Περιφερειακές εκλογές Αττικής: Όλες οι αποδόσεις

Η σημαντικότερη περιφέρεια της χώρας, αυτή της Αττικής, θα κριθεί ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τη Ρένα Δούρου. Ισχυρό αουτσάιντερ ο Γιάννης Σγουρός.
patoulis dourou

Την Κυριακή 26 Μαϊου, μαζί με τις ευρωεκλογές,  οι Έλληνες θα κληθούν να ψηφίσουν για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα στηθούν σίγουρα τρεις κάλπες, μία για τις ευρωεκλογές, μία για την περιφέρεια και μία για τον δήμο. Αν χρειαστεί, στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι η περιφέρεια Αττικής. Καταλαμβάνει έκταση 3.808 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ ο πληθυσμός της φτάνει τα 3.750.000 κατοίκους. Αυτή τη στιγμή, περιφερειάρχης είναι η Ρένα Δούρου, η οποία επικράτησε στο νήμα επί του Γιάννη Σγουρού στις εκλογές του 2014. Θα είναι εκ νέου υποψήφια, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι το φαβορί σύμφωνα με τις αποδόσεις. Η νίκη της κας Δούρου παίζεται με 6,00.

Μεγάλο φαβορί για την νίκη είναι ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Πατούλης. Είναι αρκετά επιτυχημένος στην αυτοδιοίκηση, ενώ είναι και για χρόνια πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Η νίκη του δίνεται με 1,30.

Την στήριξη του ΚΙΝΑΛ έχει π πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος παίζεται με 9,00, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής είναι στο 13,00. Τέλος, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, θα πληρώσει επί 36,00 αν κερδίσει τη μάχη των εκλογών.

Δες όλες τις αποδόσεις* για τις εκλογές στη Novibet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

*Θα βρεις τις αποδόσεις στην κατηγορία Πολιτική –> Ελλάδα.

Σε ενδιαφέρει