Το εκπληκτικό ρεκόρ που κυνηγάει ο Σπανούλης!

Είναι στα 36 του, σίγουρα δεν βαδίζει την πρώτη νιότη, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί ήδη έναν θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αυτό δεν το δείχνουν μόνο τα κατορθώματά του, αλλά και οι αριθμοί του.
Το εκπληκτικό ρεκόρ που κυνηγάει ο Σπανούλης!

Αποτελεί ακόμα και σήμερα που διανύει τα 36 χρόνια ζωής τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του Ολυμπιακού και εκείνον στον οποίο οφείλεται η αλλαγή πορείας των «ερυθρολεύκων».

Έπιασε… λιμάνι στα 28 του και από τότε άλλαξε τις τύχες του τμήματος μπάσκετ της ομάδας του Πειραιά, καθώς έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και φυσικά 2 κατακτήσεις της Euroleague.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Σπανούλη που δεν αποτελεί μόνο τον πιο εμβληματικό παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού για τα όσα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και έναν αθλητή – θρύλο στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αυτό, φυσικά, δεν πιστοποιείται από τα λόγια των δημοσιογράφων και τις 3 κατακτήσεις της Euroleague ως MVP μάλιστα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και από τους αριθμούς.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ο Βασίλης Σπανούλης είναι στην 1η θέση στη λίστα με τις περισσότερες ασίστ, έχοντας 1334, περίπου 100 περισσότερες από τον 2ο της λίστας, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που συνθέτουν ένα τρομερό ελληνικό ντουέτο στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Αυτό σε αριθμούς μέσων όρων σημαίνει ότι ο «Kill – Bill» έχει 4,66 ανά παιχνίδι και 6,74 ανά 40 λεπτά συμμετοχής.

Απαραίτητη σημείωση ότι στην πρώτη δεκάδα της λίστας, εκτός του αρχηγού του Ολυμπιακού και του «3-D», βρίσκονται οι Θοδωρής Παπαλουκάς στην 6η θέση με 977 ασίστ (3,88 ανά ματς και 7,68 ανά 40 λεπτά) και Νίκος Ζήσης με 885 (2,85 ανά ματς και 5,03 ανά 40 λεπτά). Θέμα χρόνου να μπουν στους 10 είναι οι Νικ Καλάθης (11ος με 791) και Κώστας Σλούκας (14ος με 654), με τον Πριχιόνι να είναι 10ος με 804. Μάλιστα, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει μόλις 158 ματς στο ενεργητικό του, τους λιγότερους από κάθε άλλον στους πρώτους 16 της σχετικής λίστας.

Αυτό που κυνηγάει από τη δική του πλευρά ο Βασίλης Σπανούλης είναι να βρεθεί ταυτόχρονα και στην 1η θέση τόσο στην κατηγορία των ασίστ, όσο και σε αυτή των πόντων. Ο πολύπειρος γκαρντ είναι αυτή τη στιγμή 2ος στη σχετική λίστα με 3831 πόντους (13,4 ανά παιχνίδι και 19,34 πόντους ανά 40 λεπτά συμμετοχής) και σίγουρα δεν απειλείται από κανέναν άλλον, αφού ο 3ος Φελίπε Ρέγες και ο 4ος Παούλιους Γιανκούνας βρίσκονται πίσω για περίπου 900 πόντους, που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν, όσο ο παίκτης του Ολυμπιακού σκοράρει ακόμα και σήμερα πολύ περισσότερο και από τους δύο.

Ο στόχος του είναι ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο που έχει ολοκληρώσει και τυπικά την καριέρα του, έχοντας 4.152 πόντους άρα 12,18 ανά παιχνίδι και 20,26 ανά 40 λεπτά συμμετοχής. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι αυτή τη στιγμή στους 321 πόντους και απομένουν άλλες 21 αγωνιστικές στη regular season, άρα αν υπολογίσει κανείς μόνο αυτά τα ματς τότε χρειάζεται άλλους 15,28 κατά μέσο όσο στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, αλλά εκτός απρόοπτου ο Σπανούλης όταν επιθυμήσει να κλείσει την καριέρα του, αυτό θα το κάνει με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σε ενδιαφέρει