Στοίχημα κόρνερ: Τι πρέπει να προσέχουμε

Τα τελευταία χρόνια το στοίχημα στα κόρνερ ενός αγώνα ποδοσφαίρου κερδίζει όλο και περισσότερους παίκτες.
corner football

Εδώ και κάποια χρόνια, πέρα από τα κλασικά στοιχήματα (1, Χ, 2, under/over, g/ng, σύνολο τερμάτων), μεγάλη ζήτηση έχουν πλέον και τα κόρνερ. Η συγκεκριμένη κατηγορία στοιχηματισμού κερδίζει όλο και περισσότερους νέους φίλους, καθώς δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να ποντάρει είτε pre game είτε κατά τη διάρκεια (live) ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Τι θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, κάποιος για να μπορέσει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα παίζοντας με τα κόρνερ;

Γνώση των ομάδων

Με απλά λόγια θα πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που θα επιλέξουμε. Δε φτάνει μόνο η επιθετική φιλοσοφία της, αλλά ο τρόπος κυρίως με τον οποίο αυτή εκφράζεται. Αν έχουμε μια ομάδα που αναπτύσσεται από το κέντρο, τότε είναι φυσιολογικό να μην έχει καλή σχέση με τα κόρνερ. Το αντίθετο συμβαίνει με εκείνες που συνήθως παίζουν από τα άκρα και φτάνουν συχνά μέχρι και την τελική γραμμή του γηπέδου.

Διαφορά δυναμικότητας

Μεγάλο ρόλο, επίσης, στο στοίχημα των κόρνερ παίζει η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των αντιπάλων. Αν έχουμε να κάνουμε με δύο ισοδύναμες ομάδες, τότε το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε μεγάλο αριθμό κόρνερ, με τις στοιχηματικές πλατφόρμες να διαμορφώνουν αναλόγως το line τους σε χαμηλά επίπεδα. Στην περίπτωση, όμως, που η μία από τις δύο υπερέχει ξεκάθαρα, τότε είναι λογικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και να φτάσει σε μεγαλύτερο αριθμό κερδισμένων κόρνερ, οπότε κι εδώ οι ιστοσελίδες θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Καιρός

Οι καιρικές συνθήκες πριν ή και κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μπορούν να επηρεάσουν πολύ το συγκεκριμένο στοίχημα. Ένας βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω κακοκαιρίας είναι πολύ πιθανό να αποτρέψει την ύπαρξη πολλών φάσεων μπροστά στις δύο εστίες και κατ’ επέκταση να μην σημειωθεί μεγάλος αριθμός κόρνερ. Ο καιρός είναι είναι ένα στοιχείο που μπορεί να συνεκτιμηθεί στο live, ώστε μία απόδοση να θεωρηθεί value ή όχι.

Aπουσίες

Σε περίπτωση που παίκτες-κλειδιά τόσο από την επίθεση, όσο και από τη δημιουργία μιας ομάδας απουσιάζουν, τότε είναι πολύ πιθανό να κερδίσει πολύ λιγότερα κόρνερ από τις συνηθισμένες επιδόσεις της. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει αν από κάποιο αγώνα λείπει ο βασικός τερματοφύλακας και το ποιος θα τον αντικαταστήσει, αφού συνήθως οι γκολκίπερ με τις επεμβάσεις τους είναι «υπεύθυνοι» για τα κόρνερ.

Στοίχημα κόρνερ στο live

Οι αποδόσεις κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με την εξέλιξή του. Πριν την έναρξη, οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν διαμοφώσει τα line τους, βασιζόμενες κυρίως στην στατιστική. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να εντοπίσουμε τα… λάθη στην pre game εκτίμηση τους και να βρούμε value αποδόσεις. Έτσι, επικεντρωνόμαστε στο αν μια ομάδα πιέζει αρκετά την αντίπαλό της, αν γενικά οι παίκτες πετούν τη μπάλα πολύ εύκολα έξω ή αν το ματς έχει γρήγορο ρυθμό και η μπάλα μεταφέρεται γρήγορα από τη μια εστία στην άλλη. Τέλος, έχουμε στο μυαλό μας πως προς την ολοκλήρωση του 90λεπτου σημειώνονται τα περισσότερα κόρνερ είτε για την αποφυγή κινδύνου είτε γιατί από κούραση δεν υπάρχει… καθαρό μυαλό.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com