Χάσαμε! Και τι έγινε;

Σαν σήμερα (20/6/2004) η Ελλάδα έχασε από τη Ρωσία με 2-1, όμως αυτό το γκολ της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2004.
Χάσαμε! Και τι έγινε;

Συνήθως, η ήττα σε μια μεγάλη διοργάνωση φέρνει ταυτόχρονα τη λύπη και τον αποκλεισμό για την ομάδα που την υπέστη. Όχι όμως και στην περίπτωση της Ελλάδας στο Euro 2004. Σαν σήμερα (20/6/2004) μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχασε στον τελευταίο αγώνα στη φάση των ομίλων από τη Ρωσία με 2-1, όμως και το χάρηκε όσο δεν πάει, αλλά και προκρίθηκε στην φάση των νοκ άουτ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και όλα αυτά χάρη σε αυτό το γκολ που κατάφερε να πετύχει.

Έχοντας ήδη τέσσερις βαθμούς στους δύο πρώτους της αγώνες στον όμιλο με Πορτογαλία και Ισπανία, η Ελλάδα είχε μπροστά της το τελευταίο ματς απέναντι στην ήδη αποκλεισμένη Ρωσία. Λογικά, οι διεθνείς μας υποτίμησαν την… αρκούδα και μπήκαν στο παιχνίδι πολύ χαλαρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ μόλις στο 2′ με γκολ του Κιριτσένκο και από τότε και μετά να μας ζώνουν τα… φίδια!

Οι Ρώσοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους μετά από ένα τέταρτο με τον Μπουλίκιν. Όλα έδειχναν πως η Εθνική μας τζάμπα έκανε τα όνειρα για την επόμενη φάση.

Και πάνω στο… ξενέρωμα όλων των Ελλήνων, ήρθε ο Ζήσης Βρύζας με ένα όμορφο τέρμα να μειώσει στο 44′ σε 2-1. Στην επανάληψη οι Ρώσοι πίεσαν και οι Έλληνες πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν τη διαφορά τερμάτων σε επίπεδο… πρόκρισης.

Από το άλλο ματς (Πορτογαλία – Ισπανία) ήρθαν τα νέα που περιμέναμε, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και έτσι χάρη στο γκολ του Βρύζα, η “γαλανόλευκη” πήρε την πρόκριση ως δεύτερη του ομίλου και τη συνέχεια όλοι τη… γνωρίζουμε!

Το προφίλ του αγώνα

Κυριακή 20 Ιουνίου 2004

Γήπεδο: Φάρο (Αλγκάρβε)

Ρωσία – Ελλάδα 2-1 (2′ Κιριτσένκο, 17′ Μπουλίκιν, 44′ Βρύζας)

Ρωσία (Γκεόργκι Γιάρτσεφ): Μαλαφέεφ, Ραντίμοφ, Καριάκα (46΄ Σίτσεφ), Γκούσεφ, Μπουλίκιν (46΄ Σέμσοφ), Σαρόνοφ (56΄ Σένικοφ, Ανιούκοφ, Αλένιτσεφ, Εβσέεφ, Κιριτσένκο, Μπουγκάγιεφ.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης-Σεϊταρίδης, Βενετίδης (89΄ Φύσσας), Δέλλας, Μπασινάς (42΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Βρύζας, Καψής, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (69΄ Νικολαϊδης).
Διαιτητής: Ζιλ Βεϊσιέρ (Γαλλία)

Σε ενδιαφέρει