Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα;

Το "αιώνιο" ερώτημα των Ελλήνων φιλάθλων είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;
Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα;

Κατά γενική ομολογία, οι δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα είναι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ποια από τις δύο όμως είναι η μεγαλύτερη;

Η απάντηση μπορεί να διαφέρει φυσικά ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζεις. Για παράδειγμα, η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί με τη λέξη ΑΕΚ, ή ΠΑΟΚ, αν είσαι οπαδός του “δικέφαλου”, αλλά η αλήθεια είναι πως παρότι πρόκειται για δύο τεράστιες ομάδες, δεν πλησιάζουν σε δυναμική τους δύο πολύ μεγάλους.

Ως σύλλογοι, είναι και οι δύο τεράστιοι. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται σε μια παρακμή, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά τρεις – τέσσερις δεκαετίες παλιότερα, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα μικρότερα σπορ. Τώρα φυσικά υπεριχύει μακράν ο Ολυμπιακός, ο οποίος λόγω και των ευρωπαϊκών διακρίσεών του, είναι πλέον σε άλλο επίπεδο.

Στο ποδόσφαιρο, είναι μεγάλη η διαφορά σε τίτλους. Υπερισχύει ο Ολυμπιακός με συντριπτική διαφορά. Παλιότερα ο Παναθηναϊκός είχε να επικαλείται την ευρωπαϊκή του πορεία, η οποία είναι όντως αξιοσημείωτη. Όμως, τα χρόνια πέρασαν και ο Παναθηναϊκός μετά τη δεκαετία του 2000, πέρασε στην απαξίωση. Βεβαίως, πριν την εποχή Κόκκαλη, η διαφορά των δύο ήταν μικρή, όμως δεν μπορεί να υπάρξει αντίρρηση οτι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα.

Στο μπάσκετ, ισχύει το ακριβώς ανάποδο. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια και έχει κατακτήσει πάμπολλους τίτλους. Όμως, δεν μπορεί να φτάσει τα έξι του Παναθηναϊκού και τα πολλά πρωταθλήματά του. Κι εδώ υπάρχουν ενστάσεις από τους Ολυμπιακούς, για την παντοκρατορία Γιαννακόπουλου, αλλά επίσης δεν μπορεί ν αρνηθεί κανείς την απόλυτη υπεροχή του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο άθλημα.

Φυσικά, ούτε κι εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω στο ερώτημα Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σε ενδιαφέρει