Η ζυγαριά στη Βίκινγκ

Η ζυγαριά στη Βίκινγκ

Η 21η αγωνιστική της Tippe Ligaen ξεκινά με το Σάντνες-Βίκινγκ. Για τους γηπεδούχους είναι τελικός, αφού τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Ο υποβιβασμός είναι πολύ κοντά. Με 12 βαθμούς τοποθετούνται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Δύο πέφτουν και η προτελευταία Μπραν έχει 18β. Η Σάντνες έχει να πανηγυρίσει τρίποντο από τις 9 Ιουνίου! Έκτοτες, μετρά έξι ήττες και δύο ισοπαλίες. Με την Μπόντο Γκλιμτ θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά έχασε τη νίκη στο τέλος. Εντός έδρας καταγράφει δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες. Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ, μια και κατά μέσο όρο πέφτε κάτω από το ένα ανά αγώνα. Η νίκη, λοιπόν, καθίσταται επιτακτική, όμως η Βίκινγκ δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Καταλαμβάνει την 7η θέση και έχει επαφή με την πρώτη τετράδα. Μάλιστα, η αγωνιστική της κατάσταση είναι σε καλό επίπεδο, καθώς στα έξι τελευταία ματς δεν έχει γνωρίσει την ήττα. Πολλές ισοπαλίες, όμως το αήττητο μετράει. 

Στον τομέα της προϊστορίας η ζυγαριά γέρνει στην πλευρά των φιλοξενούμενω, καθώς από το 2010 που υπάρχει η Βίκινγκ κουβαλά δύο νίκες στην έδρα της Σάντνες και μία ισοπαλία. Για τους οικοδεσπότες δεν θα αγωνιστεί ο Λάνγκος (εξτρέμ). Για τους αντιπάλους τιμωρημένος ο στόπερ Σίγκουρντσον. Το διπλό αξίζει τα λεφτά του, μια και η απόδοση του είναι κατά μέσο όρο πάνω από 2,00.

Σε ενδιαφέρει