Πολλά γκολ στο Ρόζεμποργκ-Σάρπσμποργκ

roze

Η 21η αγωνιστική της Tippe Ligaen ολοκληρώνεται με πέντε αγώνες. Το πολύ μεγάλο ματς απουσιάζει, όμως πάντα υπάρχει κάτι καλό στην Α’ Νορβηγίας.

Από την πεντάδα μένουμε λίγο παραπάνω στα Χάουγκεσουντ-Μπόντο Γκλιμτ, Ρόζεμποργκ-Σάρπσμποργκ. Το πρώτο έχει να κάνει με την προσοπάθεια των δύο να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Δεν είναι σε αυτή, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά. Το δεύτερο είναι παιχνίδι οκτάδας και… Γιουρόπα Λιγκ, μια και οι γηπεδούχοι διεκδικούν θέση στην πρώτη τριάδα. 

Πάμε στο πρώτο ζευγάρι. Η Χάουγκεσουντ καταλαμβάνει τη 12η θέση της βαθμολογίας και εντός έδρας έχει 3-4-3. Στους έξι τελευταίους αγώνες δεν ήταν άσχημος ο απολογισμός της. 11 βαθμοί με 3 νικες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα. Στο γήπεδο της εμφανίζεται πάντα πιο δυνατή και θα ήταν πιο ψηλά αν ήταν λίγο καλύτερη στα εκτός. Δεν θα αγωνιστεί ο μπακ Σκέρβε. Η Μπόντο Γκλιμτ δεν πείθει το τελευταίο διάστημα και στον δρόμο είναι ή του ύψους ή του βάθους. Επιστρέφει ο Τσάτο (χαφ). Προϊστορία δεν υπάρχει, αλλά ο άσος είναι πιο κοντά ως τελικό αποτέλεσμα και τον επιλέγουμε.

Ρόζεμποργκ και Σάρπσμποργκ κινούνται με την ίδια, σχεδόν, ταχύτητα τον τελευταίο μήνα. Δύο νίκες και τρεις ήττες για τους γηπεδούχους, δύο νίκες, δύο ήττες, μία ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους. Η Ρόζεμποργκ, βέβαια, έχει αμυντικό πρόβλημα, μια και στα τρία τελευταία έχει δεχτεί εννιά γκολ! Με τη Σάρπσμποργκ έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων παθητικό. Δύο παιχνίδια δίνει η προϊστορία στην έδρα της Ρόζε και τα δύο στους οικοδεσπότες. Για τη Ρόζεμποργκ εκτός ο Χάνσεν (επιθετικός). Για τη Σάρπσμποργκο αμυντικός χαφ Θοράρινσον. Αγώνας για πολλά γκολ και όβερ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Όντ-Σταρτ, Σόγκνταλ-Λίλεστρομ, Μόλντε-Άαλεσουντ.

Σε ενδιαφέρει