Τι είναι η γκανιότα;

stoiximan paok osfp

Κάθε μέρα βλέπουμε τις στοιχηματικές εταιρείες να βγάζουν προσφορές για ματς χωρίς γκανιότα. Τι είναι όμως η γκανιότα και πόσο σημαντικό είναι να μην υπάρχει καθόλου σε ένα παιχνίδι; Η απάντηση είναι σαφής. Το πιο σημαντικό πράγμα στο στοίχημα, είναι η γκανιότα. Και όσο χαμηλότερη είναι αυτή, τόσο μεγαλύτερο είναι το περιθώριο κέρδος του παίκτη.

Η γκανιότα είναι το κέρδος που έχει η κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως πονταρίσματος και τελικού αποτελέσματος. Πως υπολογίζουμε την γκανιότα; Ας πάρουμε έναν αγώνα με αποδόσεις 1,75 στον άσο, 3,70 στην ισοπαλία και 4,80 στο διπλό. Η πράξη είναι: 1/1,75 + 1/3,70 + 1/4,80. Δηλαδή 0,57+0,27+0,20=1,04. Αυτό το πολλαπλασιάζουμε με το εκατό, δηλαδή 1,04Χ100= 104. Επομένως, η γκανιότα είναι 4%.

Υπολογιστής Γκανιότας

Όταν η γκανιότα είναι από 4% έως 6% είναι αρκετά καλή και συνήθως εκεί την βρίσκουμε.Πάνω από κει, δεν είναι και πολύ συμφέρον να παίζουμε.

Η γκανιότα πολλαπλασιάζεται όταν το στοίχημά μας είναι παρολί και όχι μονό. Επομένως, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι καλό να παίζουμε παρολί, καθώς το ποσοστό του κέρδους μας μειώνεται σημαντικά.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε οτι όταν βρίσκουμε 0% γκανιότα από κάποια εταιρεία, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να δώσουμε σημασία σε αυτό το ματς που μας προσφέρεται. Συνήθως, οι εταιρείες βάζουν 0% γκανιότα σε μεγάλους αγώνες, ώστε να προσελκύσουν νέους παίκτες.

Σε ενδιαφέρει