Σίγουρες επιλογές

veik

Η Α’ κατηγορία Φινλανδίας προχωρά με καρέ. Τέσσερις αγώνες για σήμερα με το βλέμμα να εστιάζει στην “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα.

Με άλλα λόγια Μάριεχαμν-Χόνκα. Είναι οι ομάδες που βρίσκονται πάνω από την τελευταία Τούρκου. Οι οικοδεσπότες έχουν βάλει στο σακί τους 25 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι 23. Οι γηπεδούχοι είναι κάπως καλύτεροι στα πέντε τελευταία ματς. Δύο νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες ο απολογισμός τους. Η Χόνκα έχει τρεις ήττες και δύο σερί ισοπαλίες. Την προηγούμενη εβδομάδα οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στο γήπεδο της Χόνκα. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1). Η Μάριεχαμν παίζει καλύτερα μπροστά στους φιλάθλους της μια και μετρά τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Οι φιλοξενούμενοι αποδυναμώνονται στα εκτός. Μία νίκη σε εννιά ματς στον δρόμο. Η Μάριεχαμν έχει κάποιες απώλειες, αλλά είναι φαβορί για την αναμέτρηση. Έτσι, ο άσος είναι αναπόφευκτος.

Το δεύτερο καλύτερο παιχνίδι είναι αυτό μεταξύ Κουόπιο-Ροβανιέμι. Την περασμένη αγωνιστική η Ροβανιέμι επικράτησε 3-1, αλλά όχι και τόσο εύκολα. Χρειάστηκε πέναλτι στο β’ ημίχρονο για να “καθαρίσει” το ματς. Η προϊστορία είναι με το μέρος της Κουόπιο, αλλά η Ροβανιέμι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τον τελευταίο μήνα. Πέντε αγώνες, τέσσερις νίκες. Αντίθετα, η Κουόπιο έχει δύο ισοπαλίες, δύο ήττες, μία νίκη. Δύσκολα θα προλάβει ο επιθετικός Τσιμπούικε. Για τους φιλοξενούμενους θα λείψει ο μεσοεπιθετικός Πένανεν. Επιστρέφει ο Βιρτάνεν (μέσος). Συμπέρασμα: Από τη μία η έδρα της Κουόπιο και από την άλλη η ανοδική πορεία της Ροβανιέμι. Το Χ, με πάνω από 3,00 απόδοση η καλύτερη επιλογή. 

Τα άλλα ματς: Γιάρο-Τούρκου, Λάχτι-Βάασα.

Σε ενδιαφέρει