Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στη ζώνη της Ευρώπης

Τελείωσε ακόμα μια αγωνιστική προκριματικών και εδώ είναι όλα όσα μάθαμε και αυτό το τριήμερο!
eur qual

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική στα προκριματικά στη ζώνη της Ευρώπης. Σιγά-σιγά αρχίζουν να ξεδιαλύνουν τα πράγματα με τις θέσεις, χωρίς ακόμα βέβαια να έχουμε κάτι το χειροπιαστό (πλην ελαχίστων εξαιρέσων π.χ Γερμανία). Πλέον η επόμενη αγωνιστική είναι το Μάρτιο, οπότε καλό είναι πριν αφήσουμε στην άκρη το θέμα “Προκριματικά Μουντιάλ” να δούμε λίγο τι έχει συμβεί.

Α’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Γαλλία – Σουηδία 2-1
Λουξεμβούργο – Ολλανδία 1-3
Βουλγαρία – Λευκορωσία 1-0

Η Βαθμολογία

Στον 1ο όμιλο, η Γαλλία έχει 10 βαθμούς, ενώ Ολλανδία και Σουηδία (από 7β) φαίνεται πως θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την 2η θέση. Από κοντά και η Βουλγαρία (6β) αλλά μοιάζει δύσκολο βάσει εικόνας να διατηρηθεί ψηλά.

Β’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Ελβετία – Ν. Φερόε 2-0
Ουγγαρία – Ανδόρα 4-0
Πορτογαλία – Λετονία 4-1

Η Βαθμολογία

Στον 2ο όμιλο, η Ελβετία συνεχίζει στην κορυφή με 12 βαθμούς έχοντας το απόλυτο 4/4. Η Πορτογαλία ακολουθεί με 9 και η Ουγγαρία με 7. Είναι εμφανές ότι αυτές οι 3 ομάδες θα μας απασχολήσουν μέχρι τέλους με τις Ελβετία και Πορτογαλία να είναι τα μεγάλα φαβορί.

Γ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Σαν Μαρίνο – Γερμανία 0-8
B. Ιρλανδία – Αζερμπαϊτζάν 4-0
Τσεχία – Νορβηγία 2-1

Η Βαθμολογία

Ο 3ος όμιλος είναι ένας από τους ελάχιστους ομίλους, που η πρώτη θέση είναι τελειωμένη από τώρα. Από πριν βασικά, απλά από την 4η αγωνιστική η Γερμανία δείχνει πως δε θα έχει αντίπαλο. Έχει 12 βαθμούς ενώ ακολουθούν, Β. Ιρλανδία και Αζερμπαϊτζάν με 7. Από κοντά και η Τσεχία (5β), ενώ πιο πισω έμεινε η Νορβηγία (3β).

Δ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Αυστρια – Ιρλανδία 0-1
Ουαλία – Σερβία 1-1
Γεωργία – Μολδαβία 1-1

Η Βαθμολογία

Στον 4ο όμιλο, η Ιρλανδία έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα (10β), ενώ Σερβία (8β) και Ουαλία (6β) ακολουθούν από κοντά. Η Αυστρία (4β) σίγουρα έχει την ποιότητα να διεκδικήσει την πρόκριση όμως έχει μείνει αρκετά πίσω. Στοιχηματικά, Ιρλανδία (2.75) και Σερβία (2.80) έχουν αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα για την πρωτιά με την Ουαλία (3.50) να έχει αξία αφού την επόμενη αγωνιστική πάει στην έδρα της πρωτοπόρου!

Ε’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Ρουμανία – Πολωνία 0-3
Αρμενία – Μαυροβούνιο 3-2
Δανία – Καζακστάν 4-1

Η Βαθμολογία

Στον 5ο όμιλο, η Πολωνία συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με 10 βαθμούς. Το Μαυροβούνιο (7β) “κόλλησε” στην Αρμενία και έτσι η Δανία βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει (6β) σε μια τριάδα που δύσκολα θα αλλοιωθεί ως το τέλος της διαδικασίας. Χαρακτηριστική είναι η απόδοση της Πολωνίας για την πρωτιά. Βρίσκεται στο 1.75. Πάντως δεν την λες άσχημη. Ακόμα και τώρα έχει αξία.

ΣΤ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Αγγλία – Σκωτία 3-0
Μάλτα – Σλοβενία 0-1
Σλοβακία – Λιθουανία 4-0

Η Βαθμολογία

Στον 6ο όμιλο, οι Άγγλοι κέρδισαν τον “εμφύλιο” με τους Σκωτσέζους και έμειναν στην κορυφή με 10 βαθμούς. Η Σλοβενία (8β) και η Σλοβακία (6β) ακολουθούν και θα παλέψουν για δυο θέσεις(ή για μια αν οι Άγγλοι όντως καθαρίσουν την πρωτιά).

Ζ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Ισπανία – ΠΓΔΜ 4-0
Λιχνενστάιν – Ιταλία 0-4
Αλβανία – Ισραήλ 0-3

Η Βαθμολογία

Στον 7ο όμιλο, Ισπανία και Ιταλία πάνε “χερι-χέρι” στις δυο πρώτες θέσεις με 10 βαθμούς. Από κοντά πλέον το Ισραήλ (9β) που πέρασε από την Αλβανία (6β) η οποία έμεινε πίσω και δύσκολα μπορεί να κυνηγήσει κάτι.

Η’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Κύπρος – Γιβραλτάρ 3-1
Βέλγιο – Εσθονία 8-1
Ελλάδα – Βοσνία 1-1

Η Βαθμολογία

Στον 8ο όμιλο, το Βέλγιο έδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι το αφεντικό του ομίλου. Είναι στην κορυφή με 12 βαθμούς και έχοντας έναν απίστευτο συντελεστή 21-1 (!!!) που το κάνει ανίκητο απέναντι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Η Ελλάδα με το “Χρυσό Γκολ” του Τζαβέλλα στο τέλος του αγώνα έσωσε τη θέση της και πήγε στους 10 βαθμούς, παραμένοντας  στο +3 από τη Βοσνία που έχει 7 βαθμούς.

Θ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα

Κροατία – Ισλανδία 2-0
Ουκρανία – Φινλανδία 1-0
Τουρκία – Κόσοβο 2-0

Η Βαθμολογία

Στον 9ο όμιλο, η Κροατία (10β) έμεινε στην πρώτη θέση, δείχνοντας ότι μπορεί να μείνει εκεί ως το τέλος. Από κει και πέρα το χάος! Ουκρανία (8β), Ισλανδία (7β) και Τουρκία (5β) είναι όλες μέσα στο “κόλπο” της πρόκρισης και προμηνύεται ο όμιλος με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως το τέλος. Η τελική πρωτιά των Κροατών πάντως πληρώνει στο 1.75 και μετά τη χθεσινή της νίκη, έχει νόημα να παιχτεί ακόμα και σε αυτή την απόδοση!

Ραντεβού το Μάρτη λοιπόν!

Σε ενδιαφέρει