Όπως με Μίντιλαντ ο ΠΑΟ, εγγύηση ο Άγγελος στον ΠΑΟΚ

anastasiadis

Στο ουδέτερο ΟΑΚΑ δοκιμάζεται σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι τυπικά γηπεδούχοι στηρίχθηκαν πέρσι στην καλή τους έδρα για να παραμείνουν στην κατηγορία και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και φέτος. Όμως, ο ΠΑΟ θέλει να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά το Χειμώνα, οπότε πρέπει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ λόγω της διαμάχης που υπάρχει μεταξύ του δήμου Λιβαδειάς και του Γιάννη Κομπότη, όσον αφορά τη σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου της πόλης.

O Σάββας Παντελίδης παραμένει στον πάγκο των Ρουμελιωτών και σίγουρα στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Στις μετεγγραφές δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, με τον Κομπότη να περιμένει τις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής τον Αύγουστο. Οι Μάντζιος και Γεωργιάδης είναι εκτός αποστολής, ενώ πολλά θα είναι τα νέα πρόσωπα στην βασική ενδεκάδα σε σχέση με πέρσι. Ο Παντελίδης προσανατολίζεται στο χρησιμοποιήσει τους Πζιρόφσκι – Νικολακάκη, Πίντερ, Κώτσιο, Πρόγιτς – Γκόμεζ, Κονέ – Ορτέγκα, Ζίτο, Μιλοσάβλιεβ  και Γιακουμάκη.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη σε επίσημο ματς φέτος, με 4-1 επί της Μίντιλαντ. Πραγματικά ήταν εκπληκτικός σε ορισμένα χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα. Ο Αναστασίου σταμάτησε τα πειράματα και έβαλε τον Καρέλη στην θέση του Πέτριτς, καθώς και τον Λαγό στην θέση του Ατζαγκούν, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει καλά η ομάδα. Ξεχάστηκε ήδη ο αποκλεισμός από τη Σταντάρ και η ψυχολογία είναι πολύ καλή. Χθες ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή του Μπερίσα, ως δανεικού από τη Ρόμα, που γίνεται ο τέταρτος νέος, μετά τους Μπούρμπο, Στιλ και Μπούι. Εκτός των Κλωναρίδη και Κουτρουμπή, φρέσκος τραυματίας είναι και ο Λαγός. Πάντως, ο Αναστασίου σκέφτεται να περάσει βασικό τον Μπούι και θα παίξει με τους Κοτσόλη – Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Νάνο – Ζέκα, Μέντες, Ατζαγκούν, Μπούι – Μπεργκ και Καρέλη.

Μετά την αλλαγή έδρας, το διπλό που άνοιξε στο 1,90 έχει πλέον πέσει κάτω από το 1,60. Και φυσικά δεν πρόκειται να το επιλέξω. Όμως βλέπω πολλά γκολ στο ματς και θα παίξω το υπερτιμημένο over 2,5.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ανανεωμένη Καλλονή. Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από την ήττα σοκ στο Europa League κόντρα στη Ζίμπρου και πρέπει να προσπαθήσουν πολύ στον επαναληπτικό για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 και να προκριθούν στους ομίλους. Πάντως, ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι πολύ αισιόδοξος και δήλωσε πως αν οι παίκτες του είναι σοβαροί, δεν θα έχουν πρόβλημα να προκριθούν. Βασικότατοι παίκτες αποχώρησαν φέτος και οι μετεγγραφές που έγιναν σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα κενά, ούτε από άποψη ποιότητας, ούτε από άποψη πληρότητας. Καλοί και βασικοί οι Ρατς, Μακ, Περέιρα, Γκολάσα, αλλά έφυγαν επτά – οκτώ βασικοί. Οι Κωνσταντινίδης, Γκολάσα είναι τραυματίες και έμειναν έξω, ενώ ο Αθανασιάδης είναι τιμωρημένος. Έτσι, στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Περέιρα, ενώ δίδυμο στην άμυνα θα είναι οι Βίτορ και Τζαβέλλας. Στην βασική ενδεκάδα του Άγγελου θα είναι πιθανότατα οι Γλύκος – Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς – Κάτσε, Μαντούρο – Μακ, Σαββίδης, Σαλπιγγίδης – Περέιρα.

Η Καλλονή περιμένει πως και πως το πρώτο παιχνίδι μέσα στο γήπεδό της, καθώς επιτέλους θα παίξει στην Λέσβο. Οι βασικοί Ποντάνι, Φαρία, Γκαρσία, Περόνε, Ζακουάνι δεν είναι πλέον στη διάθεση του Γιάννη Μαντζουράκη, αλλά έμειναν οι πολύτιμοι Μανούσος και Λεοζίνιο, ενώ αποκτήθηκαν για βασικοί οι Καμαρά, Ναβάρο, Μίνγκας. Τιμωρημένοι είναι οι Μίνγκας και Χουάνμα, ενώ ανέτοιμοι είναι οι Ναβάρο, Πιπίνης, Στεφάνοβιτς και έμειναν εκτός αποστολής. Ο Μαντζουράκης σκέφτεται να παρατάξει τους Χογκ – Αντάτζο, Παλιό, Αναστασιάδη  – Χωριανόπουλο, Καλτσά, Λεοζίνιο, Μπαρέρα, Γιορέντε – Καμαρά, Μανούσο.

Με έναν άλλο προπονητή στην θέση του Αναστασιάδη θα πήγαινα με την κόντρα. Όμως έχω εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο και πιστεύω πως μπορεί να πάρει το τρίποντο. Φυσικά, επειδή αγωνιστικά ο άσος δεν μου … βγαίνει, δεν πρόκειται να ποντάρω.

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς:  Ατρόμητος – Πλατανιάς, Βέροια – Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννενα – Αστέρας Τρίπολης.

Σε ενδιαφέρει