Μίσος και πάθος στην Στοκχόλμη

aik

Σήμερα ανοίγει η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του σουηδικού πρωταθλήματος. Σαφέστατα, το πιο σπουδαίο παιχνίδι είναι αυτό μεταξύ της ΑΪΚ Στοκχόλμης με την Τζουργκάρντεν. Πρόκειται για ντέρμπι μίσους της Στοκχόλμης με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έχουν τεράστια αντιπαλότητα.

Η ΑΪΚ διεκδικεί με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχει μόλις τέσσερις πόντους λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάλμε. Η έδρα της είναι μια από τις πιο δυνατές στην κατηγορία, με επτά νίκες, μία ισοπαλίες και δύο ήττες σε 10 ματς. Πάντως, παρότι στην Σουηδία πάει καλά, ο αποκλεισμός από την Αστάνα στην Ευρώπη, χάλασε το κλίμα στην ομάδα. Οι Βασάνεν και Μορό θα είναι στην αποστολή, ενώ ο Μπόρχες που όλοι θεωρούσαν σίγουρο οτι θα φύγει, λογικά θα είναι στην ενδεκάδα. Νέα προσθήκη από τη νορβηγική Στάμπαεκ, ο φορ Μπρούσταντ.

Οι φιλοξενούμενοι παίζουν καλά, αλλά βαθμούς δεν παίρνουν. Έχουν μείνει στην 7η θέση της βαθμολογίας και δύσκολα θα πετύχουν τον στόχο τους για φέτος, που είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα. Μακριά από την έδρα τους έχουν τρεις νίκες, τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε 10 ματς. Η άμυνά της δεν είναι και η πιο αξιόπιστη του πρωταθλήματος και αυτό το έχει πληρώσει. Βγάζει φάσεις μπροστά, αλλά με τέτοια άμυνα, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Εκτός παραμένει ο αρχηγός της ομάδας, Γιόχανσον.

Θεωρώ πως ο άσος έχει αρκετές πιθανότητες. Όποιος ικανοποιείται από άσους της τάξης του 1,65, καλώς να τον επιλέξει. Εγώ δεν θα πάρω…

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς έχουμε: Αντβίταμπεργκ – Γκέτεμποργκ, Μάλμε – Έρεμπρο και Μπρομαμποϊκάρνα – Γκέφλε.

Σε ενδιαφέρει