Σε φουλ φόρμα η Κορίνθιανς

heroa

Συνέχεια στο Campeonato Brazileiro σήμερα με αρκετά παιχνίδια. Εχθές έκλεψε την παράσταση η πρωταθλήτρια Κρουζέιρο αφού φιλοδώρησε με 5 γκολ τη Φιγκεϊρένσε, καθώς και η Ιντερνασιονάλ που πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της με 0-1 επί της Μπαχία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στο Κορίνθιανς – Παλμέιρας, καθώς πρόκειται για τοπικό ντέρμπι. Η Κορίνθιανς μέσα σε μία μέρα έχει βρεθεί από την 2η στην 4η θέση. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ ρευστά στην κορυφή πέραν της Κρουζέιρο που έχει ξεχωρίσει, καθώς η 2η από την 8η θέση απέχουν μόλις 3 βαθμούς. Η ομάδα του Μενέσες βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς έχει μείνει αήττητη εδώ και έξι αγώνιστικές (3 νίκες και 3 ισοπαλίες) ενώ την Πέμπτη κέρδισε με 3-0 την Μπαχία για το κύπελλο. Εντός έδρας έχει σκορ 3-2-1 με γκολ 7-4. Σημαντική η απουσία του Ζάντσον. Επίσης απών και ο γκολκίπερ Ουόλτερ. Η Παλμέιρας αντιθέτως διανύει μια πολύ κακή αγωνιστική περίοδο, αφού αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε ματς στο πρωτάθλημα (1 ισοπαλία και 4 ήττες). Εκτός έδρας έχει σκορ 2-1-3, έχει συγκεντρώσει συνολικά 13 βαθμούς και αν συνεχίσει έτσι θα μιλάμε για μια πλήρως αποτυχημένη σεζόν. Ωστόσο για το κύπελλο κέρδισε με 0-2 στην έδρα της Αβαΐ κι έδωσε τέλος σε μια σειρά από κακές εμφανίσεις. Εκτός αποστολής ο γκολκίπερ Πρας. Σπουδαία η απώλεια του Βαλδίβια που αναχώρησε για τα Αραβικά Εμιράτα. Πολύ ισχυρός ο άσος εδώ αλλά πιθανότατα χωρίς μεγάλη αξία.

Το δεύτερο ματς που θα μας απασχολήσει είναι το Σπορτ Ρεσίφε – Ατλέτικο Μινέιρο. Η Ρεσίφε παραμένει αήττητη στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος (2 ισοπαλίες και 3 νίκες), με πιο σπουδαίο το γεγονός ότι σε κανένα από αυτά δεν δέχτηκε γκολ κρατώντας ανέπαφη την εστία της, ενώ οι τρεις νίκες της είχαν όλες το ίδιο σκορ (1-0). Εντός έδρας έχει σκορ 3-1-1 με γκολ 5-5. Στο κύπελλο κέρδισε με 3-2 την Πασαϊντού με αλλαγές στη σύνθεσή της. Τραυματίες είναι οι Πέδρα, Αουγκούστο, Μάντσα και Οσβάλντο. Η Μινέιρο δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στο πρωτάθλημα, αφού έχει μείνει στους 15 βαθμούς και την 11η θέση, έχοντας όμως τα λιγότερα ματς από κάθε ομάδα της κατηγορίας (έχει 10 ενώ οι υπόλοιπες 11 και 12). Διαθέτει καταπληκτικούς επιθετικογενείς παίχτες όπως ο Ροναλντίνιο, ο Τζο και ο Ταρντέλι που στη μέρα τους μπορούν να “ξεκληρίσουν” κάθε άμυνα. Εκτός έδρας έχει σκορ 2-0-2 με γκολ 7-7. Την Πέμπτη κέρδισε με 4-3 στην παράταση τη Λανούς και κατέκτησε το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Επομένως πλέον μπορεί να στρέψει το ενδιαφέρον της στα εγχώρια. Δεν θα παίξει ο τραυματίας στόπερ Έμερσον. Πολλές πιθανότητες το under 2,5.

Μαζί με τα παραπάνω ματς στις 22:00 διεξάγονται τα Ατλέτικο Παραναένσε – Φλουμινένσε, Γκοϊάς – Σάο Πάολο ενώ μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα παίζουν Φλαμένγο – Μποταφόγκο και Γκρέμιο – Κοριτίμπα.

Σε ενδιαφέρει