Τι είναι το cash out – Αξίζει να κλείσω το στοίχημά μου;

Στη ζωή κάθε παίκτη του διαδικτυακού στοιχήματος έχει μπει η δυνατότητα να κλείνει νωρίτερα το ποντάρισμά του ή αλλιώς να κάνει cash out.
Τι είναι το cash out – Αξίζει να κλείσω το στοίχημά μου;

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν χαθεί δελτία και κουπόνια στο 90’ ή από ένα φαλτσοσφύριγμα του διαιτητή που μπορεί να μας χαλάσει ένα τέλειο δελτίο; Αν κάποιος ασχολείται έστω και λίγο με το στοίχημα, σίγουρα θα έχει βρεθεί σε μία τέτοια θέση και θα είχε ευχηθεί με κάποιο τρόπο να μπορούσε ο ίδιος να αλλάξει τη μοίρα του.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο διαδικτυακό, η μεγάλη πλειοψηφία από τις υπάρχουσες στοιχηματικές πλατφόρμες δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα στον παίκτη, κατά την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καθένας τη στιγμή που θα είναι σε θέση ισχύος στην εξέλιξη ενός κουπονιού και να βγάλει τελικά μεγάλο κέρδος, ακόμα κι αν κάτι στραβώσει στο τέλος.

Με άλλα λόγια, καλώς ήρθατε στον κόσμο του κλεισίματος ενός στοιχήματος ή αλλιώς όπως είναι πιο διαδεδομένο στο cash out.

Τι είναι τελικά το cash out;

Στην πραγματικότητα είναι ένα «όπλο» στα χέρια ενός παίκτη, που μπορεί να του δώσει ένα μεγάλο κέρδος, μπορεί να τον βγάλει από μπελάδες ή ακόμα και να τον σώσει από τα πολύ χειρότερα. Το cash out είναι πια διαδεδομένο στις περισσότερες πλατφόρμες και αποτελεί ουσιαστικά την ευκαιρία του παίκτη να «κλείσει» (ή να διευθετήσει) το στοίχημά του πριν από την ολοκλήρωση ενός αγώνα που έχει ποντάρει.

Αν το στοίχημά σας κερδίζει τη στιγμή που θα… ευχόσασταν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, τότε η πλατφόρμα σου προσφέρει ένα ποσό από τα πιθανά κέρδη σας, το οποίο υπολογίζεται με βάση το λεπτό στο οποίο βρίσκεται η αναμέτρηση, αλλά και το εύρος του προβαδίσματος που έχει η ομάδα που έχει επιλέξει. Για παράδειγμα, είναι τελείως διαφορετικό το ποσό που θα σας προσφέρεται αν στο 10’ η ομάδα που έχετε επιλέξει νικάει 1-0 και άλλο αν προηγείται 2-0 στο 75’. Με αυτό τον τρόπο, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να έχει κέρδος από το ποντάρισμά του και παράλληλα να αποφύγει οποιοδήποτε απρόοπτο μπορεί να συμβεί σε μία αναμέτρηση. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελβετία και τη Δανία δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς οι γηπεδούχοι μέχρι το 83’ προηγούνταν με 3-0. Σε περίπτωση που κάποιος είχε επιλέξει τη νίκη της Ελβετίας θα μπορούσε εύκολα να κάνει cash-out, αφού και κέρδος θα είχε, και το ποσό που θα «έχανε» θα ήταν ελάχιστο και τελικά θα γλίτωνε και τον «κουβά», αφού στις καθυστερήσεις το σκορ έγινε 3-3.

Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση το κουπόνι μας να έχει «στραβώσει». Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η πλατφόρμα προσφέρει στον παίκτη ένα ποσό μικρότερο από αυτό που έχει ποντάρει, το οποίο επίσης καθορίζεται από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί (λεπτό, σκορ κλπ.), ώστε η «χασούρα» να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

Κατά κανόνα το cash-out προσφέρεται κατά τη διάρκεια του ζωντανού στοιχήματος, αλλά μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα και πριν από την έναρξη του αγώνα που έχουμε ποντάρει.

