Σκληρές αναμετρήσεις για μια θέση στους ομίλους

Σκληρές αναμετρήσεις για μια θέση στους ομίλους

Βραδιά Γιουρόπα Λιγκ η σημερινή με έντονο ενδιαφέρον και έναν μαραθώνιο αγώνων καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ 29(!) παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Παρουσία σήμερα έχουμε και από Ελληνικής πλευράς καθώς και οι 3 Ελληνικές ομάδες αγωνίζονται σήμερα, όπως επίσης αγωνίζονται και οι 3 Κυπριακές.

Αρχίζουμε με το παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν και στο στάδιο «Τόφικ Μπαχράμοφ», όπου η Καραμπάγκ φιλοξενεί την Ολλανδική Τβέντε. Οι γηπεδούχοι αποκλείστηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Σάλτσμπουργκ, χάνοντας με 2-0 στον επαναληπτικό και αφού κέρδισαν με 2-1 το πρώτο ματς. Υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και δεν κατόρθωσαν να κάνουν την υπέρβαση που τόσο ήθελαν. Παρ’ όλα αυτά στην έδρα τους έδειξαν ότι είναι ικανοί να κοντράρουν ακόμα και πολύ καλύτερους αντιπάλους από αυτούς. Για το πρωτάθλημα σε 2 αγωνιστικές έχουν 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Αρκετά διεθνοποιημένο το ρόστερ της ομάδας καθώς εκεί βρίσκονται εκτός από Αζέρους, 4 Βραζιλιάνοι, 4 Βαλκάνιοι (Σκοπιανοί, Αλβανοί) και ένας Ολλανδός. Στο ρόστερ βρίσκεται και ο γνωστός μας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Σουμπίνιο. Ο κόουτς Κούρμπαν Κουρμπάνοφ, σήμερα αναμένεται να έχει στην διάθεση του το αστέρι της ομάδας, τον επιθετικό Ρεϊνάλντο, ο οποίος έλειψε στην Αυστρία. Χωρίς άλλες απουσίες. Για τους φιλοξενούμενους, του Άλφρεντ Σρέουντερ, τα προβλήματα φέτος είναι γνωστά. Έχασε τον καλύτερο της παίκτη, το Σέρβο Τάντιτς, και έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της, τον Πρόμες. Απέκτησε πάντως τον πολύ καλό επιτελικό της Χέρενφεεν, Χακίμ Ζιγέκ, ο οποίος πιθανότατα να αγωνιστεί και σήμερα. Για το πρωτάθλημα έχει 2 ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, κάνοντας ταυτόχρονα και πολύ κακές εμφανίσεις. Εκτός για το σημερινό αναμένονται ο πολύτιμος διεθνής Χιλιανός χαφ Γκουτιέρες που είναι εκτός από την αρχή της σεζόν καθώς και ο στόπερ Μπέλαντ. Συνοψίζοντας, τα προβλήματα στην Τβέντε, καθώς και η πολύ «αφιλόξενη» έδρα της Καραμπάγκ, με κάνουν να σκέφτομαι την κόντρα των Ολλανδών. Στο 3.20 ο άσσος.

Την ίδια ώρα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στη Φιλανδία και στο «Σανέρα Στάντιουμ» η Ελσίνκι υποδέχεται την Ραπίντ Βιέννης. Οι γηπεδούχοι, στο πρωτάθλημα Φιλανδίας ετοιμάζονται να κατακτήσουν το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα καθώς βρίσκονται 7 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Λάχτι. Στο τελευταίο τους παιχνίδι, εκεί απέκλεισαν την Μαριενχάιμ για τα ημιτελικά του κυπέλλου με 1-2, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ Τουρκού, με στόχο το νταμπλ. Για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισαν τη Ραμποτνίτσκι από τα Σκόπια(0-0, 2-1) ενώ αποκλείστηκαν από το ΑΠΟΕΛ(2-2, 2-0), ενώ σε παρόμοια φάση του Γιουρόπα Λιγκ, έχει 3 αποκλεισμούς σε ισάριθμες προσπάθειες. Αμφίβολος είναι ο έμπειρος χαφ Ταΐνιο. Στον αντίποδα, η Ραπίντ, βρίσκεται σε άσχημο μομέντουμ, έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με 1 νίκη 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 5 αγώνες, εβρισκόμενη 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή και τη Σάλτσμπουργκ. Στο τελευταίο έχασε με 0-1 στην Βιέννη από την νεοφώτιστη Αλτάχ. Είχε την κατοχή, έχασε ευκαιρίες αλλά πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει, δείχνοντας την κακή αποτελεσματικότητα της. Εκτός αποστολής άφησε ο κόουτς Μπάρισιτς για το σημερινό ματς, τον εξτρέμ Γκόζουρεκ και τον φορ Σομπερσμπέργκερ. Σημαντική λεπτομέρεια στο σημερινό ματς η απόδοση στον άσσο, καθώς στις περισσότερες εταιρείες «άνοιξε» από 3.40 έως 3.60 ενώ πλέον τον βρίσκουμε ακόμα και κάτω από 2.70! Αυτό δείχνει την δυσπιστία των παικτών του στοιχήματος στην Ραπίντ. Ακόμα λοιπόν και με αυτές τις «κατακρεουργημένες» αποδόσεις του άσσου, λογίζεται σαν μια καλή επιλογή η νίκη της Ελσίνκι.

