Ηρακλής – Δόξα Δράμας

Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Μακεδονίας κοντράρονται στη Θεσσαλονίκη.
iraklis doxa

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με όνειρα ανόδου, τόσο για τον Ηρακλή, όσο και για τη Δόξα Δράμας. Τελικά εξελίχθηκε σε μια μέτρια χρονιά, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τους φιλοξενούμενους στη μέση της βαθμολογίας.

Τα προγνωστικά μου

15:00 | Ηρακλής – Δόξα | Χ | 3,05

Ανάλυση

Πάλι άλλαξε προπονητή ο Ηρακλής, αφού ο Ρόκα απολύθηκε λόγω της εκτός έδρας ήττας από τον Καραϊσκάκη. Πλέον στον πάγκο, ως υπηρεσιακοί προπονητές, θα βρίσκονται οι Αδάμ και Αμπατζίδης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, οπότε αν το δίδυμο πάει καλά, δεν αποκλείεται να μείνει ως το τέλος της χρονιάς. Στόχος πλέον είναι η σωτηρία και μετά τη χθεσινή ήττα του Ηροδότου, με το τρίποντο σήμερα θα αποκτήσει μια αρκετά σημαντική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Θυμίζουμε πως πριν την ήττα κόντρα στον Καραϊσκάκη, είχε πάρει δύο συνεχόμενα τρίποντα, εναντίον της Σπάρτης και του Αήττητου Σπάτων. Μέσα στην έδρα του, ο “γηραιός” έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 10 αγώνες. Οι Κάχριμαν και Νιαμπούγιου είναι εκτός για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Περόνε.

Η Δόξα δεν έχει ελπίδες για άνοδο, όμως τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Συμπλήρωσε τρεις σερί αγώνες χωρίς ήττα, μαζεύοντας επτά πόντους. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι της κατάφερε να κερδίσει τον εκ των πρωτοπόρων, Απόλλων Λάρισας. Ο Σπανός κάνει καλή δουλειά και τώρα που υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, μπορεί ίσως να φτιαχτεί μια καλή βάση για την επόμενη σεζόν. Μακριά από την έδρα της έχει μόλις δύο νίκες σε 11 αγώνες, όμως έχει καταφέρει να αποσπάσει πέντε ισοπαλίες. Οι Σουμά και Δούμτσιος δεν θα αγωνιστούν απόψε. Από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της Δόξας, τα τέσσερα ήταν Under 2,5 και NG, ενώ έχει να κερδίσει μακριά από τη Δράμα, από τις 25/11, όταν είχε επικρατήσει του Αιγιανιακού.

Εκτίμηση

Δεν ξέρω από που να πιαστώ για να βρω πλεονέκτημα σε κάποιον από τους δύο. Και γιατί να πιαστώ; Θα πάω με το Χ!

Σε ενδιαφέρει