άλλες θα την ενσωματώσουν στους τρόπους συναλλαγών με τους παίκτες. 

Όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις με τις μόνιμες άδειες στοιχήματος online που θα δωθούν από την ΕΕΕΠ. Μιλάμε για τεράστια αλλαγή στον τομέα του νόμιμου στοιχήματος στο διαδίκτυο, αφού θα έχουμε την άφιξη νέων εταιριών από το εξωτερικό, αλλά και το... κόψιμο ορισμένων από τις μικρές που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Προς το παρόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την φορολογία των καθαρών κερδών των εταιριών στοιχήματος, από 30 στο 35% και γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως δυσκολεύει με αυτό τον τρόπο την προσέλκυση μεγάλων εταιριών του εξωτερικού.

Οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στην Ελλάδα, αυτές δηλαδή που πήρανε επίσημα προσωρινή άδεια από τις αρχές και μπορούν νόμιμα να διεξάγουν στοιχήματα στη χώρα μας είναι 24. Η κάθε μία από αυτές μπορεί να έχει "υπό την σκέπην της" περισσότερες από μία. Από αυτές, 9 τελικά έχουν αξιόλογα site που προσφέρουν αθλητικά στοιχήματα online.

Εδώ παρουσιάζουμε τις 9 καλύτερες εταιρείες και στο τέλος της σελίδας μια λίστα με τις 24 "μητρικές", οι οποίες έχουν πάρει την άδεια λειτουργίας (κάτω την καθεμιά από αυτές τις μητρικές, μπορούν να λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα περισσότερες από μία εταιρίες στοιχήματος).

Η λίστα μας είναι σε σειρά προτίμησης, με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια των στελεχών του Bet Masters, βασιζόμενοι στα εικαστικά και τα λειτουργικά κριτήρια του site, την καλή εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα και βεβαίως το μπόνους εγγραφής ή άλλες προσφορές.

Interwetten
Από τις παλιότερες εταιρίες της αγοράς, και πάλι στην Ελλάδα από το Φλεβάρη του 2015. Πολύ καλό σάιτ, 100% μπόνους ως 100 ευρώ, συμπαθέστατο live bet. Κατάθεση μπορεί να γίνει με Viva Wallet, e-banking και Moneysafe. Το μειονέκτημά της είναι πως δεν υπάρχει εκπρόσωπος στην Ελλάδα, οπότε μένει μακριά από τα ελληνικά ειδικά στοιχήματα (π.χ. εκλογές κ.α.).

BetShop
Μια από τις παλιότερες εν Ελλάδει εταιρίες. Συνεχώς εξελίσεται, αλλάζει πάντα προς το καλύτερο και αφουγράζεται τις ανάγκες του παίκτη. Η νέα της πλατφόρμα είναι εξαιρετική, ενώ πλέον μπορείς άνετα και ασφαλώς, να παίξεις και από το τάμπλετ ή το κινητό σου. Είναι μία από τις λίγες εταιρίες που δέχεται Paysafe, ενώ φυσικά διαθέσιμοι τρόποι κατάθεσης είναι και οι Moneysafe, Skrill και Neteller. Αυτή τη στιγμή προσφέρει bonus 100% έως 100 ευρώ.

Stoiximan
100% μπόνους εγγραφής έως 100 ευρώ. Ο Stoiximan είναι πλέον μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα. Λειτουργεί κάτω από την άδεια για νόμιμο στοίχημα online, της Gambling Malta Ltd. Καλό site, καλή υποστήριξη, από εκπροσώπους της εταιρείας, στους οποίους μπορείς να μιλάς με το μικρό τους όνομα. Η κατάθεση είναι χωρίς φόρο, ενώ οι τέσσερις πρώτες αναλήψεις για κάθε μήνα είναι δωρεάν (σε περίπτωση ανάληψης στον τραπεζικό λογαριασμό. Αν τα χρήματα τραβηχτούν απευθείας στην κάρτα, τότε οι δωρεάν αναλήψεις είναι τρεις). Από κει και μετά, κρατάει 3 ευρώ για κάθε ανάληψη στον τραπεζικό λογαριασμό και 2 ευρώ για την κάρτα. Δέχεται κατάθεση με Paysafe, Viva Wallet, e-banking και Skrill.

Goalbet
Προσφέρει και κουπόνι τύπου ΟΠΑΠ. Απόλυτα αξιόπιστη, με εξαιρετικό live bet και γρήγορες πληρωμές. Δεν υπάρχει φόρος κατάθεσης, αλλά υπάρχει πάντα φόρος ανάληψης. Σημαντικό το γεγονός πως προσφέρει στοιχηματισμό και στις μικρότερες ελληνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, χωρίς αποκλεισμούς ομάδων. Έχει ίσως τη χαμηλότερη γκανιότα, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να είναι εξαιρετικές. Δέχεται καταθέσεις μέσω Viva Wallet, Web Banking, Skrill, Moneysafe και Playsafebet card.

