Ισχυρή προϊστορία η Ριο Άβε, δυσκολεύεται η Μπενφίκα

rio ave fc

Πλούσιο το πρόγραμμα σήμερα στην Πορτογαλική «Λίγκα Σάγκρες» με 5 παιχνίδια να υπάρχουν στο πρόγραμμα. Αύριο κλείνει η πρώτη αγωνιστική με το παιχνίδι Αρούκα – Εστορίλ

Στο «Εστάντιο ντα Ρίο Άβε», η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Σετούμπαλ, λίγες μέρες πριν το ματς στη Σουηδία με την Ελφσμποργκ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς πλέον, έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, πέρασε το εμπόδιο της Γκέτεμποργκ στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα, και αγωνίστηκε με την Μπενφίκα στον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου απέσπασε το 0-0 αλλά τελικά ηττήθηκε στα πέναλτι. Ο Μάρτινς ο οποίος αντικατέστησε τον Νούνο Σάντος, με τον οποίο η Άβε έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι, δεν έχει αλλάξει το στυλ του προκατόχου του και φέτο η ομάδα αναμένεται το ίδιο ανταγωνιστική. Δεν έφυγαν βασικοί ποδοσφαιριστές ενώ έγιναν και κάποιες προσθήκες. Χωρίς απόντες σήμερα. Στην αντίπαλή πλευρά, η Σετούμπαλ έρχεται από μια πολύ καλή σεζόν, από τις καλύτερες στην ιστορία της. Τερμάτισε στη 7η θέση του πρωταθλήματος χάνοντας στις τελευταίες αγωνιστικές τη μάχη για το Γιουρόπα Λιγκ. Παρελθόν αποτελεί ο κόουτς Κουσέιρο, με τον Ντομίνγκος Πασιέντζα να αναλαμβάνει την ομάδα, ο οποίος θέλει να «σώσει» την καριέρα του, μετά την επιτυχία της Μπράγκα και τις αποτυχίες στις Σπόρτινγκ και Λα Κορούνια. Αποχώρισαν πολλοί βασικοί ποδοσφαιριστές και υπάρχουν ερωτήματα για την ποιότητα της ομάδας φέτος. Εκτός αναμένεται σήμερα ο φορ Ντιέγκο Μαουρίσιο. Θεωρώ ότι ο άσσος έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το ματς σε τιμές κοντά στο 2.00. Ενισχύει την άποψη αυτή, η προϊστορία με βάση την οποία η Ρίο Άβε μετράει 19 νίκες και 5 ισοπαλίες, έχοντας μάλιστα 9 σερί νίκες τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο της.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η πρωταθλήτρια Μπενφίκα υποδέχεται στο «Ντα Λουζ», την Πάκος Φερέιρα. Με ότι έχει απομείνει στον Ζέσους μετά την αποδόμηση του καλοκαιριού (έφυγαν οι Μάρκοβιτς, Γκαράι, Όμπλακ, Καρντόσο, Σικέιρα, Ροντρίγκο, Αντρέ Γκόμες) ενώ αποκτήθηκαν παίκτες – ταλέντα που δεν μπορούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση να καλύψουν τα κενά που έμειναν. Συν τοις άλλοις ο Λουιζάο είναι προ των πυλών της Γιουβέντους αφήνοντας ακόμα μια «τρύπα» στο κέντρο της άμυνας. Για το σούπερ καπ, η Μπενφίκα έκαμψε στα πέναλτι την αντίσταση της Ρίο Άβε δείχνοντας μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Εκτός για το σημερινό ο γνωστός μας χαφ Φέισα και ο εξτρέμ Σουλεϊμάνι. Στον αντίποδα, η Πάκος Φερέιρα, υποδέχτηκε πίσω τον κόουτς Φονσέκα μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από την Πόρτο. Ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, την 3η θέση, επέστρεψε μετά από απουσία ενός έτους. Οι διαφορές είναι μεγάλες, το ρόστερ λιγότερο ποιοτικό και όπως παραδέχεται και ο ίδιος φέτος απλά θα πρέπει να συμβιβαστούν με την παραμονή στην κατηγορία. Για το σημερινό ματς θεωρώ πως η αδυναμία που έχει δείξει η Μπενφίκα ως τώρα μπορεί να μας οδηγήσει στο under 2.5 goal σε τιμές αουτσάιντερ στο 2.20 περίπου.

Στα άλλα ματς της ημέρας, Πεναφιέλ στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία υποδέχεται τη Μπελενένσες, η Νασιονάλ την Μορεϊρένσε ενώ η Μπράγκα υποδέχεται την πάλαι ποτέ μεγάλη δύναμη του πρωταθλήματος, Μποαβίστα στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια».

Σε ενδιαφέρει