Στην Τουρκία και στο «Νεσμεντίν Σεΐχογλου» του Καραμπούγκ, η τοπική Καραντεμίρ υποδέχεται την Γαλλική Σεντ Ετιέν. Οι γηπεδούχοι εμφανίζονται ως γνωστόν στην Ευρώπη λόγω «αδυναμίας» των Σιβασπόρ και Εσκισεχίσπορ) προκρίθηκαν με 2 ισοπαλίες από την πολύπειρη Ρόζενμποργκ (0-0, 1-1). Για το πρωτάθλημα Τουρκίας, δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα καθώς η έναρξη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα (28/8). Ο Τουλουνάι Κάφκας, έκανε κάποιες μεταγραφές προκειμένου να είναι ανταγωνιστικότερη η ομάδα του, όπως ο Αργεντίνος εξτρέμ Βιόλα. Χωρίς απουσίες σήμερα. Στην άλλη πλευρά, οι «Στεφανουά» του Γκαλτιέ βρίσκονται στην κορυφή της Ligue 1, μετά από 2 αγωνιστικές καθώς έχουν 6 βαθμούς και 5-1 τέρματα! Στο τελευταίο ματς, κέρδισαν με 3-1 την Ρεμς στο «Ζοφρί-Γκισάρ» και ενώ έχαναν με 0-1 ως το ημίχρονο. Ο χαφ Γκραντέλ, ο εξτρέμ Μονέ-Πακέ που πραγματοποίησε πολύ καλό ντεμπούτο και ο αρχισκόρερ Ερντίνγκ, οι σκόρερ. Έπαιξε σαν αλλαγή ο Ολλανδός φορ Φαν Βολφσβίνκελ. Αποκτήθηκε ο καλός μπακ Τεοφίλ-Κατρίν από την Κάρντιφ να καλύψει τις αδυναμίες στα άκρα. Πλέον ο Γκαλτιέ ίσως να έχει δημιουργήσει το καλύτερο σύνολο της Σεντ-Ετιέν την τελευταία 15ετία. Εκτός αποστολής ο μπακ Κλερκ. Εν κατακλείδι θεωρώ πως η τεράστια διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων καθώς επίσης και το «βάθος» στο ρόστερ των «Στεφανουά» που δίνει στον Γκαλτιέ την δυνατότητα να κάνει σοβαρό ροτέισον, δημιουργεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Στο πολύ «fair» 1.80 περίπου το 2πλο το οποίο έχει υποστεί «σκαμπανεβάσματα» τις τελευταίες μέρες.