Πλεονεκτήματα του cash-out

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην περίπτωση του cash-out είναι ότι πραγματικά μπορείς να κερδίσεις πριν ακόμα λήξει μία αναμέτρηση και τελικά να «πιάσεις» το κουπόνι σου, ακόμα κι αν αυτό στο τέλος δεν κερδίζει βάσει των επιλογών που έχεις κάνει. Επιπλέον, το cash-out δεν χρησιμεύει μόνο στα σημεία, αλλά και στα OVER/UNDER. Για παράδειγμα, η αναμέτρηση ΗΠΑ-Χιλή στο 9’ ήταν στο 1-1. Αν κάποιος είχε επιλέξει το Over 2,5 μπορούσε αυτομάτως να διαλέξει να «κλείσει» το στοίχημά του, αφού θα είχε στην «τσέπη» το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Παράλληλα, θα απέφευγε και τον… κουβά, αφού το ματς έληξε τελικά 1-1, αφού δεν κουνήθηκε… φύλλο μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Οι «πολέμιοι» του cash-out

Εννοείται, βέβαια, ότι υπάρχει πάντα και η αρνητική άποψη για το cash-out, καθώς πολλοί θεωρούν ότι το ποσό που προσφέρει η εκάστοτε πλατφόρμα είναι λιγότερο από το «δίκαιο» με βάση το λεπτό, τις συνθήκες και την απόδοση. Για την ακρίβεια, αν κάποιος έχει ποντάρει 10 ευρώ σε μια απόδοση 2.00 και μπορεί να «κλείσει» την επιλογή του στα 18 ευρώ, θεωρεί ότι δεν πληρώνεται όλη την απόδοση που έχει ποντάρει (2.00), αλλά το 1.80. Εκεί, σαφώς και παίζει ρόλο η προσωπικότητα του παίκτη, που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο σίγουρο κέρδος χωρίς να ρισκάρει έστω κι αν δεν πληρώνεται όλο το ποσό και στο ρίσκο να στραβώσει κάτι στο τέλος.

Το cash-out του σήμερα

Οι περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα του σήμερα και προσφέρουν τη δυνατότητα του cash-out στους παίκτες τους. Η επιλογή αυτή προσφέρεται σε πονταρίσματα στα πιο δημοφιλή αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ ακόμα και στα πιο απίθανα όπως τα βελάκια), αλλά η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις αγορές που μπορούμε να ποντάρουμε. Για παράδειγμα το cash-out δύσκολα θα το δει κανείς να προσφέρεται σε επιλογές όπως το DNB, παίκτης που θα σκοράρει πρώτος/τελευταίος, ειδικά παικτών για το μπάσκετ κλπ. Η επιλογή του cash-out υπάρχει πλέον στις περισσότερες πλατφόρμες όπως Betshop, Stoiximan, Bwin, Sportingbet, Novibet κλπ.

Κάνεις τελικά cash-out ή όχι;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σωστή και λανθασμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα ή για να το θέσουμε στη ρεαλιστική του βάση, το αν αξίζει τελικά να κάνει κανείς cash-out εξαρτάται από τον τρόπου που παίζει ο καθένας. Ένας πιο συντηρητικός παίκτης, τότε η δυνατότητα του κλεισίματος εντός στοιχήματος θα τον εξυπηρετήσει σε πολλές περιπτώσεις, είτε σε πιθανή νίκη, είτε σε πιθανή απώλεια του δελτίου του. Βέβαια, υπάρχει κι άλλη κατηγορία ανθρώπων που μπορεί να τους αφήσει εντελώς αδιάφορους η δυνατότητα αυτή. Παρ’ όλα αυτά, το cash-out εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις των παρολί, καθώς σε ένα δελτίο 5 αγώνων, καταφέρεις να περάσεις τα 4 και περιμένεις ακόμα ένα για να πας ταμείο, τότε υπάρχει λογική να κλείσεις το κουπόνι σου, να πάρεις κάτι λιγότερο, αλλά να έχεις βγάλει ένα κέρδος, αποφεύγοντας την… γκέλα της τελευταίας στιγμής.

Σε ενδιαφέρει