Όταν ο Ρόχας μάτωσε τη φανέλα

Συνεχίζοντας τις απίστευτες ιστορίες που αφορούν παίκτες Εθνικών ομάδων, λόγω και του ότι βρισκόμαστε αυτή την περίοδο σε διεθνείς υποχρεώσεις με διακοπή των μεγάλων πρωταθλημάτων, θα δούμε ακόμα μια απίστευτη ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.
img la grande arnaque de roberto rojas croparticles

Σήμερα θα ξετυλίξουμε το κουβάρι μιας απίθανης ιστορίας που συνέβη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 ανάμεσα στην Βραζιλία και τη Χιλή. Η Χιλή ήθελε οπωσδήποτε νίκη μέσα στο κατάμεστο Μαρακανά για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 και τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα.

Η αναμέτρηση είχε φτάσει στο 70’ και τα περιθώρια είχαν στενέψει για τους Χιλιανούς. Τότε ο τερματοφύλακάς τους, Ρομπέρτο Ρόχας έκανε το απίστευτο. Είχε κρύψει στα γάντια ένα ξυραφάκι και μόλις έπεσε κοντά του μια φωτοβολίδα από τους Βραζιλιάνους έκοψε το μέτωπό του και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος προσποιούμενος πως τα αίματα ήταν από την φωτοβολίδα.

Μάλιστα αρνήθηκε να γυρίσει πίσω στο γήπεδο λόγω μη δρακόντιων μέτρων υποστηρίζοντας πως απειλείται η σωματική ακεραιότητα του ίδιου και των συμπαικτών του. Υπολόγιζε όπως χωρίς τις κάμερες οι οποίες κατέγραψαν το γεγονός με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τη FIFA με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα. Τελικά ανακλήθηκε το 2001, αλλά τότε ο ίδιος ήταν 44 χρονών και η καριέρα του με το εθνόσημο είχε τελειώσει.

Για την ιστορία το ματς συνεχίστηκε κανονικά και η Βραζιλία πέτυχε ακόμα ένα γκολ επικρατώντας με 2-0. Η Χιλή τελικά δεν κατάφερε να βρεθεί στην τελική φάση στα γήπεδα της Αμερικής.

Σε ενδιαφέρει