Επόμενο ματς, στην Ολλανδία, όπου η Ζβόλε υποδέχεται σε ένα ματς – γιορτή, την Σπάρτα Πράγας. Αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή των Ολλανδών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εδώ την οδήγησε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας πέρσι, όπου και διέλυσε τον Άγιαξ με 5-1. Φέτος έχει ξεκινήσει ονειρικά τη χρονιά. Πρώτα, κατέκτησε το Σούπερ Καπ νικώντας τον «Αίαντα» με 1-0, και στη συνέχεια πέτυχε 2 νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος. Το Σάββατο πέρασε νικηφόρα με 1-2 από την έδρα της Ντόρντρεχτ. Εκτός για την ομάδα του Ρον Γιανς ο στόπερ Μπρούσε, ενώ αμφίβολοι οι εξτρέμ Καραγκούνης και Τόμας. Για τους φιλοξενούμενους του Βίτεσλαβ Λάβιτσκα, σαν σοκ ήρθε ο αποκλεισμός από τη Μάλμε, μετά το 4-2 του πρώτου ματς. Έχασαν με 2-0 στη Σουηδία και βρέθηκαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σαν να μην έφτανε αυτό την Παρασκευή έχασε με 0-1 από την Μπάνικ Οστράβα χάνοντας έτσι ένα ασύλληπτο σερί που είχε στην έδρα της με 22 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός αναμένονται οι βασικοί Χόλεκ (στόπερ) και Βάχα(χαφ). Σε συνθετικό χλοοτάπητα το ματς. Συνοψίζοντας, θεωρώ πως η Ζβόλε έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει με νίκη το Ευρωπαϊκό όνειρο της. Στο 3.15 περίπου βρίσκουμε τον άσσο. Περίεργο πάντως το σημερινό ματς, καθώς η εμπειρία της Σπάρτα είναι τεράστια. Δευτερεύουσα επιλογή το goal-goal στο 1.70.

Τέλος, λίγη ώρα αργότερα στην Ελβετία, η Γκρασχόπερς υποδέχεται στο ουδέτερο «AFG Αρίνα» του Σεν Γκάλεν την Κλαμπ Μπριζ από το Βέλγιο. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Ελβετία, στερεί την δυνατότητα από την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε να αγωνιστούν στο «Λέτσιγκρουντ». Για τους γηπεδούχους, η σεζόν έχει ξεκινήσει καταστροφικά, οι οποίοι δεν είχαν νίκη μέχρι την Κυριακή (0-3-4), το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους.. Κέρδισε τελικά πάντως, στην έδρα της Ααράου με 1-2, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποκλείστηκαν στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Γαλλική Λιλ (0-2, 1-1). Εκτός από το σημερινό ματς ο κίπερ Ντάβαρι, και ο τιμωρημένος μπακ Πάβλοβιτς. Μακροχρόνια τραυματίες οι καλοί φορ Μπεν Καλίφα και Κάιο. Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά όμως τις τελευταίες δυο αγωνιστικές για την Τζουπιλιέρ Λιγκ, «πέταξαν» 4 βαθμούς. Το 1-1 στο Βάρεγκεμ θεωρείται λογικό ως ένα σημείο όμως το 1-1 της προηγούμενης Παρασκευής στο ματς με την Σερκλ Μπριζ θεωρείται παταγώδης αποτυχία. Μπορεί να ήταν καλύτερη, να της αρνήθηκαν πέναλτι και να δέχθηκε γκολ στη μια και μοναδική φάση του αντιπάλου που προήλθε μετά από τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή, όμως το τελικό σκορ είναι αδικαιολόγητο για μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Για το Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε εύκολα στον προηγούμενο γύρο, την δανέζικη Μπρόντμπι (0-2, 3-0)Ευκαιρία για «εξιλέωση» ψάχνει λοιπόν ο Μισέλ Πρεντόμ και μια νίκη σε ελβετικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία (0-2-3) είναι ότι καλύτερο. Εκτός από το σημερινό ματς ο καλός φορ Ντε Σούτερ. Μπορεί η Γκρασχόπερς να κέρδισε επιτέλους φέτος, ωστόσο η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια. Θεωρώ πως με λίγη σοβαρότητα η Μπριζ μπορεί να φύγει με το «διπλό» το οποίο βρίσκουμε στο 2.50 περίπου.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας: Ακτόμπ – Λέγκια Βαρσοβίας, Αστάνα – Βιγιαρεάλ, Ρουχ Χορζόφ – Μέταλιστ, Δυναμό Μινσκ – Νασιονάλ Μαδέιρα,  Ελφσμποργκ – Ρίο Άβε, Πετρολούλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουνγκ Μπόις – Ντέμπρετσεν, Ζαρία – Φέγενορντ, Τραμπζονσπόρ – Ροστόφ, Παρτιζάν Βελιγραδίου – Ναφτσί Μπακού, Σπάρτακ Τρναβα – Ζυρίχη, Λόκερεν – Χαλ, Λυών – Άστρα Γκιουργκίου, ΡΝΚ Σπλιτ – Τορίνο, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Κρασνόνταρ, Σαράγεβο – Γκλάντμπαχ και Ριέκα – Σερίφ Τιρασπόλ

Σε ενδιαφέρει