Πώς καθορίζονται οι αποδόσεις στο στοίχημα;

Γιατί όλοι έχουν μια αίσθηση τι σημαίνουν οι αποδόσεις ενός ματς, όμως σίγουρα οι περισσότεροι αγνοούν τη διαδικασία που χρειάζεται για να δημιουργηθούν.
Apodoseis

Το στοίχημα (οποιασδήποτε μορφής) μπορεί να μπαίνει συνεχώς στη ζωή όλο και περισσότερων ανθρώπων, όμως το σίγουρο είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν επίγνωση τι ακριβώς σημαίνουν οι αποδόσεις που έχουν μπροστά στα μάτια τους.

Yπεύθυνος για τις αποδόσεις σε ένα αθλητικό γεγονός είναι ο bookmaker. Aυτός είναι που εκτιμά ένα αθλητικό γεγονός και αποφασίζει για τις αποδόσεις που προσφέρει μια στοιχηματική πλατφόρμα. Οι μεγάλες στοιχηματικές πλατφόρμες διαθέτουν ομάδες ανθρώπων που εκτιμούν και αποφασίζουν για τις αποδόσεις, ενώ αρκετές πιο μικρές έχουν αναθέσει αυτήν τη δουλειά σε ομάδες στατιστικής ανάλυσης.

Οι ομάδες αυτές εργάζονται κάθε μέρα ώστε να καταλήξουν στις αποδόσεις που θα προσφερθούν τελικά στους πελάτες. Αρχικά υπολογίζονται οι «καθαρές» αποδόσεις, οι οποίες προκύπτουν μέσω πανίσχυρων αλγορίθμων που συνδυάζουν αρκετά στατιστικά στοιχεία. Μετά από αυτήν τη διαδικασία μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλ. στοιχεία που δεν μπορεί να επεξεργαστεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Αυτά τα στοιχεία είναι ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, απουσίες, τραυματισμοί, κίνητρο των ομάδων, όπως και το κλίμα που επικρατεί σε αυτές, ενώ πάντα προστίθεται και η προσωπική άποψη του εκάστοτε bookmaker. Πέρα από αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη γκανιότα, η οποία θα εγγυηθεί το κέρδος στην στοιχηματική πλατφόρμα.

Τέλος, είναι γνωστό πως οι αποδόσεις μετά την πρώτη τους δημοσίευση δεν παραμένουν σταθερές. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως λανθασμένη εκτίμηση, τραυματισμοί, αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα κλπ. Όταν το αντιλαμβάνεται ο bookmaker προχωράει σε μεταβολή των αποδόσεων με σκοπό την διασφάλιση του κέρδους του. Υπάρχουν και κάποιοι, βέβαια, που προτιμούν να μην το κάνουν, εκτιμώντας ότι δε θα επιβεβαιωθεί το μαζικό ποντάρισμα, αυξάνοντας και το ρίσκο για τους ίδιους.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com