Με νίκη πλησιάζει την κορυφή η Κορίνθιανς, η ώρα της αλήθειας για τη Μινέϊρο

atletico mineiro

Το αποψινό πρόγραμμα του Campeonato Brazileirao περιλαμβάνει επτά αναμετρήσεις από τις οποίες οι τέσσερις διεξάγονται στις 22:00 και οι υπόλοιπες τρεις στις 00:30. Εχθές, η πρωταθλήτρια Κρουζέιρο παραχώρησε δεύτερη σερί εκτός έδρας ισοπαλία, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από την Φλουμινένσε που έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο -2 από την κορυφή μένοντας και αυτή στο 1-1 εντός με την Κοριτίμπα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο Σάντος – Κορίνθιανς. Η “ομάδα του Πελέ” έχει 20 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 6η θέση με τις Σάο Πάολο και Γκοϊάς. Εντός έδρας για φέτος έχει χάσει μόνο από τη Μινέιρο ενώ κατά τα άλλα έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες. Σ’ αυτά τα επτά ματς έχει δεχτεί μόλις 3 τέρματα και πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα μαζί αυτήν της Γκοϊάς. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, η μία για το κύπελλο από ομάδα μικρότερης κατηγορίας και η άλλη (πιο πρόσφατη) από την Ιντερνασιονάλ με 1-0 για το πρωτάθλημα. Η Σάντος έχει σαφές πρόβλημα στο σκοράρισμα. Συγκεκριμένα έχει σκοράρει 15 τέρματα συνολικά σε 13 ματς. Στο under 2,5 τα τελευταία έξι από τα επτά ματς πρωταθλήματος. Η Κορίνθιανς αισθάνεται ότι έχει μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή έπειτα από τις γκέλες των Κρουζέιρο και Φλουμινένσε. Έχει 24 βαθμούς και με νίκη γίνεται μόνη δεύτερη στο -3 από την πρώτη θέση αν δεν κερδίσει η Ιντερνασιονάλ τη Γκρέμιο. Εκτός έδρας παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα με σκορ 2-4-0 και άμυνα από γρανίτη (2 γκολ παθητικό σε 6 ματς). Under 2,5 τα πέντε από τα έξι εκτός της.

Η Ατλέτικο Μινέιρο καλείται να αποδείξει από εδώ και στο εξής αν μπορεί να επιστρέψει στην κούρσα του πρωταθλητισμού. Σήμερα υποδέχεται την Παλμέιρας που έχει και αυτή με τη σειρά της τους δικούς της λόγους να παλέψει. Οι γηπεδούχοι ταλαιπωρήθηκαν από την αρχή της σεζόν από πολλούς τραυματισμούς κι έχουν αναγκαστεί να αγωνίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος με αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες. Μέτριοι στην έδρα τους με σκορ 3-3-1 και γκολ 8-4. Εντός έδρας έχουν χάσει μόνο από την Γκοϊάς στο ξεκίνημα της χρονιάς. Την Πέμπτη ήρθαν ισόπαλοι εκτός έδρας με την Τσαπεκοένσε. Οι 19 βαθμοί που έχει την φέρνουν μόλις στην 9η θέση. Η Παλμέιρας μακριά από την έδρα της έχει σκορ 2-1-4 κι έχει δεχτεί 11 τέρματα, επίδοση που αποτελεί την δεύτερη χειρότερη στη λίγκα. Μεσοβδόμαδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Αβαΐ στο κύπελλο κερδίζοντας με 1-0 και στο πρωτάθλημα έμεινε στο 1-1 εντός με την Μπαΐα. Στο 1,70 ο άσος νομίζω πως έχει αξία και θα τον τιμήσω.

Τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς: Φλαμένγκο – Σπορτ Ρεσίφε, Ατλέτικο Παραναένσε – Μποταφόγκο, Ιντερνασιονάλ – Γκρέμιο, Σάο Πάολο – Βιτόρια Μπαΐα, Τσαπεκοένσε – Φιγκεϊρένσε.

Σε ενδιαφέρει