«Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω»

Πολλάκις έχουμε ακούσει στα Ελληνική γήπεδα το σύνθημα: Εεε, οοο, βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω. Ξέρατε, όμως, ότι έχει γίνει πράξη;
irakll

Συνήθως όταν μία ομάδα στη χώρα μας δεν πηγαίνει καλά ακούγονται αρκετά αρνητικά συνθήματα εις βάρος των παικτών από τους αγανακτισμένους οπαδούς. Το 2011, όμως, συνέβη κάτι πρωτόγνωρο στην αναμέτρηση Ηρακλή – ΠΑΟΚ για την Α1 μπάσκετ.

Τοπικό ντέρμπι μίσους στη Θεσσαλονίκη, με τον Γηραιό να βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και τον Δικέφαλο να κυνηγάει την πρώτη τριάδα. Ο Ηρακλής είναι αποκαρδιωτικός και βρίσκεται να χάνει από την πρώτη περίοδο με 9-23. Μάλιστα είχε αποκτήσει για να ενισχυθεί τον Σμους Πάρκερ, αλλά εις μάτην.

Ένα τρίποντου του Αμερικανού στη δεύτερη περίοδο μάζεψε τη διαφορά στο 16-23, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν. Στο ημίχρονο έφτασαν να χάνουν με 25 πόντους διαφορά (20-45). Ο κόσμος τους άρχισε να… φορτώνει. Η ομάδα του Σούληη Μαρκόπουλου έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 41-59 σε ρυθμούς ρελαντί.

Τότε άρχισε να ακούγεται από την εξέδρα το σύνθημα «Εεε, οοο βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω», το οποίο συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και την βαριά ήττα με 67-86.

Με το που ήχησε η κόρνας της γραμματείας και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε οι παικτες του Ηρακλή μαζεύτηκαν όλοι στο κέντρο του γηπέδου και έκαναν πράξη τα λεγόμενα του κόσμου τους. Για πρώτη φορά στα χρονικά έβγαλαν όλοι τις φανέλες τους τις άφησαν στο κέντρο του γηπέδου και αποχώρησαν από το γήπεδο με σκυμμένα κεφάλια. Ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στη χώρα μας.

Για την ιστορία από την ομάδα του Καλαφατάκη διασώθηκε μόνο ο νεοφερμένος, τότε, Πάρκερ με 26 πόντους. Κατά τι λιγότερους από τους μισούς της ομάδας του. Από πλευράς ΠΑΟΚ διψήφιοι ήταν ο Μάρσαλ με 24 πόντους, ο Γκρέι με 14, ο Γκεγκέφσκι με 15 και ο Ντόζιερ με 13.

Σε ενδιαφέρει