Εκλογές στο Δήμο Αθηναίων: Αποδόσεις

Ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος της πρωτεύουσας;
Εκλογές στο Δήμο Αθηναίων: Αποδόσεις

Βρισκόμαστε δυόμιση μήνες πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών 2019, όταν και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας.

Αυτές θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου μαζί με Ευροεκλογές και Περιφερειακές και οι επαναληπτικές (αν χρειαστεί) θα λάβουν χώρα την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Για να εκλεγεί ο δήμαρχος θα πρέπει να πάρει ποσοστό 50%+1, κι αν αυτό δεν επιτευχθεί την πρώτη Κυριακή, θα υπάρξει δεύτερος γύρος, όπου θα αναμετρηθούν ο πρώτος και ο δεύτερος υποψήφιος του πρώτου γύρου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, δε, εκλέγονται την πρώτη Κυριακή.

Απερχόμενος Δήμαρχος της Αθήνας είναι ο Γιώργος Καμίνης (Ελιά, ΔΗΜΑΡ), ο οποίος στις εκλογές του 2014 πήρε στον πρώτο γύρο το 21,06% των ψήφων και αναμετρήθηκε στις επαναληπτικές με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) που βγήκε δεύτερος με 20%. Εκεί, ο νυν Δήμαρχος της πρωτεύουσας επικράτησε οριακά 51,40% των ψήφων και ανέλαβε για δεύτερη σερί φορά τη δημαρχία.

Ερχόμενοι στο σήμερα και στα… δικά μας στοιχηματικά, βάσει αποδόσεων φαβορί για νέος Δήμαρχος της Αθήνας δίνεται ο Κώστας Μπακογιάνης (ΝΔ, Το Ποτάμι) με απόδοση μόλις 1,08. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με απόδοση 8,00.

Την πρώτη τετράδα κλείνουν ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝ.ΑΛ.), οι οποίοι προσφέρονται και οι δύο με απόδοση 15,00. Από εκεί και πέρα, η… ψαλίδα ανοίγει πολύ και στην πέμπτη θέση συναντάμε το Νίκο Σοφιανό (ΚΚΕ), η εκλογή του οποίου δίνεται σε απόδοση 50,00.

Ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας; Δες τις αποδόσεις! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ενδιαφέρει