chat

Μόνιμες άδειες για online στοίχημα στην Ελλάδα

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το νόμιμο στοίχημα στην Ελλάδα θα έχουμε το προσεχές διάστημα.

To Υπουργείο οικονομικών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την αγορά διαδικτυακών παιγνίων – Τροποποίηση του Ν.4002/2011» και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να έρθει στη Βουλή.

Για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών στο ίντερνετ, προβλέπονται δύο τύπου άδειες:

1) Άδεια για διεξαγωγή στοιχηματικών παιγνίων, αθλητικών και μη στοιχημάτων (στοίχημα).

2) Άδεια λοιπών διαδικτυακών παιγνίων (καζίνο, φρουτάκια κλπ).

Επομένως, όποια εταιρία πάρει άδεια, αυτή θα είναι μόνιμη και δεν υπάρχουν πλέον οι προσωρινές άδειες. Φυσικά,  κάθε εταιρία μπορεί να λάβει και τους δύο τύπους άδειας, αρκεί βέβαια να πληρώσει το ανάλογο τίμημα.

Πολύ σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το τωρινό καθεστώς, είναι πως για τις εταιρίες που θα πάρουν άδεια, απαγορεύεται η εκμίσθωση ή συνεκμετάλλευση της άδειας από τον κάτοχό της σε τρίτους. Επομένως, μία άδεια, μία εταιρία και όχι μία άδεια και πολλές εταιρίες κάτω από αυτήν, όπως συμβαίνει σήμερα.

Για να αιτηθεί μια εταιρία μόνιμη άδεια, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση στην ΕΕΕΠ και να πληρώσει παράβολο 10.000 ευρώ.

Το εφάπαξ κόστος για τις άδειες είναι:

α) 4.000.000 ευρώ για την άδεια διεξαγωγής στοιχηματικών παιγνίων.

Β) 1.000.000 ευρώ για την άδεια διεξαγωγής λοιπών διαδικτυακών παιγνίων.

Βεβαίως, οι περισσότερες εταιρίες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, στο υψηλό τίμημα, ενώ σημαντικό σημείο διαμάχης, είναι οτι θα απαγορεύονται τα "φρουτάκια" από την άδεια διεξαγωγής λοιπών διαδικτυακών παιγνίων. Και πρέπει να γνωρίζετε, οτι από κει είναι τα περισσότερα έσοδα των εταιριών.

Από τότε που η ΕΕΕΠ λάβει την πρόταση, θα πρέπει να απαντήσει στην ενδιαφερόμενη εταιρία, εντός δύο μηνών. Αν δεν απαντήσει, τότε σημαίνει οτι την έχει απορρίψει.

Οι νέες άδειες θα έχουν πενταετή διάρκεια, ενώ οι εταιρίες που θα την πάρουν, θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν για άλλα πέντε έτη, εφόσον φυσικά καταβάλλουν το ίδιο αντίτιμο.

Οι ήδη υπάρχουσες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος online, αυτές δηλαδή που υπάρχουν σήμερα, με το καθεστώς προσωρινών άδειών, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για νέα άδεια, μέσα σε έξι μήνες από την ψήφιση της τροποποίησης, φυσικά με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Αν κάποια από αυτές τις εταιρίες δεν καταθέσει αίτηση, θα πρέπει εντός εξαμήνου να παύσει τη λειτουργία της.

Τα κριτήρια για να δωθεί η μόνιμη άδεια είναι αυστηρά, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δώσει τέλος σε οποιαδήποτε παρατυπία. Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

Τα νομικά πρόσωπα – υποψήφιοι κάτοχοι αδειών οφείλουν να έχουν καταστατική έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, οφείλουν να έχουν ως κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ.
Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εταίροι όπως και όλοι όσοι ασκούν διοίκηση, πρέπει να μην έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για κακούργημα ή μεταξύ άλλων για οποιαδήποτε ποινή που αφορά κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, αποδοχή, όπως επίσης και για εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, φοροδιαφυγή, κ.α.

Ο νόμος αποκλείει από τους εν δυνάμει κατόχους νομικά πρόσωπα τα οποία το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησής τους, συμπεριλήφθηκαν σε blacklist (κατάλογος με μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων). Σημειώνεται πως ο όρος αυτός ισχύει και για τους δύο τύπους αδειών.