Mybet
Χρόνια στο "κουρμπέτι" πολύ καλή εξυπηρέτηση και μεγάλη γκάμα αγώνων. Πολύ σημαντικό ότι δεν υπάρχει φόρος, ούτε στην κατάθεση, ούτε στην ανάληψη. Υστερεί λίγο στο live betting, καθώς δεν έχει μεγάλη γκάμα επιλογών. Έχει και έκδοση για κινητά, χωρίς πάντως να είναι η καλύτερη. Κατάθεση μπορεί να γίνει είτε με κάρτα Paysafe είτε με Skrill.

NetBet
Πληθώρα επιλογών για στοίχημα σε όλα τα αθλήματα. Δεν είναι άσχημο το site της εταιρίας και η νέα ελληνική έκδοση είναι μια χαρά. Εύχρηστο, αφού με ένα κλικ μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις. Είναι η μία από τις τρεις εταιρίες που δέχονται paysafe, ενώ προσφέρει bonus εγγραφής 100% έως 100 ευρώ. Υπάρχει live chat για επικοινωνία, όπως και τηλέφωνο στην Ελλάδα με αστική χρέωση.

NoviBet
Έχει πλέον καθιερωθεί στην Ελληνική αγορά, ενώ πρόσφατα άλλαξε και την εμφάνιση του site της, σίγουρα προς το καλύτερο. Το μπόνους εγγραφής 100% μέχρι 100 ευρώ είναι μία από τις πολλές προσφορές που έχει η συγκεκριμένη εταιρία. Πλέον έχει δοθεί έμφαση στο Live Betting, ενώ έχουν ενσωματωθεί και πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, όπως το "στοίχημα στο 88'", η "αγαπημένη ομάδα" και το "Χαμ-ένα Τέλος". Κατάθεση μπορεί να γίνει με Viva Wallet, Paysafe και Skrill.

ChampionsBet
Καλούτσικο site με μπόνους εγγραφής 100% μέχρι 100 ευρώ! Η καινούρια έκδοση είναι σαφώς καλύτερη αισθητικά και το σίγουρο είναι πως κάθε μέρα γίνεται και καλύτερη. Οι αποδόσεις της είναι εξαιρετικές, λόγω της χαμηλής γκανιότας και αν διορθωθεί λίγο η λειτουργικότητα, τότε δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πολύ μεγάλες εταιρίες. Δέχεται στοίχημα με Viva Wallet και Moneysafe.

Paddypower
Αν μιλάς αγγλικά η PaddyPower είναι μια πολύ καλή επιλογή. Από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων στον κόσμο.  Απόλυτα αξιόπιστη, με εξαιρετικό site (ειδικά στο κινητό) και γρήγορες πληρωμές. Δεν έχει ελληνική έκδοση και δεν υπάρχει φόρος κατάθεσης ή ανάληψης. Πολύ προσοχή στα max bets, καθώς βάζει όρια σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Οι 24 νόμιμες εταιρίες:

Β2Β GAMING SERVICES MALTA LIMITED
(BetShop και Bet365.gr)

GLB GmbH
(Goalbet)

LUCKY STREAM LIMITED
()

ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS NV
(ChampionsBet)

PADDY POWER P.I.C.
(Paddypower)

PERSONAL EXCHANGE INTERNATIONAL LIMITED
(Mybet)

MERIDIAN GAMING LIMITED

MAGIC SERVICES LIMITED
(Interwetten)

ELDORADO SPORTWETTEN GmbH
()

AS IMG KASIINOD
DIAMOND LINK LIMITED
DOMS CARS EΠΕ
DOMS HOLDINGS EΠΕ
GAMBLING MALTA Ltd
KINGMAKER LIMITED
LOGFLEX EΠΕ
LOVE 2 CELEBRATE EΠE
ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS LIMITED
REBELS GAMING LTD
SILVER LINK LIMITED
SPORTING ODDS LIMITED
STS SPORTWETTEN GmbH

Αυτές είναι όλες οι αδειοδοτημένες εταιρείες στοιχημάτων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, η λίστα θα ανανεώνεται συνέχεια με τις νέες πληροφορίες που βρίσκουμε σχετικά με αυτές τις εταιρίες.

Δείτε όλες τις εξελίξεις του νόμιμου online στοιχήματος στην Ελλάδα.