Λίγο πριν το τέλος!

Η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Το Πάσχα των Καθολικών. Πολλοί λόγοι συνέβαλαν στο "μάζεμα" της αγωνιστικής για το Σάββατο κι έτσι μπορούμε να δούμε τι γίνεται στα μεγάλα πρωταθλήματα!
Λίγο πριν το τέλος!

Ολοκληρώνεται ο Μάρτης και σιγά-σιγά βλέπουμε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να φτάνουν κι αυτά στο τέλος τους. Σημαδιακή η αγωνιστική του Σαββάτου, αφού συμπίπτει με το Πάσχα των Καθολικών κι όλη η αγωνιστική δράση του διημέρου έχει συμπυκνωθεί τη συγκεκριμένη μέρα. 

Συν τοις άλλοις, αυτή είναι και η επανέναρξη των συλλογικών υποχρεώσεων, μετά τα φιλικά των εθνικών ομάδων. Υπάρχει καλύτερη πρόφαση για να δούμε λίγο τι γίνεται στην κορυφή των Τοπ-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων; Δε νομίζω!

Θ’ αρχίσουμε με το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος. Την Ιταλία. Κομβική αγωνιστική, αφού όλα τα ματς θα γίνουν το Σάββατο (ελέω Πάσχα όπως είπαμε). Η Γιουβέντους πήρε ένα προβάδισμα μετά την ήττα της Νάπολι από τη Ρόμα, αλλά φρόντισε να το χάσει σύντομα με την γκέλα απέναντι στην Σπαλ. Συνεχίζει να προπορεύεται (+2), ενώ οι μπουκ την θεωρούν το μεγάλο φαβορί (1.35). Αυτή τη φορά θα παίξει το ιστορικό ντέρμπι με τη Μίλαν. Αγωνιστικά είναι καλύτερη, αλλά ένα ντέρμπι με τη Μίλαν είναι πάντα ιδιαίτερο. Η Νάπολι του Μαουρίσιο Σάρι, παραμένει στην δεύτερη θέση, αλλά η ποιότητα τους είναι ικανή για τα πάντα. Πάει στην έδρα της Σασουόλο και θέλει μόνο νίκη για να έχει αξία το 3.00 που βρίσκουμε.

Στην Πρέμιερ λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να τελειώσει νωρίς το θέμα “τίτλος”. Αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή για τους Άγγλους είναι το ποιοι θα καταφέρουν να τερματίσουν εντός τετράδας. Φυσικά το πρώτο φαβορί (κι άχαστο) παραμένει η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο στο 1.01! Η Λίβερπουλ ακολουθεί στο 1.08 που έχει 61 βαθμούς (2 λιγότερους από τη Γιουνάιτεντ) κι έναν αγώνα περισσότερο! Η Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποκετίνο είναι στο 1.14 αφού οι μπουκ θεωρούν τους 61 βαθμούς που έχουν. Αουτσάιντερ είναι η Τσέλσι των 56 βαθμών που πληρώνουν στο 3.50. Πικάντικη λεπτομέρεια; Η Τσέλσι υποδέχεται την Τότεναμ την Κυριακή κι η διαφορά μπορεί να γίνει 2 βαθμοί!

Στην Ισπανία η κατάσταση δεν αλλάζει. Η Μπαρτσελόνα με τη νίκη επί της Ατλέτικο τελείωσε το πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποια ομάδα θα τερματίσει δεύτερη! Η μάχη μεταξύ των δυο ομάδων της Μαδρίτης συνεχίζεται αμείωτη. Καμία δε θα μείνει ικανοποιημένη με την δεύτερη θέση, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν έχουν άλλη επιλογή. Η Ατλέτικο είναι το φαβορί καθότι έχει 4 περισσότερους πόντους και πληρώνει στο 1.60. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το αουτσάιντερ και το 2.75 μπορεί να κριθεί ικανοποιητικό από αρκετούς. 

Στη Γερμανία, η Μπάγερν φρόντισε για μια ακόμα χρονιά να κάνει τα δύσκολα, εύκολα. Είναι στο +15 από την δεύτερη θέση και το πρωτάθλημα τελείωσε πριν καν αρχίσει. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά, στο ποιες ομάδες θα τερματίσουν στην τετράδα και θα πάρουν εισιτήριο για το ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σάλκε, η ευχάριστη έκπληξη, είναι το πρώτο φαβορί στο 1.05. Η Ντόρτμουντ, κλασική δύναμη, πληρώνει στο 1.15, ενώ η Λεβερκούζεν αν και είναι πιο πίσω βαθμολογικά (στο -1 από την Άιντραχτ) είναι το επόμενο φαβορί στο 1.75. Αμέσως μετά ακολουθεί η Λειψία που έμεινε λίγο πίσω (-2) και πληρώνει στο 2.20. Η Άιντραχτ, αν και προπορεύεται των υπολοίπων, βρίσκεται στο 6.00! Αξία; Δεδομένη!

Τέλος, η Γαλλία. Το πρωτάθλημα που φέτος η Παρί αποφάσισε να κάνει εύκολο. Βλέπετε, η περσινή κατάκτηση της Μονακό “πείσμωσε” τους Παριζιάνους, που τουλάχιστον στα εντός συνόρων, σοβαρεύτηκαν και τα έκαναν εύκολα με την διαφορά να πλησιάζει τους 20 πόντους! Τι έχουμε από κει και πέρα; Τρεις ομάδες για δυο θέσεις. Ή καλύτερα, δυο ομάδες για μια θέση. Η Μονακό είναι στο +7 από τη Μαρσέιγ και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα είναι στην τριάδα. Γι’ αυτό και το 1.03 που τη βρίσκουμε. Η Μαρσέιγ με τους 59 βαθμούς θέλει να μείνει στα εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ (1.60) κι απειλείται από τη Λυών που έχει 57 βαθμούς και πληρώνει στο 2.25!

Θες να δεις τις αποδόσεις για τη μάχη της Σέριε Α; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ενδιαφέρει