Serie A: Επιστροφή στις προπονήσεις

Βελτιώνεται αργά, αλλά σταθερά η κατάσταση στην Ιταλία και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε σέντρα σχετικά σύντομα και στη Serie A.
serie a

Η ιταλική κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν διέταξε τη συνέχιση του lockdown μέχρι τις 3 Μαΐου, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οι ομάδες της Serie A θα επιστρέψουν λίγο νωρίτερα. Οι αριθμοί των θανάτων και των νέων κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία μειώνονται σταθερά, ενώ πολλοί είναι αυτοί που βγαίνουν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα νοσοκομεία έχοντας ξεπεράσει τον ιό.

Σιγά σιγά η καμπύλη βελτιώνεται, όμως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πως δεν θα πρέπει να ανοίξουν ακόμα οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα, καθώς αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει όλη την προσπάθεια που έγινε κατά τη διάρκεια του lockdown.

Όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζονται να επιστρέψουν και οι ομάδες σταδιακά στις υποχρεώσεις τους, αφού όμως γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους συλλόγους για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων. Οι γιατροί των ομάδων θα εξετάσουν τους παίκτες, ενώ θα τους γίνουν και ειδικά τεστ αντισωμάτων για να διαπιστωθεί ποιοι είναι υγιείς και ποιο νόσησαν από τον ιό. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ οι παίκτες θα προπονούνται σε μικρά γκρουπ για λόγους ασφαλείας.

Είναι λογικό λοιπόν πως όλα αυτά χρειάζονται κάποιο χρόνο, επομένως αναμένεται στα τέλη Απριλίου να ξεκινήσουν όλες αυτές οι διαδικασίες, προκειμένου στις αρχές του επόμενου μήνα οι ομάδες να είναι έτοιμες να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Τα νέα λοιπόν δείχνουν να είναι θετικά και περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις.

Σε ενδιαφέρει