Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το... χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου αρχίζει να ζεσταίνεται για τα καλά.
Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Σε μία από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του εν όψει του «καυτού» καλοκαιριού που έρχεται για την Μπάγερν Μονάχου, αφού έχει ήδη ανακοινωθεί μαζική ανανέωση, ώστε να διαμορφωθεί ο κορμός της ομάδας για τα επόμενα χρόνια, ο πρόεδρος των Βαυαρών, Ούλι Χένες, είπε ότι πλέον το ποδόσφαιρο το ελέγχουν τα λεφτά.

Και φυσικά δεν έχει άδικο…

Έπειτα από πολλά χρόνια στο κορυφαίο διοικητικό επίπεδο και σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, ο λόγος του αποκτά άλλη βαρύτητα και φυσικά πολύ μεγάλη σημασία. Η αλήθεια ήταν το ρεκόρ της απόκτησης του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Γιουνάιτεντ (περί τα 110 εκατ. ευρώ) ήταν θέμα χρόνου να σπάσει, ωστόσο η Παρί Σεν Ζερμέν όχι απλά το κατέρριψε, αλλά το… διέλυσε εις διπλούν μέσα σε ένα καλοκαίρι, όταν έδωσε 220 εκατ. στην Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ και 180 στη Μονακό για τον Κίλιαν Εμπαπέ.

Αυτές οι μεταγραφές έφεραν νέα δεδομένα, αφού στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις παικτών που ναι μεν είναι ποιοτικοί, αλλά δεν ήταν στο κορυφαίο επίπεδο (Ντεμπελέ, Κουτίνιο, Κέπα), με τα ποσά να ξεφεύγουν.

Παρά τη θέσπιση του Financial Fair Play, οι πλούσιοι σύλλογοι μπορούν να ξεφύγουν από τιμωρίες με διάφορα τερτίπια κι έτσι το ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο που ειδικά το καλοκαίρι οι τιμές εκτοξεύονται.

Αξίζει, λοιπόν, ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα βάσει των θέσεων που αγωνίζονται, συμβουλευμένοι πάντα την ιστοσελίδα «transfermarkt», που είναι η πλήρως διαδεδομένη ατζέντα, την οποία εμπιστεύεται η πλειονότητα των συλλόγων.

Τερματοφύλακες

1. Γιαν Όμπλακ

Ο Σλοβένος γκολκίπερ θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος στη θέση του. Η Ατλέτικο τον απέκτησε από την Μπενφίκα και από τότε έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του με την αξία του να έχει φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ.

2. Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν

Οι «μπλαουγκράνα» έψαχναν για πολλά χρόνια έναν βασικό γκολκίπερ και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Γερμανού, αποκτώντας τον από την Γκλάντμπαχ. Για πολλούς θα έπρεπε να είναι και ο βασικός στην εθνική του ομάδα, αλλά το όνομα του Μάνουελ Νόιερ, ξεπερνά πάρα πολλά πράγματα. Στα 80 εκατ. ευρώ η αξία του.

3. Νταβίντ Ντε Χέα

Πράγματα και θαύματα κάνει ο Ισπανός τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για σερί χρόνια ο καλύτερος γκολκίπερ στην Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά των «κόκκινων διαβόλων» τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια. Στα 28 του περιμένει το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας, αφού εκκρεμεί η ανανέωσή του, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί. Στα 70 εκατ. ευρώ η αξία του, που πιθανότατα θα αυξηθεί με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αμυντικοί

1. Ραφαέλ Βαράν

Μόλις στα 25 του χρόνια και έχει κατακτήσει 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία και πρωτάθλημα Ισπανίας. Λογικό, λοιπόν, ο Βαράν να είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβός αμυντικός με 80 εκατ. ευρώ και ενώ φημολογείται έντονα ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να τον πουλήσει, αφού ο ίδιος θέλει να δοκιμάσει κάτι νέο…

2. Βίργκιλ Φαν Ντάικ

Πολλοί απόρησαν με το γεγονός ότι η Λίβερπουλ τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά ο ίδιος έδωσε απαντήσεις εντός γηπέδου, καθιστώντας την προβληματική άμυνα των «κόκκινων» σε μία από τις καλύτερες του κόσμου. Ο Ολλανδός είναι μόλις στα 27 και κοστίζει 75 εκατ. ευρώ.

3. Ματίας Ντε Λιχτ

Μετά τον Φρένκι Ντε Γιονγκ που έχει ήδη υπογράψει με την Μπαρτσελόνα, το επόμενο εξαγώγιμο προϊόν του Άγιαξ, είναι ο Ματίας Ντε Λιχτ. Μόλις 19 χρονών και είναι ήδη δύο χρόνια βασικός στους Ολλανδούς και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Η αξία του φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα θέλει να τον κάνει κι αυτόν δικό της.

Μέσοι

1. Κέβιν Ντε Μπρούινε

Η σεζόν δεν έχει εξελιχθεί με καθόλου καλό τρόπο για τον Βέλγο, αλλά και πάλι αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους κορυφαίους κεντρικούς χαφ στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα 150 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο δεύτερος είναι πολύ πίσω από αυτόν.

2. Ενγκολό Καντέ

Ίσως ο καλύτερος αμυντικός χαφ του κόσμου. Δεν σταματάει να τρέχει ποτέ και φυσικά εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία έχει και τον τίτλο του πρωταθλητή με τη Λέστερ. Πρόκειται ίσως για ό,τι πιο δύσκολο έχει πετύχει. Μόλις στα 27 του χρόνια, αποτελεί στον στυλοβάτη της μεσοαμυντικής λειτουργίας της Τσέλσι και η αξία του φτάνει στα 100 εκατ. ευρώ.

3. Ντέλε Άλι

Όνομα – έκπληξη στη λίστα. Ο Άγγλος αποτελεί μέλος της καλοκουρδισμένης μηχανής του Ποτσετίνο στην Τότεναμ και ίσως το πιο ταιριαστό alter-ego του Χάρι Κέιν, αφού τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται πίσω από τον συμπατριώτη του σέντερ φορ. Κι όλα αυτά ενώ είναι μόλις 22, γεγονός που αυξάνει την τιμή του στα 100 εκατ. ευρώ.

Επιθετικοί

1. Κίλιαν Εμπαπέ

Τι να πει κανείς για τον Γάλλο επιθετικό, που αποτελεί το παιδί – θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μόλις στα 20 του χρόνια και έχει πραγματοποιήσει μεταγραφή 180 εκατ. ευρώ, ενώ έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο σε ρόλο ηγέτη, μόλις στα 19 του. Τι άλλο να πει κανείς για αυτόν; Και μόνο τα 200 εκατ. ευρώ με τα οποίο κοστολογείται μιλούν από μόνα τους.

2. Νέιμαρ

Αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Φυσικά, η Παρί δεν πλήρωσε 220 εκατ. στην Μπαρτσελόνα, απλά για να παίρνει το πρωτάθλημα Γαλλίας, αφού αυτό το έπαιρνε και χωρίς τον Βραζιλιάνο. Δεν τα έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς ήταν τραυματίας. Πιθανότατα θα παραμείνει στο Παρίσι και η τιμή του είναι στα 180 εκατ. ευρώ.

3. Λιονέλ Μέσι

Τα λόγια είναι περιττά… Αποτελεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, η φετινή του σεζόν είναι μαγική και αυτά που κάνει θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στα 31 του χρόνια πια, δεν είναι στην πρώτη νιότη, αλλά είναι φυσικά απολαυστικός. Η τιμή του στα 160 εκατ. ευρώ.

Σε ενδιαφέρει