Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Ιούδες» της ιστορίας

Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι παίκτες που έκαναν μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και τούμπαλιν.
mitropoulos

Σύγχρονοι «Ιούδες» είναι για τους οπαδούς της ομάδας από την οποία αποχώρησαν, όσοι μετεγγράφηκαν από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και ανάποδα. Δεν είναι πολλοί αυτοί που το τόλμησαν, αλλά σίγουρα έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες, αλλά το να γίνει μεταγραφή από τη μία ομάδα στην άλλη, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Π.χ. ο Αντώνης Αντωνιάδης έχει παίξει και στους δύο, αλλά πήγε στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος, μετά από μια μακρά περίοδο στον Παναθηναϊκό. Επίσης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει παίξει και στους δύο, αλλά με μεγάλη χρονική απόσταση.

Οι παίκτες που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες είναι οι:

Λεωνίδας Καλογερόπουλος, Στάθης Μανταλόζης, Λάκης Σοφιανός, Κώστας Παπάζογλου, Γιαννακός Φραντζής, Χάρης Γραμμός, Γιώργος Δεληκάρης, Αντώνης Αντωνιάδης, Λευτέρης Πουπάκης, Γιάννης Κυράστας, Μάικ Γαλάκος, Νίκος Σαργκάνης, Νίκος Βαμβακούλας, Στράτος Αποστολάκης, Κρις Καλαντζής, Γιώργος Καπουράνης, Τάσος Μητρόπουλος, Γιώργος Χ. Γεωργιάδης, Αντώνης Νικοπολίδης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Σεμπαστιάν Λέτο και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ορισμένοι από αυτούς, έχουν αποτελέσει σημαία για την ομάδα από την οποία αποχώρησαν ή έγιναν σημαία για την ομάδα στην οποία πήγαν. Π.χ. Ο Χάρης Γραμμός για τον Παναθηναϊκό, φυσικά ο τεράστιος Γιώργος Δεληκάρης για τον Ολυμπιακό, ο Αντώνης Αντωνιάδης για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Κυράστας για τον Παναθηναϊκό, ο Μάικ Γαλάκος και για τις δύο ομάδες, ο Νίκος Σαργκάνης επίσης και για τους δύο, Ο Στράτος Αποστολάκης για τον Παναθηναϊκό, ο Αντώνης Νικοπολίδης για τον Ολυμπιακό, Ο Λέτο για τον Παναθηναϊκό και ο Μητρόπουλος για τον Ολυμπιακό.

Σε ενδιαφέρει