Το νου του στην άμυνα το τριφύλλι

Το νου του στην άμυνα το τριφύλλι

Την ευκαιρία να προχωρήσει στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει απόψε ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται ενόψει του επαναληπτικού της Λιέγης τη Σταντάρ. Οι “πράσινοι” γνωρίζουν πως ακόμη και να μην καταφέρουν να μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης, μια πρόκριση επί των Βέλγων θα τους αποφέρει κέρδη ύψους τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων Ευρώ με την απ’ ευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa.

To λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι παίχτες του Αναστασίου είναι να φυλάξουν το μηδέν στα μετ’ όπισθεν καθώς το 0-0 του πρώτου ματς επιφυλάσσει παγίδες. Σε περίπτωση που δεχτούν γκολ θα μπουν σε περιπέτειες, καθώς τότε χρειάζεται να πετύχουν τουλάχιστον δύο τέρματα. Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν κάπως νωχελικοί και έπέτρεψαν στη Σταντάρ να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως αυτή να δείξει κάτι το ιδιαίτερο και οι υποψίες ευκαιρίας που δημιουργήθηκαν από μέρους της ήταν κυρίως εξαιτίας των λαθών του Παναθηναϊκού. Δεν συνέβη το ίδιο στο δεύτερο μέρος όπου το τριφύλλι ήταν σαφώς ανώτερο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φύγει με τη νίκη αν ο Σίλντεφελντ δεν σημάδευε το δοκάρι του Καβασίμα ή αν οι Ατζαγκούν και Μπεργκ ήταν πιο εύστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες. Ο Έλληνας κόουτς έκανε δηλώσεις περί “επιθετικής άμυνας” αλλά δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω σε κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα ματς που κρέμεται από μία κλωστή και μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν. Πιο πολύ πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να προστατέψει την εστία του και να σκοράρει αργότερα όταν θα του δοθεί η ευκαιρία. Οι συνθήκες τον ευνοούν, κυρίως γιατί οι Βέλγοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών κυρίως με παίχτες από το χώρο του κέντρου και ταυτόχρονα έδειξαν στην πρώτη αναμέτρηση ότι έχουν πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Για την ελληνική ομάδα εκτός αποστολής είναι οι Ρισβάνης, Μπαϊράμι και Μπούρμπος, ενώ για τη Σταντάρ δεν θα παίξουν οι Ντε Σαρ, Τρεμπέλ, Μαρκέ και Μίλετς.

Επαναλαμβάνω πως πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει παιχνίδι υπομονής κι αυτό σημαίνει ότι το ματς θα κινηθεί σε χαμηλό ρυθμό. Το under 2,5 προσφέρεται από τους book σε τιμές κάτω του 1,70. Πολύ πιθανά σκορ θεωρώ τα 1-0 και 2-0, τα οποία ο stoiximan πληρώνει με 6,50 και 10,00 αντίστοιχα. Προσωπικά θα επιλέξω τον άσο του Παναθηναϊκού σε αποδόσεις άνω του 2,00 κι αυτό διότι η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη και θεωρώ πως θα κάνει τη διαφορά απέναντι στους πιο άπειρους Βέλγους.

Πιθανές εντεκάδες

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης – Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο –  Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν – Πέτριτς, Μπεργκ

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα – Σταμ, Τεϊσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Φαν Νταμε – Μποκού, Λουμανζά, Καρσελά, Μπιά – Ντεκαμάργκο, Γουάτ

Σε ενδιαφέρει