Για την υπέρβαση η Ομόνοια, δύσκολα ΑΕΛ και Απόλλων

bcedbfcfedc L

Μετά τη μεγάλη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League, σειρά έχουν τρεις άλλες κυπριακές ομάδες, που θα δώσουν με τη σειρά τους μάχη για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa. Το έργο και των τριών είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως με τα ματς της προηγούμενης εβδομάδας άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Είχαμε τονίσει από την προηγούμενη Πέμπτη ότι τις μικρότερες πιθανότητες να προκριθεί τις έχει η ΑΕ Λεμεσού. Η Τότεναμ πέρα από πολύ μεγάλο όνομα διαθέτει και εξαιρετικό σύνολο που αγωνίζεται σε γρηγορότερους ρυθμούς και θα μπορούσε άνετα να τρέχει στο ίδιο τέμπο για πάνω από ένα 90λεπτο. Αυτό αποδείχθηκε και στο πρώτο ματς, καθώς παρόλο που οι Κύπριοι κατόρθωσαν να σκοράρουν με τον Σαρντινέρο στο ξεκίνημα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα από τους Σολδάδο και Κέιν μέσα σε έξι λεπτά, λίγο πριν από το τέλος (74′ και 80′). Οι Λονδρέζοι παρουσιάστηκαν σαφώς πιο έτοιμοι αγωνιστικά και όσον αφορά στην φυσική κατάσταση η διαφορά ήταν χαώδης. Στην Premier League έχουν ξεκινήσει ιδανικά με δύο νίκες, η τελευταία επί της ΚΠΡ με 4-0. Οι Κύπριοι κέρδισαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ποτσετίνο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ενώ από τη μεριά της ΑΕΛ μοναδικός αμφίβολος παραμένει ο Ζεζίνιο. Η ΑΕΛ δεν έχει άλλη επιλογή από το ανοιχτεί και να αναζητήσει το γκολ. Το ζήτημα φυσικά είναι αν θα μπορέσει να κρατήσει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από το ασφυκτικό πρέσινγκ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Όπως και νά ‘χει όμως περιμένω να δω αρκετά τέρματα και (με επιφυλακτικότητα) θα επιλέξω το over 2,5.

Η Ομόνοια, ομολογουμένως, πέτυχε την μεγαλύτερη έκπληξη και από τους τρεις αποσπώντας σπουδαία ισοπαλία με 2-2 από τη Ντιναμό Μόσχας μέσα στην ρωσική πρωτεύουσα. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Λομπζχανίτζε (2′) και Φοφανά (59′) αλλά και τις δύο ισοφαρίστηκε από τους Ρώσους που ήταν και το φαβορί του αγώνα. Η ευκαιρία που χάθηκε ήταν τεράστια, καθώς ενώ το σκορ ήταν 1-2 αποβλήθηκε ο Κοκόριν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο οι Μοσχοβίτες έπειτα από αδράνεια στην άμυνα της Ομόνοιας ισοφάρισαν και παρέμειναν σε τροχιά πρόκρισης ενόψει του σημερινού επαναληπτικού. Οι Κύπριοι δεν έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους ακόμα στο πρωτάθλημα, ενώ η Ντιναμό με τη νίκη 2-0 επί της Ουράλ έφτασε τους 12 βαθμούς σε πέντε ματς και την δεύτερη θέση στον πίνακα. Οι “πράσινοι” θα είναι πλήρεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Κοκόριν που είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του. Παραδέχομαι πως δεν περίμενα τόσο καλό αποτέλεσμα από την Ομόνοια στη Ρωσία. Θεωρώ πως με τον κόσμο στο πλευρό της, όπως και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκαλεί η υγρασία με τη ζέστη μέσα στο Γ.Σ.Π., μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Ο άσος σε υψηλές τιμές έχει αξία όπως και η διπλή ευκαιρία 1Χ σε τιμές από 2,00 και πάνω.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στο ματς της Κύπρου το 1-1 του Απόλλωνα της Λεμεσού με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Και σ’ αυτήν την περίπτωση η ρωσο-κυπριακή κόντρα φέρνει ως μεγάλο φαβορί τους Ρώσους. Στο συγκεκριμένο ματς όμως οι Μοσχοβίτες έμειναν με 9 παίχτες λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης από τις αποβολές των Τιγκόρεφ (76′) και Ντενίσοφ (87′). Το περισσότερο που κατάφεραν οι Κύπριοι ήταν να ισοφαρίσουν στο 80′ με το τέρμα του Άμπραχαμ, καθώς είχαν μείνει από το πρώτο ημίχρονο (39′) πίσω στο σκορ με το γκολ του Κασάεφ. Το 1-1 δεν είναι απαγορευτικό για όνειρα περί πρόκρισης αλλά σαφώς δίνει το πλεονέκτημα στη Λοκομοτίβ που στην έδρα της δεν έχει χάσει στην τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο προέρχεται από την πρώτη της φετινή ήττα στην έδρα της Κουμπάν με 2-1. Σε βαρύτερη ήττα υπέπεσε ο Απόλλων, καθώς το ντροπιαστικό 2-5 εντός έδρας από την ΑΕΚ Λάρνακας αποκάλυψε τα τεράστια αμυντικά κενά της ομάδας από τη Λεμεσό. Εκτός από τους τιμωρημένους Τιγκόρεφ και Ντενίσοφ θα απουσιάσει και ο τραυματίας Γιανμπάεφ για τη Λοκομοτίβ, ενώ οι Κύπριοι θα παίξουν πλήρεις. Δύσκολα θα συγκρατήσει τις ορέξεις των επιθετικών της Λοκομοτίβ μια άμυνα που δέχθηκε 5 τέρματα πριν από τέσσερις μέρες. Το over 2,5 έχει πολλές πιθανότητες.

Σε ενδιαφέρει