Ενισχυμένη η Γκρέμιο

Ενισχυμένη η Γκρέμιο

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σημερινής αγωνιστικής στην Βραζιλία είναι το Γκρέμιο – Γκοϊάς. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 15 πόντους σε 9 αγώνες. Οι μεν γηπεδούχοι έχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια, με ενεργητικό πέντε γκολ και παθητικό 2. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία σε πέντε ματς, έχοντας πετύχει μόνο δύο γκολ και δεχτεί πέντε. Σημαντικό στοιχείο στο ματς είναι πως ο προπονητής της Γκρέμιο, Εντερσον Μορέιρα, έκατσε στον πάγκο της Γκοϊάς για 2,5 χρόνια και με απόλυτη επιτυχία κιόλας. Ο αποκλεισμός από το Λιμπερταδόρες ήταν σοκ για την Γκρέμιο και η διακοπή για το Μουντιάλ της ήρθε “κουτί”. Η διοίκηση έφερε στην ομάδα τους Ζιουλιάνο (Ντνίπρο, 24/6) και Φερναντίνιο (Ατλ. Μινέιρο, 6/1), με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της επιθετικής εικόνας της ομάδας. Ο πρώτος θα είναι στην βασική ενδεκάδα σήμερα και η μπάλα θα περνάει πολύ από τα πόδια του. Υπάρχει πρόβλημα στην θέση του αριστερού μπακ, αφού οι Άλεξ Τέλες και Ουέντελ έφυγαν για τις Γαλατάσαράι και Λεβερκούζεν αντίστοιχα, με μόνους διαθέσιμους πλέον τους νεαρούς Μπρένο και Μαρκίνιος Πεδρόσο. Ο Μορέιρα πάντως τους θεωρεί ανέτοιμους και θα παίξει με αριστερό μπακ τον στόπερ Σάιμον. Η Γκοϊάς δεν βολεύτηκε με την διακοπή, καθώς ήταν σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, θα έλεγα οτι πήρε περισσότερους πόντους από όσους της αντιστοιχούσαν, σύμφωνα πάντα με τις εμφανίσεις της. Δεν έγιναν μετεγγραφές με παίκτες που προορίζονται για την βασική ενδεκάδα, αλλά δεν έφυγαν κιόλας βασικοί. Η αλήθεια είναι πως το ρόστερ της δεν είναι για πολλά και πραγματικά θα μου κάνει εντύπωση να τερματίσει πάνω από τη μέση της βαθμολογίας. Οι Μοϊσές και Τιάγκο Μέντες θα απουσιάσουν σήμερα.

Στην Σάντα Καταρίνα της Κρισιούμα, η ομώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει την Φλουμινένσε. Οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα και δίκαια βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 16 πόντους. Μακριά από την έδρα τους έχουν δύο νίκες και δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες. Ο Κριστόβαο Μπόρζες κάνει πολύ καλή δουλειά και από τότε που ανέλαβε, η Φλου είναι σοβαρότατη. Έγιναν πέντε μετεγγραφές για να ενισχυθεί το ρόστερ, με σημαντικότερες αυτές του μεσοεπιθετικού Σίσερο (Σάντος, 6/2) και του στόπερ Ενρίκε (Μπορντό, 31/2). Οι δύο νέοι θα είναι και στην βασική ενδεκάδα σήμερα. Ο μέσος Ντιγκίνιο είναι εκτός, ενώ δεν θα παίξει ούτε ο σέντερ φορ της εθνικής Βραζιλίας, Φρεντ, για να ξεκουραστεί και να συνέλθει από την αποτυχία στο Μουντιάλ. Η Κρισιούμα απέκτησε τον σκόρερ Ζε Κάρλος, που είναι σίγουρα αξιόπιστη λύση για την επίθεση. Ήρθε και ο ταλαντούχος επιθετικός Μάικλ από την Φλουμινένσε. Βέβαια, κανείς από τις μετεγγραφές δεν θα είναι στην αποστολή σήμερα.  

Στα άλλα σημερινά ματς έχουμε: Κοριτίμπα – Φιγκεϊρένσε, Σπορτ Ρεσίφε – Μποταφόγκο, Μπαϊα – Σάου Πάολο και Φλαμένγκο – Ατλέτικο Παραναένσε.

Σε ενδιαφέρει