Η ονομασία (domain name) του κάθε ιστοχώρου υποψήφιου για άδεια οφείλει να έχει κατάληξη «.gr».

Όσοι από τους υποψήφιους κατόχους άδειας έχουν καταστατική έδρα εκτός Ελληνικής επικράτειας, οφείλουν να έχουν τη φυσική εγκατάσταση ενός safe διακομιστή εντός Ελλάδας, ο οποίος πρέπει να είναι σε άμεση διασύνδεση με την ΕΕΕΠ αλλά και την ΑΑΔΕ, όπως ορίζεται στο άρθρο 30.

Για την πιθανή χορήγηση άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, ο υποψήφιος οφείλει να καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 500,000 ευρώ από πιστωτικό ίδρυμα που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται πως η εγγυητική καταπίπτει εάν η εταιρία δεν τηρεί τους όρους και της προϋποθέσεις της άδειας και σε περίπτωση μη καταβολής κερδών στους παίκτες. Όπως χρησιμοποιείται γενικά η εγγυητική επιστολή, αυτή επιστρέφεται στον κάτοχο ένα ημερολογιακό έτος μετά τη λήξη της άδειας, και εφόσον αυτή δεν ανανεωθεί ή δεν υπάρχει αιτία παρακράτησής της.

Ο υποψήφιος κάτοχος πρέπει να συνυποβάλλει μαζί με την αίτηση για τη χορήγηση άδειας, τα παρακάτω:

α) δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων τριών ετών εφόσον δεν αποτελεί νεοσύστατη εταιρεία,

β) πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας,

γ) πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας,

δ) πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης,

ε) πιστοποιητικό περί μη θέσης σε εκκαθάριση,

στ) πιστοποιητικό περί μη αίτησης για πτώχευση,

ζ) πιστοποιητικό περί μη αίτησης για θέση σε εκκαθάριση.

Το betmasters.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για οποιαδήποτε εξέλιξη σε αυτό το θέμα. Μείνετε συντονισμένοι!

**Οι ιστότοποι στους οποίους παίζουμε νόμιμα στοίχημα στην Ελλάδα, δεν είναι εταιρίες, αλλά στοιχηματικές ιστοσελίδες που λειτουργούν υπό την άδεια των 24ων διαχειριστριών εταιριών. 

Betsh

Και τα Ασιατικά στην Betshop

Wise13 Νοε 201814:00

Ακόμα μια δυναμική είσοδο πρόσθεσε στις επιλογές στοιχηματισμού η BetShop. Πλέον τα Ασιατικά Χάντικαπ* είναι γεγονός και αναμένεται να λύσουν τα χέρια των παικτών και να τους βγάλουν από το αδιέξοδο και τον προβληματισμό όσον αφορά το ποντάρισμα σε έναν αγώνα…περισσότερα

Image001

Έχασες για ένα; Προσφορά Παρά 1!

Wise13 Νοε 201812:00

Πόσες φορές μας έχει τύχει να χάσουμε ένα παρολί για ένα ματς; Πόσες φορές πονάμε πραγματικά βλέποντας η ομάδα που έχουμε ποντάρει να δέχεται γκολ στο φινάλε; Πόσες φορές έχουμε πιάσει όλα τα ματς σε ένα δελτίο και περιμένουμε καρφωμένοι πάνω στον υπολογιστή να δούμε τι θα κάνει η τελευταία ομάδα που έχουμε στηρίξει; Η BetShop είναι εδώ για να μας αποβάλλει την αγωνία και να μετατρέψει το άγχος της τελευταίας επιλογής σε… διασκέδαση…περισσότερα

Nomimes eteries stoiximatos

Νόμιμες εταιρίες στοιχήματος

Mikros guru05 Νοε 201810:28

Eπτά χρόνια μετά τις δραματικές αλλαγές στο online στοίχημα στην Ελλάδα, οι bookmakers στην Ελλάδα έχουν πλέον νόμιμη άδεια, έστω και με προσωρινή αδειοδότηση από το ελληνικό κράτος, για ορισμένο χρόνο…περισσότερα