Άσος με Γαλλία

mpoxo

Η Εθνική Νέων δεν τα κατάφερε και ο στόχος του μεταλλίου χάθηκε. Η ήττα από την Κροατία δύσκολα μπορούσε να αποφευχθεί.

Η απουσία, απρόσμενη, του Διαμαντάκου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Χάθηκε το παιχνίδι στη ρακέτα και κόπηκε η επαφή μας με το καλάθι. Παρ’ όλα αυτά, η διεκδίκηση της 5ης θέσης δεν είναι αμελητέα. Όπως και ο αντίπαλος μας. Η Γαλλία σε οκτώ αναμετρήσεις μετρά πέντε νίκες. Μάλιστα, η ήττα από την Ισπανία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Γάλλοι, 2012 και 2011, ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα και ήλπιζαν σε επάνοδο. Έτσι, θα θέλουν ένα καλό φινάλε.

Οι “Τρικολόρ” εμφανίζουν ισορροπία σε ψηλούς και κοντούς. Βέβαια, η δύναμη τους βρίσκεται στο “ζωγραφιστό” με τον Μουχαμαντού Γέτε (σέντερ) να δεσπόζει. Καταγράφει 10,6 πόντους και 8,5 ριμπάουντ. Παράλληλα, έχει και 1,5 κόψιμο. Γενικά, είανι η ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα, αφού με εξαίρεση τον αγώνα με τη Βουλγαρία, έχει κρατήσει κάτω από τους 65 πόντους τους αντιπάλους της. 

Η παρουσία του Διαμαντάκου καθίσταται απαραίτητη και όπως όλα δείχνουν θα είναι στο παρκέ. Εκτός ο Σιολόγκας, ενώ για τους Γάλλους ο Μπένζαμιν Σένε (γκαρντ). Κύριο μέλημα της Εθνικής μας η εξουδετέρωση του Γέτε. 

Η προϊστορία δίνει οκτώ αγώνες και σκορ 5-3 για την Ελλάδα. O άσος δίνει 2,02 και αξίζει το ρίσκο. Οι παίκτες του Μίσσα δεν θέλου να υποχωρήσουν κι άλλο στην τελική κατάταξη.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Πουλιανίτης, Σπυριδονόδης, Χριστοδούλου, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης, Διαμαντάκος, Μαραγκός.

Γαλλία: Ρόζενφελντ, Λεσόρ, Πόρτενς, Λαμπάνκα, Μποτέιγ, Λουβαβού, Σασάνγκ, Νταλό, Μπιόγκ, Γέτε, Γιαμπουσέλ.

Σε ενδιαφέρει